La Punteta · 23 de Juliol de 2016. 19:31h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La CUP o la puta i la ramoneta

La CUP s’ha converitt en la versió antisistema de la puta i la ramoneta. El mateix dia que anunciaven el veto als Pressuposos ja se’n penedien i anaven dient que haurien “volgut fer una altra cosa”, que “avui no s’acaba res” i que “no es trenca cap acord polític”. Simplement mutava. En pla pel·lícula de mutants.
 
A mi em sap greu perquè eren uns bons Pressupostos. A diferència del seu predecessor, Oriol Junqueras no va incloure partides que sabia que no podia cobrar. Cosa que l’honora. Però en qualsevol país normal quan et tomben la llei més important de la legislatura es convoquen eleccions. Aquí pretenem allargar-ho amb una moció de confiança. Després ens queixem que Espanya és una democràcia de baixa qualitat.

De fet, en la sessió de control de l’endemà ja demanaven “refer ponts” després de l’ensulsiada. Com el nen que fa una malifeta i se’n pendeix de seguida perquè se n’adona de les conseqüències. El propi president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va haver de recordar-los-hi que “els millors ponts són aquells que no es dinamiten”.

D’ença d’aleshores és una de freda i una de calenta. S’acaben empassant qualsevol cosa però llavors demanen la RUI o presentan una moció pe desmilitaritzar Catalunya, com si fóssim una base de l’OTAN. O aproven la desconnexió però tot plegat està una mica en l'aire: el principal punt es crear una comissió de seguiment.

L’altra dia, a TV3, li preguntaven a la diputada Mireia Boya com se sentia després que CDC i ERC haguessin votat amb el PP a Mardrid i va tirar pilotes: “som a Catalunya”. “La informació a Catalunya s’ha de centrar en coses més importants”, li va etzibar a la presentadora dels Matins, Lídia Heredia. Només li faltava dir avui no toca com si fos Jordi Pujol.

Tant parlar de les dues ànimes del PSC i, en realitat, la CUP també té dues ànimes: hi ha un sector que prima més l’eix nacional i un altre l’eix social. Això els fa viure en una tensió permanent: ja s’ha vist amb les últimes dimissions a la direcció. I com la resta de partits tampoc són immunes al que diran encara que ho facin veure.

La CUP va perdre la virginitat política el dia quevan decidir fer el salt al Parlament. Una cosa és fer política local i amoïnar-se de les necessitats dels veïns -el servei d’escombraries, la il·luminació del carrer, l’asfaltat de la nova plaça- i l’altra la política parlamentària, que és un permanent estira-i-arronsa. La política és debatre, negociar, fins i tot cedir.

Jo no crec en les enquestes -sobretot en les enquestes de la Generalitat- però tot plegat sembla que els hi està començant a passar factura després d’haver tocat el cel a les eleccions del 27-S. Segons el darrer baròmetre del CEO passarien de 10 diputats i 8,21% dels vots a entre vuit i sis: un 5,2%.

En fi, jo posaria la mà al foc que acabaran votant a favor de la moció de confiança, però no saben com fer-ho. No és el mateix ser diputat que haver-se de buscar la vida a l'exterior. I tampoc és el mateix deu diputats que la meitat. Però com que no saben mai com fer-ho segurament ho posaran en mans d’una assemblea i llavors pot passar de tot.

El veritable problemá de la CUP és que ets antisistema o ets part del sistema: les dues coses alhora no pot ser.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Gcarbo, Vilassar, 24/07/2016 - 15:47

Veient com han anat les coses, diria que la CUP no sap com fer-s'ho, però per votar que NO. El RUI és la seva arma per aconseguir-ho.

#3 EL PREU DE L'ABRAÇADA, Barcelona, 24/07/2016 - 10:11

El molt Astut igual que va fer amb ERC
tambe es va ABRAÇAR A LA CUP

El va triar de COMPANY DE VIATGE
amb totes les consecuencies
ara ens el haurem de menjar amb patates

LA CUP VOTARA QUE SI, esta clarissim
el sou de un escon es molt llaminer
TENIM COMEDIA per força estona

#2 angelito, barcelona, 23/07/2016 - 23:38

La inhabilitación es un gran invento, fácil y barato, para ahorrarnos policías, jueces, tanques, cárceles y cosas así. Aquí todo el que tiene un cargo suelta lo que le parece por la boquita, siempre que no le impida seguir cobrando, pero lo que es desobedecer no desobedece ni el último botones.

#1 pepe., andorra, 23/07/2016 - 21:14

pues un capitulo mas en este interminable culebron q es la politica autonomica de la region española de Cataluña. Y mientras, a enchufar a los afilidados de la cup en todo tipo de empresas municipales y autonomicas, q por eso y no por otra cosa, es por lo q se lo piensan. q al final siempre la pasta