La Punteta · 27 de Març de 2013. 15:32h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La collonada del persona non grata

Això de l'Ajuntament de Girona de declarar persona non grata a la Delegada del Govern espanyol és una collonada. És veritat que Llanos de Luna ha encetat una veritable croada contra tots els ajuntaments que han despenjat la bandera espanyola. A l'Ajuntament de Corbera fins i ha tot ha emplaçat l'alcalde a que onegi "a l'escola".

També ha portat a judici a l'alcalde de Girona per subvencionar els autocars que van anar a la manifestació de la Diada. Però el millor que li podia passar a Carles Puigdemont és que el portessin a judici per una cosa com aquesta. Llàstima que el van absoldre -encara hi ha jutges assenyats- perquè si l'arriben a condemnar té la majoria absoluta assegurada a les properes elecciones.

Però els ajuntaments s'haurien de dedicar -llevat les preferents, on almenys l'alcalde de Mataró està donant la talla- a temes de política local, no a coses sobre les que no tenen competències. A mi em recorden les declaracions institucionals del Parlament, que també demanen la lluna. Com l'aprovada el passat 15 de març que denunciava l'"actuació brutal" del règim sirià i reclamava que s'aturés la violència. Baixar al-Àssad encara riu ara.

Per això m'he quedat de pedra quan he descobert, al TN comarques, que qui ha fet bullir l'olla en tot l'afer és Carles Bonaventura, ara a la CUP. Realment, qui no té feina el gat pentina. Bonaventura ha passat per tot arreu: va començar a les CUP de Salt on va ser candidat a regidor dues eleccions municipals consecutives.

Després es va passar a l'MDT i, a principis dels 90, va aterrar a ERC. Amb l'escissió d'Àngel Colom es va integrar al PI fins al suïcidi de la formació. Llavors va passar breument per CDC, però va marxar juntament amb Pere Esteve. Un dels pocs militants de Convergència que se'n va anar amb l'ex número dos del partit.

Com que ERC, que ja el coneixien, van vetar el seu retorn i va fundar el minúscul Partit Republicà Català (RC), del qual va arribar -amb aquests mèrits no m'estranya- a ocupar la secretaria general. Les últimes notícies que jo tenia és que havia acabat a Reagrupament, però com que no van assolir diputats veig que s'ha recol·locat a les CUP de regidor. En fi, una trajectòria exemplar com poden veure.

Jo, per principis, estic en contra de l'escrache -escarni, en català- i de declarar ningú persona non grata perquè encara me'n recordo de les conseqüències funestes que va tenir per al país que l'Autònoma declarés persona non grata a José María Aznar en l'època del llavors rector Carles Solà.

La mesura només va servir perquè el famós Sincrotró pengés d'un fil durant una llarga temporada. De fet, el president Pujol va have de suar de valent perquè Aznar donés finalment el vist-i-plau atès que la inversió bàsicament la pagava l'Estat. L'aleshores president del Govern espanyol finalment va afluixar, però amb una condició: en comptes d'anar a parar al recinte universitari, el van acabar construint una mica més enllà: a Cerdanyola.

La decisió de declarar José María Aznar persona non grata va tenir una conseqüència encara més greu: Carles Solà va arribar a conseller d'Universitats amb el primer tripartit. Ben mirat, el seu únic mèrit per fer-se càrrec de la conselleria va ser haver estat el rector de la UAB que va declarar Aznar persona non grata. Era tan fluix que va saltar a la primera remodelació. Ni Esquerra es va atrevier a defensar-lo.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

https://twitter.com/xriusenoticieshttp://www.facebook.com/xriusenoticieshttp://www.contralabarcelonaprogre.cat/ 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pepillo, barcelona, 29/03/2013 - 12:09

La collonada de l'insubmissió fiscal.

#2 Pau, Badalona, 28/03/2013 - 13:39

Moltes "collonades" juntes toquen , i molt, els collons. Per favors i servituds de l'estat opressor i espoliador no farem callar al Poble.
Segurament Gandhi va fer moltes collonades, tot i que el record es molt mes combatiu (que ho va ser), i espero no haver-hi d'arribar, pero, amb ESP, mai se sap.

#1 Miquel R., Girona, 28/03/2013 - 12:51

Bonaventura sempre ha estat en files independentistes. La CUP era un front de l'MDT. Amb la crisi de l'MDT (90's) un sector s'alià amb la nova ERC independentista, la qual s'escindí (PI) i acabà amb una absorció de Convergència. Quan CiU pactà amb el PP s'incorporà al PRC i després a RCAT, on és ar