Publicitat
La Punteta · 29 de Novembre de 2016. 07:15h.

JORDI MARTÍ GALBIS

Regidor d’Urbanisme del PDECAT a l’Ajuntament de Barcelona

La bombolla immobiliària d'Ada Colau

La possibilitat d’accedir a un habitatge digne i assequible està sent el gran fracàs del govern d’Ada Colau en el seu primer any i mig de mandat municipal.

Durant la campanya electoral va dir que acabaria amb els desnonaments, i sota el seu mandat s’estan produint deu desnonaments diaris de mitjana.

Durant la campanya electoral ens va acusar de “màfia” –també als seus actuals socis del PSC-, i de connivència amb determinats sectors econòmics, i sota el seu mandat els preus del lloguer d’habitatge han augmentat un 15%, amb el perill d’expulsió de milers de barcelonins de la ciutat, mentre es multipliquen les promocions d’apartaments turístics de luxe.

Durant la campanya electoral va estigmatitzar el turisme, i després de divuit mesos de mandat, els preus de les places hoteleres i de les explotacions hoteleres s’han incrementat més d’un 30% i s’ha batut el rècord de turistes, provocant en molts casos l’empitjorament de la convivència. I a més, tenim el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) aturat i sense suports polítics.

I per donar resposta als problemes d’accés a l’habitatge han presentat un Pla Local de l’Habitatge 2017-2025 sense diàleg polític, d’esquenes al Tercer Sector Social que gestiona habitatge social de lloguer, oblidant la importància d’incentivar l’habitatge de preu assequible i no únicament social, i bandejant qualsevol previsió que incorpori incentius per a la compra venda d’habitatge de protecció oficial.

En resum, el govern d’Ada Colau està fracassant de manera rotunda en l’objectiu de millorar l’accés dels barcelonins a un habitatge digne i assequible, mentre permet les ocupacions il·legals i es converteix en còmplice de les empreses hoteleres, que amb les restriccions a la competència que comporta el PEUAT, s’estan fent d’or amb uns beneficis empresarials sobredimensionats.

Tenim un govern municipal a Barcelona que, o mentia durant la campanya electoral mentre s’aprofitava indignament del patiment de milers de famílies, o tenia un total desconeixement de la realitat de la ciutat i de la complexitat del mercat de l’habitatge. Sigui el que sigui, tenim un avui govern incompetent i que ja ha demostrat que necessitava passar per l’oposició abans de governar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jaume Masents, Sants el teu malson, Martí, 08/12/2016 - 00:55

A veure, però totes aquestes llicències d'hotels, etc... les va donar el seu partit oi? Ara critica el turisme vostè? Res de bò pot venir de qui va apretar el botó vermell i va inundar el meu barri de policía i helicòpters que van estar una setmana molestant-nos als santsencs, però a vostè no,

#1 María José Carrascosa , Barcelona , 29/11/2016 - 19:48

Totalment d'acord. Aquesta bombolla inmobiliaria fa por. Nomes un 15% el preu de lloguer?. Jo diría mes encara. Es evident que una cosa es governar i un altre fer oposicio. Endavant senyor Martí, a guanyar les properes eleccions. Salutacions cordials.