La Punteta · 20 de Març de 2014. 08:38h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La germaneta de Toni Albà

El Periódico publica avui dijous una rèplica meva a una carta de Núria Albà d'ahir, però com que el text no és íntegre i ha estat modificat sense el consentiment de l'autor n'ofereixo aquí la versió íntegra. Com aquell famós anunci de Jabones Camp: busque, compare y si encuentra algo mejor, cómprelo:


"Sense voler-ho m'he vist embolicat en una polèmica entre Núria Albà, la germana del conegut actor de TV3, i el seu articulista Ramon de España. El senyor Ramon de España, que va tenir la deferència de citar-me en el seu article dilluns passat, ja es defensarà solet perquè intueixo que ja és grandet per fer-ho.

Però voldria fer dues apreciacions sobre la carta de l'esmentada Núria Albà publicada ahir en el seu mitjà. En primer lloc que menteix perquè a mi, per twitter, no em va dir "vigilanoprenguismal" sinó "#festhomirarqprendràsmal", que òbviament no és el mateix.

En segon lloc, m'acusa d'haver "tergiversat" un tuit del seu germà. Això també és una mentida com una catedral. El tuit de Toni Albà per commemorar una data tan tràgica com l'11-M -i que vam reproduir de manera textual- va ser "que res no ens encegui: l'Estado Español ha causat més morts al llarg de la història que tots els grups terroristes junts".

L'enrenou va ser tal a twitter que posteriorment -subratllo això de posteriorment- va haver de publicar un article al seu bloc -que du el títol de "Miraré d'explicar-me-, però crec que el mal ja estava fet. I malgrat que ho van publicar més mitjans a més d'e-notícies -només cal fer un google- no sé perquè vaig pagar jo els plats trencats.

Núria Albà em va acusar de practicar "periodisme groc i indocumentat", de "seguir tergiversant i manipulant", de "dolent, perdonavides i indocumentat", entre d'altres subtileses. Qualificatius, per cert, que ara obvia en la seva carta. Encara vaig tenir sort perquè el seu germà només em va tractar de "manipulador".

En fi, com deia la meva àvia, s'enganxa abans un mentider que un coix. Però sembla mentida que una persona que viu de la paròdia aguanti tan malament les crítiques. I, sobretot, sembla mentida que una persona que viu de la seva feina en una cadena pública com TV3 mostri tan poc tacte amb les víctimes de l'11-M.

Deixi'm fer una darrera confessió personal: jo també estic a favor de la independència de Catalunya, però amb sobiranistes com Toni Albà i la seva germana no anem enlloc. És com tirar-nos pedres al nostre propi terrat".


Xavier Rius
Director d'e-notícies

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#12 Manel, Premià de Mar, 21/03/2014 - 16:22

Sr Rius, vostè no està a favor de la independència de Cat, o si més no ho dissimula molt i molt bé. En nom de la suposada neutralitat ha convertit aquest diari en un niu de fatxilles ejpañós. No hi ha ni de bon tros equanimitat en el seu diari, i tot per "por" de no semblar parcial. S'equivoca.

#11 Papaluna, Barcelona, 20/03/2014 - 23:33

No sabia oficialment que fos independentista; encara que m'ho temia. Tot i que vostè deixa parlar a gent de moltes tendències a E-N, ser independentista i queixar-se dels companys de viatge és un oximoron. Els secessionistes es basen en principis xenòfobs i racistes, i erren: l'enemic no és Espanya

#11.1 Joan, bcn, 21/03/2014 - 19:41

Tenint en compte que un secessionista, és a dir un independentista, no és més que un ciutadà que vol disposar d'un estat, exactament com disposa Holanda, Dinamarca o la seva estimada Espanya, la desqualificació de xenòfob i racista desqualifica com a tal l'imbècil que la pronuncia.

#11.2 pepe, andorra, 22/03/2014 - 00:54

o barcelona. Pq barcelona es una nacion y necesita la secesion pq cataluña les roba. Y negar la hispanofobia de la mayoria de lis fachas catalanistas si q es de imbeciles.

#10 Esteve Maspons, Mollet, 20/03/2014 - 23:29

sóc independ. des de pàrvuls, als anys 60,els que defensen Albà son d'un independentisme. adolescents eixelebrat, com tots una mica ho hem estat. A part l'imitacio de Benet XVI era insuperablement dolenta

#9 Quo vadis?, Bcn, 20/03/2014 - 23:03

Insto al sr. Albà a tenir el valor durant el proper 11s (mentre els nord-americans recordin els seus morts a les torres bessones) de dir que la bomba d'Hiroshima va causar més morts. S'atrevirà?.

#9.1 Molotov, Bcn, 21/03/2014 - 23:04

Efectivament , van causar moltissims mes morts que l'atac a les torres bessones.En els dos casos victimes civils

#8 Faithless, Barcelona, 20/03/2014 - 19:38

Només un cec o un unionista malintencionat pot tergiversar les paraules d'en Toni Albà qui no va fer res més que dir una obvietat.

#8.1 Ramon, Lleida , 20/03/2014 - 20:55

faithless, els cecs tenen més sensibilitat que la que teniu els independentistes com tu

#8.2 pepe, andorra, 21/03/2014 - 09:21

solo un ultracatalanista puede decir q se han tergiversado algo cuando esta todo por escrito en la red. Es cachondo ver a los mas grandes tergiversadores de la historia, acusar a los demas de sus propios pecados. Aun no saben q existe internet y q el manual de malaparte va para los cien años.