La Punteta · 24 de Juliol de 2010. 11:06h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La independència de Catalunya

Ni Letònia, ni Lituània, ni Estònia ni Eslovènia ni Txetxènia ni tan sols Escòcia o el Quebec. Tenim dues opcions perquè Catalunya esdevingui independent: una que s'evapori Bèlgica. Si s'evapora Bèlgica ja no hi ha excuses perquè és una país d'Europa Occidental i membre de la Unió Europea. De fet, Brussel·les és la capital de facto de la UE.

L'altre argument és Kosovo. El Tribunal Internacional de Justícia ens acaba de donar-nos un cop de mà sense saber-ho perquè la secessió d'una província d'un Estat mebre de les Nacions Unides no viola el dret internacional. Només cinc països europeus no han reconegut encara Kosovo: Espanya, clar; Eslovaquia, Rumania, Grècia i Xipre. Però, amb el vist-i-plau dels EUA, la independència de Kosovo és imparable.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Pasqual, BCN, 24/07/2010 - 22:27

Bo Rius, bo, és ben evident que la realitat actual pel que fa a la nostra independència és tal com la descrius, però m'alegra i molt vèure-la escrita de la teva pluma a La Punteta, ajuadarà a més d'un cec a vèure-hi. Gràcies.

#8 ostres!!, can fanga, 24/07/2010 - 18:58

OSTRES RIUS!!! "ens dóna un cop de mà", vol dir això que t'has tornat independentista?? Benvingut!! i Força e-Noticies!!

#7 Gustavo, BCN, España, 24/07/2010 - 18:02

Joan (Baix Llobregat), Estudia estos resultados y deprímete, anda: http://referendumindependencia.cat/municipis/resultats/

#6 Joan, Baix Llobregat, 24/07/2010 - 16:55

Gustavo, si us vé de gust, pel que fa a mi els espanolistes de Catalunya ja us podeu quedar amb Barcelona capital i l'àrea metropolitana. Ara bé, penseu que quedareu completament encerclats, mensy per mar, per una Catalunya sobirana...

#5 Pere, BCN, 24/07/2010 - 16:01

Dius: "El Tribunal Internacional de Justícia ens acaba de donar-nos un cop de mà sense saber-ho".
No, ho sabia perfectament. Sap que Catalunya és el futurible estat més imminent i més important.
Aquest tribunal ho sabia perfectament.