La Punteta · 6 d'Abril de 2016. 19:52h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La credibilitat de l'ANC

La credibilitat de l’ANC -i de retruc la del procés- ha quedat seriosament tocada amb la multa de 83.000 euros que li ha imposat l’Agència de Protecció de Dades -l’espanyola, no la catalana, que devia mirar cap a una altra banda- i els 176.000 que ha de pagar a Hisenda després d’una inspecció fiscal. En total, quasi 260.000 euros.

En primer lloc perquè aquests no eren els partidaris de la desobediència? d’ocupar ports i aeroports? A més, com volen que paguem ara a la Hisenda catalana que s’escarrassa en posar en marxa el vicepresident Junqueras si ells, precisament ells, paguen a la Agència Tributària?.

En segon lloc perquè si aquests són els que ens han de governar en cas d’independència estem ben arreglats. Al capdavall l’ANC ja ha estat un veritable trampolí: Carme Forcadelll ha arribat a presidenta del Parlament -ara entenc allò de "president, posi les urnes"- i Meritxell Serret -fins aleshores membre del secretariat i coordinadora d’incidència política- a consellera d’Agricultura.

Perquè resulta que la famosa gigaenquesta no era una enquesta era un nyap. Hi havia preguntes de l’estil: “Si Catalunya fos un estat tindria entre 8.000 i 16.000 milions d’euros més. Com pensa que s’haurien de gastar?”. Ergo, Espanya ens roba.

O “fer un país nou ens permetria paritr de zero i renovar la democràcia. Què li sembla més prioritari?”. És a dir, la democràcia espanyola no funciona. Jo, ves per on, vaig trobar a faltar una pregunta sobre si el gelat de postre havia de ser de maduixa o de vainilla.

En fi, era una manera tan subtil com qualsevol de fer campanya pel 9N i, de pas, aconseguir les dades personals de 250.000 persones gràcies a la feina de 30.000 voluntaris que van visitar més d’un milió de cases. Una mena de tot per la pàtria informàtic.

Però el pitjor de tot és que, al final, l’ANC no ha estat derrotada pel CNI ni per la FAES ni per la quinta columna -tan arrelada a Catalunya- ni pel gabinet de crisi de la Moncloa sinó per un partit de dreta dura que ni tan sols té representació parlamentària al Congrés.

El president de la formació, Santiago Abascal, habitual de les tertúlies de 13tv, s’ha afanyat a proclamar: “que un partido como Vox, con tan pocos medios, haya logrado eso”. No s’ho creia ni ell. Amb aquest personal pinten bastos.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi B., L'H, 07/04/2016 - 11:30

La credibilitat es guanya dia a dia, i l'ANC amb la seva capacitat de convocatoria demostra com la gent continua confiant en ells precisament perquè és una plataforma CIVIL. Els intents demagògics, el fet de ser l'associació més inspeccionada de l'Estat són inútils. ANC,amb vosaltres va començar tot

#6.1 De CIVIL poquito majo, Creada y controlada por políticos, 07/04/2016 - 23:06

Jordi, la ANC no es más q una extensión de los partidos políticos. Fundada por muchos militantes políticos, con cero autocrítica hacia los partidos y donde los políticos entran y salen de ahí. No pasa nada. En el resto de España es igual, pero al menos no nos hacen comulgar con ruedas de molino

#6.2 Jordi B., L'H, 08/04/2016 - 12:51

L'ANC, organizó la primera manifestación, sin publicidad por parte de TV3, ni la presencia de partidos; pero consiguieron más de medio millón de personas. Es l'ANC con entonces Joel Joan al frente, quien ha liderado el procés y luego se han sumado los partidos

#6.3 I pagar a Madrid?, Bcn, 08/04/2016 - 17:51

I d'alló de pagar a l'hisenda de Madrit, que ens en dius?

#6.4 pepe., andorra, 09/04/2016 - 00:36

nadie ha criticado la capacidad de convocatoria. Pero si predicas una cosa y despues haces otra, tu credibilidad queda en entredicho. Y mas, si no ofreces ninguna resistencia. Al menos ingresar la tela en la agencia q han montado los separatas catalanistas para su hacienda. Q no la de los catalanes

#5 Alfons Maristany, BCN, 07/04/2016 - 10:44

No me extraña que no incluyeran:
Una vez seamos independientes habrá una amnistía general que liberara a TODOS los presos políticos de la justicia española incluida la famiglia
le parece bien?

#4 Decat, Grand East L'Hospitalet, 07/04/2016 - 09:00

El Estado puede ser un desastre, pero como enemigo es implacable. Gregorio Morán. Tot independentista hauria de viure una temporada a Madrid per tal de comprendre a qué ens enfrontem, a l'Estat. És una cosa seriosa. Joan Puigcercós, ahir a la tertúlia de El Món a RAC1

#4.1 pepe., andorra, 09/04/2016 - 00:37

No hace falta preguntar a puigcercos, con preguntarle a los padres q han reclamado enseñanza en español en la region de Cataluña, ya se sabe como el estado es un enemigo implacable. Ademas de un desastre administrando y unos genios malgastando.

#3 Mesetario2, Meseta2, 06/04/2016 - 23:48

Viendo las preguntas de la encuesta de la ANC, me imagino una encuesta oficial en una hipotética Cataluña independiente.
Usted votará a este gobierno que lo hacen tan bien, o a esa panda de matados que es la oposición?

#2 Jeje, Terrassa, 06/04/2016 - 23:13

Buenísima la referencia al sabor del helado ...