La Punteta · 12 de Febrer de 2014. 13:09h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Joan Tardà és un perill

De tots els polítics que conec un dels que em cau millor, a nivell personal, és Joan Tardà. Després de la consulta d'Arenys, quan a la sala de premsa quedàvem quatre gats, va venir i em va dir: "Rius, ningú no podrà dir que no ets un pencaire".

D'ençà d'aleshores sempre que me l'he trobat pencant en algun lloc insospitat, m'ha dit el mateix. Com Helena Rakosnik que, després d'estar cobrint tot el dia la investidura del seu marit el 2010, encara em va trobar al vespre en un partit de la selecció a Montjuïc: "estàs a tot arreu".

Em van arribar a l'ànima, és clar. Només altres col·legues de la premsa digital, com el Quico Sallés, sabem com és de dur això del periodisme digital. No pares mai: sempre es pot actualitzar una notícia, retocar un titular, afegir una coma.

Tanmateix, la meva relació personal amb Joan Tardà no hauria d'estar exempta de les crítiques i espero que ho entengui. Tampoc no és la primera vegada, però tant de bo fos l'última. Perquè una cosa és el bon rotllo i l'altre el periodisme. A e-notícies ho he aplicat sempre al peu de la lletra. L'últim en rebre ha estat el conseller Homs. Que ara ja no em contesta ni els mails.

Suposo que, pel que fa a Joan Tardà, el Polònia ha contribuït a endolcir la seva imatge pública. Però hi ha coses que un diputat d'Esquerra no pot dir. Per exemple afirmar, al seu compte de twitter: "Penós que directius d'empreses alemanyes, enriquides gràcies al nazisme i còmplices de milions d'assassinats, critiquin el nacionalisme català".

Encara que els empresaris en qüestió -jo hi veig la mà de Margallo- s'oposin a la independència. Entre d'altres raons perquè Catalunya compta amb 1.058 empreses de capital alemany. Algunes tan importants com la Seat o la Basf. Si tanca la Seat, l'atur al Baix Llobregat es dispararà, com a mínim, en 30.000 persones.

Però com que fa pinta de bon tio, la direcció del seu partit li ha tolerat tot. Encara que n'ha dit de molt grosses. Llevat de quan va a Televisió Espanyola: llavors sembla que li entri miedo escénico, que diria el Valdano.

Allò de Mori el Borbó! només va ser la primera. L'altre dia va fer una crida a tots els immigrants a "convertir-se en pares fundacionals de la república". Em sembla que, en temes d'immigració, Esquerra hauria de parlar amb Joan Ridaura. I, amb el tema de la justícia universal, ha acusat el PP de posar-se al costat "dels assassins”. Té collons la cosa: aquí Franco va morir al llit, però ara volem processar un expresident xinès.

El problema és que el van repescar de número dos a Madrid, després que facturessin Joan Ridao. I, des llavors, sembla que hagi quedat als llimbs, que vagi a la seva, que tingui barra lliure. Però l'Alfred Bosch o la Teresa Jordà o la Marta Rovira o el propi Oriol Junqueras li haurien de dir que frenés. Ho dic de bon rotllo.

Tardà és la imatge genuïna d'aquella esquerra happy-flower, eco-sostenible, txatxi-piruli que les diu molt grosses, però que Déu ens agafi confessats si governa. Com Zapatero, que va arribar a president sense tenir-ne ni puta idea. No havia estat ni alcalde. Els estirabots de Joan Tardà només són superats per alguna estrella de TV3, cosa que també és preocupant. No per a Joan Tardà, sinó per a la televisió pública catalana.

Però se l'imaginen fent de conseller ara que ERC pot tornar a governar?. Malauradament fa posar els pèls de punta. Tardà espanta les classes mitjanes, que són les que fan inclinar els governs cap a una banda o cap a l'altra. Les eleccions es guanyen des del centre. No marcant paquet ni dient-la ben grossa. I això ho haurien de veure al carrer de Calàbria si de debò tenen aspiracions electorals.

 

 

Web personal

Darrers articles

Amb una estelada a Intereconomía

Elogis

Insults

Twitter

Facebook

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#21 Josep, Palma, 15/02/2014 - 06:07

El odio nacionalista mutara en amor

#18 Farrerons, CAT, 13/02/2014 - 19:27

Dir que el capitalisme i les grans empreses alemanyes es varen enriquir i varen col-laborar amb Hitler és veritat, però les paraules de Tardà eren inadequades.

#16 Kropotkin, Vic, 13/02/2014 - 18:20

De todas formas, si empezamos a sacar la empresas catalanas que colaboraron con el franquismo sería un poco penoso. Los rectores de las universidades tenían que jurar los principios fundamentales del movimiento. Cuando Franco venía a Barcelona, la Diagonal se llenaba de catalanes aplaudiendo, etc.

#16.1 Farrigo Farrago, CAT, 13/02/2014 - 19:25

Sí, anaven a rebre Franco la mateixa gent que avui vota el PP i els Ciudadanos. ¿D'on creus que surten els seus milers de vots?

#16.2 Kropotkin, Vic, 13/02/2014 - 19:37

Mas de un padre de los de CiU iba a aplaudir con las orejas. No conozco nadie de Ciutadans que fuese a ver a Franco. Del PP no lo se. ¿Le has preguntado a tu padre?

#16.3 Farrigo Farrago, CAT, 13/02/2014 - 19:57

Els de Ciudadanos rebeu avui el suport entusiasta de l'extrema dreta madrilenya.Molt sospitós tractant-se d'uns suposats "progressistes"...

#16.5 franz de Copenhagen, Adivina, 14/02/2014 - 20:12

Koprotkin, te equivocas, como de costumbre: pedían taxis

#14 lopetegui, manresa, 13/02/2014 - 14:21

Gracias por no centrarse en el peligro para el caca-procés. Gracias por hablar de la Humanidad entera y el tipejo éste como peligro para ella.

Se agradece un indepe que sea algo más que un automatismo fascistoide.

#13 Au, CAT, 13/02/2014 - 12:14

Doncs ves per on, a mi m'agrada més el Tardà que un tipus de dretes com el Xavier Rius.