La Punteta · 10 de Gener de 2013. 18:11h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La hipocresia dels partits

Sembla mentida que un polític amb els reflexos de Duran se n'hagi anat a Xile sense donar explicacions pel cas Pallerols. A mi em recorda Ernest Benach amb la polèmica del tuning -que llavors va revelar l'ABC-: estava a París i va trigar cinc dies a convocar una roda de premsa. Sospito que per desesperació fins i tot del cap de premsa del Parlament, Josep Escudé, que és un bon professional. I, abans de fer-ho, encara va intentar desactivar-ho amb un article al bloc.

Marta Llorens com a portaveu d'Unió ha aguantat el xàfec, però qui havia de donar la cara era Duran. De fet, el líder d'Unió va estar dimecres al matí a la seu d'Unió, segons m'expliquen les meves fonts al carrer de Nàpols, perquè l'avió no sortia fins al vespre. I, amb franquesa, si hagués sortit abans hagués pogut convocar la roda de premsa a les dotze en comptes de dos quarts de dues.

De vegades fa la sensació que Mas i Duran manen tant que ningú del seu equip -un dels problemes és que no tenen equip més enllà dels col·laboradors més pròxims- no s'atreveix a dur-los la contrària. Si Mas tingués algú disposat a dir-li la veritat tampoc no hagués avançat eleccions perquè amb 62 escons i crisi econòmica només es podia baixar. Ara el mal ja està fet. Els polítics, de vegades, viuen en una bombolla.

Al final si Duran dimiteix -un polític brillant malgrat el cas Pallerols- no serà pel finançament irregular d'Unió si n'hi ha hagut perquè ningú no ha llegit encara la sentència, sinó perquè la bola de neu s'ha fet massa gran. Només cal veure avui les portades dels diaris -com la de l'ABC, que passa comptes-, inclòs la d'un parell de capçaleres que ahir no ho donaven ni en portada. Per cert, fa tota la pinta que els socialistes s'han quedat fins i tot sense El Periódico.

Però és curiós, d'altra banda, com han reaccionat tots els partits: Pere Navarro no recorda que Manuel Bustos -alcalde de la cinquena ciutat catalana- està imputat? I que consti que, fins que no es demostri el contrari, Bustos té tot el dret a la presumpció d'innocència. Que això de Sabadell no acabi com el cas Pretòria.

I Junqueras? Esquerra té tot un exconseller de Governació imputat per tràfic de tabac! Acostumats a delictes sofisticats o de coll blanc queda una mica cutre que sigui precisament per tabac. Sí, ja sé que un jutjat va considerar excessiva la fiança imposada, però si fos Jordi Ausàs i sóc innocent no sortiria de la presó de Lleida per la porta del darrere. I allà mateix faria una roda de premsa.

Pel que fa al PP no han tingut cap cas de corrupció a Catalunya, però -segurament com Ciutadans o la CUP- és simplement perquè no han tocat poder enlloc fins ara. Tanmateix, n'hi ha prou per recordar el cas Naseiro o el cas Gürtel perquè se't posin els pèls de punta, fins i tot a mi, cosa gairebé impossible. El País informava dilluns passat, per exemple, del president d'una diputació que ha col·locat més de cent persones, totes del seu partit, és clar.

Ens queda Iniciativa, que sempre van de bons, però encara recordo que el Síndic, Rafael Ribó, va fitxar un exdiputat del PPC, Francesc Vendrell, després que l'abstenció del seu partit li permetés continuar un segon mandat. Al grup parlamentari van entendre llavors per què Vendrell preconitzava amb tant d'interès fer-li un favor a l'exlíder d'ICV. Sense oblidar aquella vegada que van endollar una quinzena de militants a l'Agència Catalana de l'Habitatge.

I si no he parlat de CiU és perquè avui mateix hem fet un resum dels casos de corrupció que planegen sobre la formació al Govern a Catalunya. Ja ho va dir Maragall un dia: "no hi ha un pam de net". Acabo amb una pregunta que em fa por: amb la independència hi hauria menys corrupció?

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticies

Facebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Obres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 antoni, Barcelona, 11/01/2013 - 14:10

No mes la resposta a l'ultima pregunta: SI ELS FIQUEM A TOTS EN LA PRESO, SI.

#4 Jordi, Amposta, 11/01/2013 - 08:27

Rius,
el comentari sobre ERC i Ausàs l'has fet entrar amb calçador, ERC ja li va suspendre la militància. Com diria Sala-i-Martí, de roba bruta n'hi ha a tot arreu, el que diferencia els uns dels altres es com es renta la roba a casa de cadascú.

#4.1 Marc, Barcelona, 11/01/2013 - 11:35

Jordi, els d'UDC imputats també els van expulsar del partit o es van donar de baixa, per tant UDC i ERC utilitzen la mateixa rentadora i la mateixa marca de sabó

#3 Pere, Lleida, 10/01/2013 - 19:52

Sr. Rius, és curiós que aquests dies ningú parli del Sr. Pau Cabré (CIU), president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde d'Alpicat, CONDEMNAT el passat 27 de novembre a 8 mesos de PRESÓ i 8 anys d'inhabilitació. No ha plegat ni pensa plegar. Després d'unes setmanes ja ningú se'n recorda...

#2 Joan, Bcn, 10/01/2013 - 19:35

Amb els bons negocis que es podran quan CiU controli la justícia i la inspecció fiscal, l'atur baixarà al 3%.

#1 pepet, bcn, 10/01/2013 - 18:59

Quina mania de barrejar independència i corrupció; sembles un ciudadano i els seus arguments fal·laços.
N'hi haurà en la mesura que es lluiti contra la corrupció, i la independència no és una llei anticorrupció.
Fem-ho al revés?Si ens quedem a Espanya hi haurà menys corrupció? Això segur que no

#1.1 madeinxina, barcelona , 10/01/2013 - 19:42

pepet no es barreja corrupció amb indepedència, el problema es que amb aquesta suposada independència es vol amagar la corrupció ...i amb tots el meus respectes però si ki ha de liderar akests procés historic SON EL NOSTRES POLITIKS ....ke la moreneta nos coja confesados jajajajajaja...

#1.2 Pep, Barcelona, 11/01/2013 - 01:57

També es pot mirar al revés: amb la corrupció es vol amagar la independència.

#1.3 María Jesús, Barcelona, 11/01/2013 - 09:59

Sí, por eso los pesebristas gritáis "Independencia, que nos pillan!"