La Punteta · 25 d'Abril de 2011. 13:06h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La fada del Parlament

De Gispert, disfressada de fada

Pel Palau de la Generalitat encara corre aquella anèctoda sobre Josep Tarradellas quan, tot just tornat de l'exili, va rebre un dia Lluís Xirinacs sense corbata i li va etzibar a boca de canó: "què, mossèn, d'excursió?". Si Tarradellas encara visqués li etzibaria a Núria de Gispert: "què, de Carnestoltes?".

Perquè hi ha coses que la presidenta del Parlament -el segon càrrec institucional més important del país- no pot fer com sortir disfressada de fada. Quants errors de comunicació porta aquesta Govern?. De fet, ara s'estenen perillosament a institucions governades per CiU més enllà dels límits estrictes de la Plaça Sant Jaume.

La imatge del Parlament ja va quedar prou tocada amb el pinganillo de Benach a la llotja del Camp Nou i sobretot amb la polèmica del tunning -va trigar cinc dies en donar la cara- però el dirigent d'Esquerra mai hagués comès una relliscada com aquesta perquè era molt conscient de qui i què representava.

El dia que va ser escollit per un segon mandat, el 17 de novembre del 2006, va recordar als 135 membres de la cambra que "vostès no són només polítics, vostès són diputats i diputades al Parlament de Catalunya: representants polítics del poble catala".

Em sap greu perquè tenia una altra imatge de Núria de Gispert. La presidenta de la cambra milita des del 1986 -quatre anys després ja era membre de la direcció- en un partit seriós, almenys en teoria, com Unió Democràtica. Per exemple, Joan Rigol -per parlar d'un predecessor de la mateixa formació- mai va fer una una cosa similar.

Tampoc recordo que ella es prestés a posar pel fotògraf d'aquesta manera quan va ser consellera de Pujol en tres ocasions: Justícia (1995-2001), Governació (2001-2002), i Justícia i Interior (2002-2003). Però llavors per què ho fa ara quan representa al poble de Catalunya?.

Carles Bassaganya, l'actual secretari d'organtzació d'Esquerra, es preguntava diumenge al twitter després de l'ensurt que "la foto Presidenta Gispert serà comentada per tota la munió mitjans que s'inflen a relatar qualsevol acció d'ERC que no els sembla bé?".

És una llàstima, en efecte, que els mitjans de comunicació d'aquest país -amb alguna excepció com e-notícies- estiguin dividits entre "progressistes", "convergents" i "sobiranistes" perquè, si no, Núria de Gispert es mereixiria un seriós toc d'atenció. L'endemà, per exemple, no he vist cap semàfor vermell a La Vanguardia.

Encoratjo des d'aquí a tots els opinadors de CiU a criticar Núria de Gispert amb la mateixa intensitat amb que van criticar el seu dia Ernest Benach. Jo, que vaig criticar-lo quan calia però que tampoc sóc un opinador de CiU, ja ho he fet.

Perquè en política, com en periodisme, una imatge val més que mil paraules. Prou malmesa està la imatge de la classe política con perquè la presidenta del Parlament surti disfressada de fada a la contra d'un diari encara que sigui El País. La foto no és una anècdota, és un error.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Carme, Mollerussa, 27/04/2011 - 02:23

És la presidenta del Parlament de Catalunya? Doncs em pensava que era la Hanna Montana.

Segurament a La Vanguardia els ha passat el mateix perquè a ningú amb dos dits de front li pot entrar al cap desbarrades tan "humorístiques" com aquesta.

#8 Francesc, Barcelona, 26/04/2011 - 16:36

Votés el que votés: sí, no o en blanc. Com pot ser que la segona autoritat democràtica del país menyspreï una de les 'accions més democràtiques que hi pugui haver com dipositar el seu parer en una urna? Això sí que ho veig molt greu i indigne d'un president del Parlament!

#7 Francesc, Barcelona, 26/04/2011 - 16:32

Jo, francament, penso que en aquesta qüestió, exigera. No n'hi ha per tant. Més sentit de l'humor. El que és molt blasmable és que la segona autoritat del país no hagi volgut saber res d'un acte tan democràtic com participar en la consulta sobre la independència de Barcelona.

#6 Paco, Barcelona, 26/04/2011 - 14:41

No m'estranya que la política de comunicació del Govern sigui un nyap. Nomès cal fer un repàs als noms dels seus il·lustres responsables, gent que ha passat de l'escola al carrer Còrsega, i d'allà a la Generalitat com a premi al servilisme. No saben ni què és el món real.

#4 Arnau Mir de Tost, CiUtatjoliu , 26/04/2011 - 12:32

La impostura del govern dels millors unionistes i del bipartit es cada cop mes gran.Aquesta senyora no mereix ser presidenta del Parlament de Catalunya. Cada dia es veu mes la seva mancança i incapacitat per dur a terme la tasca de ser presidenta i segona autoritat de la nació.Una "andròmina" total