Publicitat
La Punteta · 14 d'Abril de 2015. 11:57h.

MERITXELL BORRÀS

Meritxell Borràs

La internacionalització clau de volta del procés

“És un error negar-nos el nostre dret democràtic a l'autodeterminació”, afirmava fa uns dies el president Mas. Una declaració que pels catalans no és cap sorpresa. Tanmateix, aquesta vegada el president s’expressava de forma rotunda davant de la comunitat nord-americana en una conferència a la Universitat de Columbia als Estats Units.

Ahir en el seu discurs a la inauguració de la cimera sobre Política europea de veïnatge deia que “els catalans mirem lluny cap a nous horitzons que imaginem mediterranis i europeus”. Dos exemples molt concrets de la convicció del president Mas vers la necessitat d’explicar al món les aspiracions de Catalunya i el repte que té per endavant.

En el camí de la llibertat el reconeixement internacional és un pilar imprescindible. Sota aquesta premissa el Govern de la Generalitat ha treballat per enfortir la imatge de Catalunya a l’exterior explicant a la resta d’Estats que volem tenir veu i vot dins la comunitat internacional.

En aquest procés, Catalunya compta amb un actiu innegable, la capacitat del president Mas per relacionar-se directament amb els líders mundials o els seus representants.  En un món global, paradoxalment, cada vegada és més important la capacitat dels líders polítics per poder discutir assumptes de forma directa, i en això Catalunya està molt per davant de l’Estat espanyol.

Els nostres arguments són justos, la nostra determinació és inqüestionable i la nostra força és la democràcia, no ens cansem d’explicar-ho a tothom, perquè el 27S el món sàpiga que el futur de Catalunya mira cap a la llibertat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, BCN, 20/04/2015 - 17:28

9N.- En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.

#12 spanish, Madrid, 20/04/2015 - 15:11

pobreta tants anys xuct de la mamella publica, i encara es creu que la vida es un conte....CIu hauria d´esser ilegalitzada per corrupta i tornar els diners

#11 Pepón, Bcn (España), 20/04/2015 - 12:03

De verdad pensáis, tristes indepes, que lo que pase en Cataluña interesa mucho por ahí fuera??? UCRANIA, RUSIA, IRAN, VENEZUELA, ESTADO ISLAMICO, YIHADISMO... y en el puesto 1714 Cataluña. No hay más

#10 Ramon, Barcelona, 18/04/2015 - 15:43

Sra. Borràs, la independencia de Catalunya, a nivel internacional, no li interessa a ningu (la prova és el nul recolzament al procés). Catalunya, o millor dit alguna clase dirigent, s'ha tornat a equivocar, com ho ha fet històricament. El que han de fer és gestionar bé les competències que tenim.

#9 Jordi, Zaragoza, 17/04/2015 - 11:56

"Els catalans mirem lluny cap a nous horitzons que imaginem mediterranis i europeus." Claro. Porque en este momento los horizontes catalanes son índicos y australianos, y eso hay que cambiarlo. Y se le ha olvidado a la sra. Borràs el respeto a la ley, pero siendo independentista catalana se entiende