La Punteta · 29 de Maig de 2014. 17:32h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La CUP de quin cantó està?

La CUP ha emès un comunicat, arran dels aldarulls per Can Vies, en el que demana "desmilitaritzar el conflicte". Però què pensen que és això? l'Ulster? El conflicte basc? La guerra de Síria?

Perquè si en un article anterior elogiava l'actitud ferma de l'alcalde de Barcelona, cal reconèixer que Xavier Trias ha comès almenys un error: no es pot anar a RAC1 i acusar David Fernández d'"incitar a la violència" i l'endemà anar a TV3 i proposar-li que faci de mediador.

"Ahir també vaig parlar amb el senyor David Fernàndez, de la CUP. Amb ell personalment hi tinc una relació molt correcta. I si ell vol mitjançar, jo també estic encantat que mitjanciï” ha manifestat aquest dijous en una entrevista a Els matins de TV3. En què quedem, alcalde?

Perquè la nota de la CUP critica la "privatització portuària, la indústria del turisme o els processos especulatius" a Barcelona, però no hi ha ni un mot sobre la dotzena de seus de CDC atacades aquesta nit, per exemple. Jo també puc estar indignat per la sentència de Fèlix Millet. O pensar que Barcelona s'està convertint en parc temàtic. Però no se'm passaria mai pel cap sortir aquest vespre a cremar contenidors tapat amb un passamuntanyes.

De fet, a la nota hi barregen tot. Com la decisió "d'enviar els Mossos d'Esquadra diumenge passat a desmuntar les taules del Multireferèndum". Però ja li va dir el president Mas a David Fernàndez, en la sessió de control al Parlament, que "les coses no només s’han de fer, a més a més s’han de fer bé". El problema no era el Multireferèndum en si sinó que la convocatòria coincidia amb una jornada electoral. Els Mossos es van limitar a seguir les instruccions de la Junta Electoral i encara perquè, al matí, van ser més benignes.

Almenys reconeixen, que el conflicte de Can Vies no és d'ara, sinó que es remunta a governs municipals de PSC, ICV i ERC els quals, com ha reconegut un ex-alt càrrec, el van deixar "enquistar". "Cal recordar -exposen- que la denúncia contra Can Vies de TMB, que avui presideix el mateix Xavier Trias, va ser impulsada durant l'anterior tripartit municipal."

Però el pitjor de tot és que, com deia, no hi ha cap paraula de condemna explícita de la violència. I encara demanen la dimissió del regidor de districte, Jordi Martí, un càrrec electe. Si la CUP vol canviar la política de l'Ajuntament de Barcelona que es presenti a les eleccions. Fins i tot pot optar a l'alcaldia, però ara per ara no tenen cap regidor.

A les darreres eleccions del 2011, en efecte, no van arribar ni a 12.000 vots, un 1,95% dels vots. I, a la resta de Catalunya, 47.000 vots; un 2,30%. En total, més d'un centenar de regidors. No està gens malament, però tampoc no és per tirar coets: setena força municipal per darrere de CiU, PSC, ERC, PP i ICV-EUiA. Fins i tot la ultradretana PxC, que els va guanyar en vots.

Ja n'hi ha prou de donar-li peixet a la CUP. La formació ha de decidir si està amb els violents o amb els pacífics.

 


Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#21 Valeri, L'Hospitalet, 30/05/2014 - 22:59

http://www.vilaweb.cat/noticia/4194773/20140530/carta-david-fernandez-treballadors-tv3-incidents-sants.html

#20 spanish, Madrid, 30/05/2014 - 12:44

depende lo que se hayan metido

#18 Popeye, Barcelona, 30/05/2014 - 09:04

Rius, ets tan bona persona que el mes profund del teu pensament està a la superfície.

#17 Pere Pagès, CAT ÉS MOLT DIFERENT, OI?, 30/05/2014 - 07:53

PERÒ SI ÉS LA MATEIXA CUP LA QUE PROVOCA ELS INCIDENTS? COM VOLEU QUE ELS CONDEMNI?

#16 Núria, Vallès Occidental, 30/05/2014 - 07:37

De molt poca gent dels mitjans (per no dir ningú) he sentit una anàlisi tan encertada com aquesta. Sembla que alguns catalans volen ser tan inclusius, tan tolerants, tan xupiguais, tan relativistes en definitiva, que estan disposats a negociar amb tothom qui sotmet el ciutadà a xantatges així.