La Punteta · 3 de Novembre de 2012. 16:19h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La Catalunya islàmica

Les dones marroquines tenen més fills que les catalanes

Sort que els vídeos electorals de Plataforma són molt friquis perquè el dia que moderin el seu llenguatge -com han fet Marine Le Pen o Geert Wilders- aconseguiran de tres a sis diputats. Aquell dia Catalunya sí que serà un país equiparable a altres països europeus on la ultradreta remena les cireres com Suïssa, Àustria, Holanda, etc. Amb la diferència que aquí encara els anomenem ultres -fins i tot a e-notícies- i allà en diuen identitaris o dreta populista.

Perquè si de la immigració només en parla Josep Anglada al final aconseguirem que, entre tots, Plataforma x Catalunya entri al Parlament. En ple debat sobiranista jo crec que el proper 25 de novembre ho tenen més difícil que mai, però tampoc no se sap. Al capdavall, tenen molt vot ocult que no surt a les enquestes i els seus electors -o almenys la majoria perquè han pescat a tot arreu- no són sobiranistes.

Agafem per exemple, la darrera nota oficial de l'Institut d'Estadística de Catalunya sobre La natalitat a Catalunya l'any 2011. Com que va ser difosa dimecres passat -al començament d'aquest llarg pont que Mariano Rajoy es va comprometre al seu debat d'investidura- ha passat gairebé desapercebuda.

A més, la majoria de mitjans -llevat d'e-notícies, per descomptat- van titular de manera políticament correcte: "La natalitat baixa a Catalunya un 3,8%, especialment entre els joves" (La Vanguardia)", "La natalidad desciende por tercer año consecutivo por el impacto de la crisis (El País), "La natalitat baixa a Catalunya també entre les dones estrangeres" (Ara). Fins i tot El Punt-Avui es va despenjar amb un "Marc i Martina són els noms que més triomfen".

Llavors parlen de la crisi de la premsa. A més, per cert, la majoria de cròniques anaven signades pel corresponent redactor malgrat que eren un simple copiar i enganxar del comunicat oficial de l'Idescat. A mi m'hagués fet vergonya. I els mitjans que no cito és perquè van considerar que no era prou important com per donar-ho.

Però més enllà del titular fàcil hi ha algunes dades que haurien de fer pensar la nostra classe política: les dones catalanes tenen no només fills a una edat més tardana (32,2 anys) que les estrangeres (29,3 anys), sinó que també tenen menys fills. I, entre les dones estrangeres, les que tenen més fills són les de nacionalitat marroquina (33,7%).

Més xifres preocupants: el 28% de naixements a Catalunya són de mares estrangeres: les comarques gironines registren el valor màxim, amb un 36,4%, seguit per les Terres de l’Ebre (33,9%), Ponent (33,4%) i l’Alt Pirineu i Aran (32,4%). I n'hi ha comarques -com la Segarra- on ja neixen més nens de mare estrangera (51,4%).

Superen el 40% les comarques de la fins ara Catalunya profunda com Vall d’Aran (44,8%), el Baix Empordà (43,1%), l’Alt Empordà (41,6%) i l’Urgell (40,1%). En relació amb els municipis, Salt és el municipi que registra el valor relatiu més elevat: el 68,9% dels naixements són de mares estrangeres. El segueixen els municipis de Palafrugell (55,9%), Manlleu (49,2%) i Salou (48,5%).

Un dia Duran -entrevistat per Jordi Basté el 3 de novembre del 2011- ja va dir que  "al Baix Empordà hi ha més Mohammeds que Jordis" i tothom se li va tirar a sobre. "A Palafrugell -va afegir- hi haurà més persones del Magreb que de Catalunya".

Però, casualment, un mes abans d'aquelles declaracions vaig anar a Palafrugell -potser feia vint anys que no hi ha anava- i em va sorprendre, en efecte, com ha canviat sociològicament la ciutat: a la vora de l'antic domicili de Josep Pla, al carrer Nou, ara hi ha fins a tres carnisseries halal.

I mentrestant que fa el Govern de CiU?: no he rebut al respecte cap reacció oficial ni oficiosa del director general d'Immigració, Xavier Bosch. Ni del responsable d'immigració de CDC, Àngel Colom, més amoïnat per escampar per la xarxa el vídeo que va prohibir la Junta Electoral. Però les dades de l'Idescat, senyor director general, no són rumors: són dades objectives.

CiU està acomplexada amb el tema immigració perquè, tradicionalment, ha estat un terreny exclusiu del PSC. Però ha de deixar de fer el papallona perquè si no començarà a tenir fugues cap a Anglada de classes mitjanes que se senten orfes. Només cal veure el que ha passat a Vic. D'on es pensa que surten els gairebé 3.000 vots que va treure la ultra PxC a les darreres eleccions municipals? De la CUP?

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#22 veurem, Bcn, 09/11/2012 - 20:58

PxC va entrar als ajuntament de l'H, Santa Coloma, Sant Boi, etc treient milers i milers de vots... a Vic segurament han arribat a un sostre, però a l'àrea metropolitana poden rascar CENTENARS DE MILERS de vots, es poden menjar literalment al PSC... exagero? veurem (parlo de 10 anys en endavant)

#21 Paral.lelisme, World, 09/11/2012 - 20:54

KOSOVO era originalment la pàtria dels serbis (Cristians)... però degut a les successives invasions turques, es va anar islamitzant, fins que quan van ser el 95%, van demanar la independència... si Ripoll (origen de Cat) arribés a un 95% de moros, els hi donaríeu la independència?

#20 NO TENS NI IDEA, CAT, 09/11/2012 - 20:50

Rius, no ten ni put idea. PxC creixerà "a lo grande" gràcies als ex-votants del PSC, no de CiU.. parles de Vic, però no de l'Hospitalet, per exemple, on PxC li va treure la majoria absoluta després de 35 anys... així és a tot Europa, es nodreixen dels ex-votants Comunistes i Socialistes, no de la cl

#19 Marius, Bcn, 08/11/2012 - 23:00

PxC va entrar en el parlament, en 2010 y antes del exto de las municipales fuimos 75.000 los que votmos PxC y el 25N aprte de estos seremos muchos más que no nos conocian y gente joven que se siente atraida por elunico partido que habla claro y por eso las encuestas lo ocultan, por miedo,25N(5Escons

#18 VOTEU PxC PER FRENAR L´ISLAM, tarragona, 08/11/2012 - 01:38

L´únic partit que és valent en el tema de l´islam és el que presideix en Josep Anglada: Plataforma per Catalunya. La resta de partits subvencionen o fomenten l´islam. PxC al Parlament!