La Punteta · 21 de Maig de 2016. 14:07h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La desobediència, segons l'ANC

L’ANC té un peculiar concepte de la desobediència. Primer van haver de pagar 176.000 euros a Hisenda -l’espanyola- per una inspecció fiscal i després 83.000 a l’Agència de Protecció de Dades. Pagar ja no es desobeir. A més, ni tan sol van fer l’intent de pagar a la incipient Hisenda catalana.

Per més inri, la denúncia a l’APD no va venir de la Moncloa, ni del CNI ni de les clavagueres de l’Estat, sinó un partit extraparlamentari de dreta dura que es diu Vox. No s’ho creien ni ells. En un comunicat es preguntaven com una força “amb tan pocs mitjans, ha aconseguit això”. Encara no s'ho creuen.

Clar que, ben mirat, la famosa gigaenquesta tampoc era una enquesta, era un nyap Hi havia preguntes que no s’ateviria a fer ni el CEO. De l’estil “si Catalunya fos un estat tindria entre 8.000 i 16.000 milions d’euros més. Com s’haurien de gastar?”. Ergo, Espanya ens roba.

Ara l’últim repte de l’ANC a l'Estat -juntament amb Òmnium, els de Drets i la Plataforma ProSelecció- ha estat proposar repartir banderes d’Escòcia en comptes d’estelades per a la final de la Copa al Calderón quan encara estava prohibida.

Els escocesos no deuen entendre res. I Alex Salmond es pensarà que el Barça ha ingressat en la lliga escocesca per competir amb el Glasgow Rangers. En el fons és una manera subtil d'estalviar-se problemes.

Encara sort que, al final, un jutge que obeeix a l’espanyolíssim nom de Jesús Torres Martínez -i del que no hi ha constància que estiuegi a Coma-ruga o a Salou- que ha dictatminat que dur l’estelada és “una mera manifestación de la libertad ideológica”.

Tant parlar que la justícia espanyola està polititzada, que Espanya és una monarquia bananera, una democràcia de baixa qualitat i el titular el titular del jutjat contenciós-administratiu nº 11 de Madrid ens ha tret les castenyes del foc.

Però aquests de l’ANC no eren els de tenim pressa? els de marxem? els de hem passat pantalla?. Els que planejaven ocupar l’aeroport del Prat amb els Mossos i el sometent?. Els que apel·laven, en definitiva, a desafiar l’Estat?.

També deien que la independència havia d'estar per Sant Jordi de l’any passat. Ara ja no cal: la gent ja no desobeeix quan cobra més de 121.000 euros a l’any.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#6 Pepón, Bcn (España), 24/05/2016 - 09:33

Son los que viven del cuento. Y muy bien por cierto. Y no es que sean pacíficos es que son cobardes. Llamar a ocupar puertos y aeropuertos y a desafiar al Estado no es propio de pacíficos ciudadanos.

#5 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2016 - 23:47

L´unica manera de sobreviure sense sortir.ne gaire malparats a aquesta selecte banda d´inutils, ganduls i vividors profesionals es amb sentit de l´humor.
Moriran solets i no crec que sigui d´exit.
En el futur quan poguem analitzar amb distancia tot aixo ens farem creus del que hem viscut i aguantat.

#4 Jordi B. R., L'H, 21/05/2016 - 18:25

Sr Rius, el seu rigor periodístic sembla que va en caiguda lliure. Si vol convencer a algún indecís, per favor treballi-s'ho una mica més, perquè el nivel del seu relat és molt inferior al de forces dels que escriuen aquí i que no tenen la formació que a vosté se li suposa

#4.1 Xavier Rius, Martorell, 21/05/2016 - 18:36

Absolutament d'acord: estic acabat.

#4.2 a, girona, 21/05/2016 - 18:51

#4

ho diu un ser superior i supremacistas

#4.3 angelito, barcelona, 21/05/2016 - 23:26

Aquest Jordi B.R. deu ser dels que obeiran al jutge Torres Martínez, que els deixa portar una estelada demà per mirar de guanyar la copa del Borbó, el rei d'Espanya.

#4.4 Sarola, Sarola, 22/05/2016 - 07:43

Sr, Rius, tinc constancia que Vox es un partit molt mes Democreta i mes Lliberal que CDC Unió.

Puc entendre que per a Voste i des de el seu Narcisisme catalá tot el de Espanya es dolent pero
aixo son figues d'un altre paner, es medicina.

#4.5 Pepu P, El Masnou, 22/05/2016 - 13:38

Periodistes com el sr. Rius ens calen moltissim per desenmascarar els mediocres. Endavant amb la seva tasca informativa!

#4.6 K3nny, Bcn, 23/05/2016 - 10:30

Cada article que escriu és un alenada d'aire fresc. Escriu veritats com punys, veritats que ningú s'atreveix a dir . La tasca periodística a Catalunya fa temps que ha perdut rigor.
Gràcies Sr. Rius, gràcies per donar-nos veu, grácies per la seva coherència i la seva visió crítica.
Una abraçada

#3 PepetCabrejat, Bcn, 21/05/2016 - 18:02

El que voldrien els de l'ANC es fer servir la societat com a carn de canó. que es muntés un pollo mentre ells s'ho miren asseguts a les seves cadires i cobren els seus sous de luxe. Per sort la gent no està per floritures, prou feines té a treballar per arribar a fi de mes.

#2 Jordi Brrrr, LH (de l'infant ehh), 21/05/2016 - 17:47

amics nacionalistes os recomanaria lleguir a Goebbels i la tactica de donarli la volta a tot replicant els missatges: que el nacionalisme es dolent, doncs nacionalisme espanyol pitjor, que si Pujol lladre, doncs Pujol espanyol, que si Otegi aixó vosaltres sortiu amb Fraga...