La Punteta · 23 de Gener de 2016. 09:42h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La democràcia, segons CDC

El mateix dia que el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, deia que el govern en funcions del PP té “tics antidemocràtics” o recula "cap el segle XVIII” per portar al Constitucional la nova conselleria d’Exteriors ha sortit escollit el nou alcalde de Girona, Albert Ballesta, amb els únics vots del seu propi partit.

El complex de superioritat de CDC envers la pèrfida Espanya tampoc ve d’ara. Tot un expresident de la Generalitat, Artur Mas, també ha dit sovint que és “una democràcia de baixa qualitat” o que  manté “vestigis del seu passat predemocràtic”. Com el fins fa poc conseller de Presidència, Francesc Homs, que ha negat de vegades que fos “un estat de dret”. A això que Espanya és quasi una dictadura en comparació amb nosaltres s’hi ha afegit fins i tot Catalunya Ràdio.

Ara, pel que sembla, a Girona han començat a construir un país nou: es tracta que un que no va sortir ni de regidor -anava 19è a la llista, CiU en va treure deu- acabi d’alcalde per desig exprés del seu antecessor, Carles Puigdemont. Aquest anava també de tercer a la llista per Girona, però després d’una jugada de billar ha acabat de president.

Al nou alcalde ningú li coneix cap mèrit polític -llevat cinc anys director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona-, però s’ha afanyat a dir que la seva elecció respon a “l’excepcionalitat” del moment. Anem amb compte perquè Pinochet també devia apel·lar a l’excepcionalitat per justificar el seu cop d’estat.

El president no ha anat a la presa de possessió per problemes d’agenda -devia estar rebent Miss Mundo-, però el conseller d’Interior, Jordi Jané, s’ha afanyat a dir que "Albert Ballesta és un gran servidor públic, proper a les persones i amb molta implicació”. Tan proper a les persones que anava 19è a la llista. Atès que Jané va arribar al càrrec el passat 15 de juny han pogut conviure amb prou feines mig any.

Convergència portava trenta anys esperant conquerir l’alcaldia de Girona per acabar posant un alcalde a dit. Això no ha estat una successió: ha estat una operació quirúrgica. Han hagut de renunciar ambé els vuit membres de la candidautra que el precedien i que no havien estat elegits per fer córrer la llista, inclosa la fins ara alcadessa en funcions.

L’oposició, clar, no se n’ha pogut estar: La portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha advertit que augmentarà “la distància entre la política i la gent”. Laia Pèlach, de la CUP, que han fet “un flac favor a la demòcracia”. Sílvia Paneque, del PSC, que és una “falta de respecte a la institució”. Mentre que Míriam Pujola, de Ciutadans, ha demanat que CDC apliqui la democràcia “al seu propi partit”. Finalment, Concepció Veray, del PP, ha definit la maniobra de “frau democràtic”. El que és increïble és que la resta tragui. La dignitat, en política, ho és tot.

De fet, tots els partits, excepte el PP -que s’ha votat a si mateix-, han fet un vot nul on hi havia escrit “Girona vol democràcia”, segons explica la crònica del Diari de Girona, el més ben informat en aquests casos. Sempre que parlen d’un país nou penso que, en algunes coses, ens hi podríem posar ara mateix. No cal esperar a la independència.

Darrerament, Convergència s'ha acostumat a "corregir" a les urnes el que no ha aconseguit a les urnes. S'imaginen que això ho hagués fet el PP?.

 

 

Qui sóc?

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 No al despotismo ilustrado, Outside, 25/01/2016 - 12:05

Ser demócrata es votar solo cuando sé que voy a ganar, pero pongo excusas para no hacerlo cuando veo que otro va a ganar... Esas "correcciones" de las urnas (que las pongo solo cuando me interesa y para lo que me interesa) demuestran que tenemos lo que tenemos. Lo demás, es fantasía.

#12 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 24/01/2016 - 19:38

Es que la D de CDC ya no es la inicial de democràtica. Ahora significa demontcràtica, de una demontcràcia puigjolista. El Procés Mascràtic se está liando.

#11 "LA PAJA EN EL OJO AJEN0 ... ", Barcelona, 24/01/2016 - 09:46

Que maco es fixar-se SOLAMENT
lo malament que els altres ho fan tot
amb el unic afany de SUPERIORITAT
i esclar DIFERENS d'ells

Caldria que CDC de tan en tan
ES MIRESSIN AL MIRALL

Poser quedarian bocabadats
del paperam que han fet i estan fent

Ho diuen també les urnes, de 62 a 8 escons
pena doneu

#10 Carlos Gomez, Bcn, 23/01/2016 - 23:19

Corregir als despatxos el que no han aconseguit a le urnes,que el 4t de la llista nomeni a dit un President que anava 3er en les llistes per Girona i que aquest a la vegada nomeni a un alcalde per substituirlo que era el 19e de la llista fent dimitir a 8 regidors per poder culminar la cacicada
Fant

#9 Qualitat Democràtica, La innombrable, 23/01/2016 - 21:08

Res de nou al vell país:

Pujol tria Mas que tria Puigdemont qui tria Ballesta com abans Maragall va triar Clos qui va triar Hereu i ara Trias tria Forn.

Un altra dia parlem de Omnium i de l'ANC...

O de TV3 i CatRadio