La Punteta · 8 de Juny de 2012. 13:17h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La islamització de Catalunya?

Terrassa d'un bar a Ca n'Anglada

Com que encara no hi ha anat el Trenta minuts de TV3 ni el Síndic de Greuges -i mira que a Rafael Ribó li agrada viatjar- l'altre dia vaig tornar a Ca n'Anglada. Dic que hi vaig tornar perquè ja hi havia anat en una ocasió anterior com vaig descriure després en un reportatge.

Va ser el passat 23 de maig. A la porta de la farmàcia vaig sentir una jubilada que deia: "mira lo que hay ahí". "Luego dicen que no hay dinero", contestava un pensionista al seu costat.

A l'altra banda, en efecte, hi havia la terrassa d'un bar plena de gent. Almenys mitja dotzena de persones. I, a dintre, també estava ple de gom a gom. Era un dimecres, a les dotze del migdia, en ple horari laboral. Cap dona. Tots -ja em perdonaran- magrebins. M'hi vaig acostar.

- Hola, perdonin, sóc periodista, volia saber com es viu a ca n'Anglada.

Tots van fer cara de no entendre'm. Vaig repetir la pregunta, ara en castellà:

- Hola, soy periodista, quería hablar con ustedes para saber cómo se vive en ca n'Anglada.

Res. Al final vaig trobar-ne un que parlava una mica de castellà.

- ¿No hay nadie que hable catalán?

- Difícil

- ¿Cuánto tiempo llevan en Catalunya?

- Depende: diez, doce, catorce años.

-  Hay mucha gente ¿no?

- Está mal la cosa.

- ¿De que viven?, vaig gosar preguntar

- Estamos en paro o EN ayudas.

Les majúscules són meves. L'home em va dir llavors que ell no parlava català, però que aquell d'allà sí. Amb els ulls, va assenyalar-ne un altre, amb una jaqueta vermella, que estava a la cantonada. Vaig tenir la sensació que m'esbandia.

M'hi vaig acostar. Vaig repetir el mateix ritual. Em vaig presentar i vaig explicar els motius de la meva visita. No, tampoc no parlava català, però es defensava en castellà. Llavors es va acostar una altra persona que ens va interrompre. Portava alguna cosa embolicada en una bossa de plàstic del Corte Inglés. De dintre va treure un comandament a distància i un altre aparell electrònic que no vaig aconseguir identificar. Vaig pensar malament. Potser de manera infundada.

En aquell moment va sonar el mòbil. Era el responsable d'immigració de l'executiva del PSC, Josep Maria Sala -suposo que em permetrà la indiscreció- amoïnat pels meus darrers articles sobre la matèria. Em va proposar una trobada amb la regidora de l'Ajuntament.

"Aquella que deia que l'imam de Terrassa era moderat?", li vaig preguntar. "Encantat", vaig respondre sense donar-li temps a rumiar-s'ho per si de cas s'ho replantejava. Em va proposar una trobada a Barcelona o al seu despatx. La veritat és que, des de llavors, no n'he sabut res més. I d'això ja fa més de tres setmanes. Però si torna a trucar potser millor quedar directament a Ca n'Anglada. Crec que fa temps que no hi veuen un polític.

Més enllà d'aquest bar hi havia la Granja San Francisco. Hi tenen una bandera espanyola col·locada estratègicament al prestatge de les botelles. No sé si per remarcar que és territori nacional. M'aclareixen que no, que és allà des de la victòria d'Espanya al Mundial. I es nota que ja pensen en la propera Eurocopa.

Només hi havia quatre clients: "tres jubilados y uno en paro" m'aclareix el propietari. Res a veure amb l'establiment de la competència. "Aquí sólo vienen a comprar tabaco. Y Marlboro: 4,65 euros". "Pensaba que no fumaban", comento de bona fe. "¿Que no fuman? Como carreteros. Faig la mateixa pregunta. "¿Cómo se vive en ca n'Anglada?". "Ca n'Anglada es Marruecos" em contesta un dels jubilats amb un deix d'impotència als ulls. A veure si al final deu ser veritat allò de la islamització de Catalunya.

Prometo que tots els diàlegs d'aquest article són reals. No hi ha res d'inventat. De debò: o agafem el problema de la immigració per les banyes o tindrem -tenim ja- un problema. Llevat del PPC, a Catalunya la resta de partits -i hi incloc CiU- estan posant una autopista a la ultra Plataforma x Catalunya, que es l'única que parla d'aquests temes. Encara que sigui a la seva manera.

Si les classes populars i mitjanes d'aquest país se senten desamparades pel poder polític acabaran votant Josep Anglada. Només cal veure el que està passant a la resta d'Europa. I, a França, els antics votants del comunista George Marchais ara s'han passat, en massa, a Marine Le Pen.

Ja no sé com dir-ho.


PD / Estaria interessat en visitar -en la mesura que em sigui possible- municipis o barris similars a ca n'Anglada. Si algú em vol fer de guia turístic, per mi encantat. Pot contactar amb mi al twitter: @xriusenoticies. Gràcies.

 

Un llibre sense pèls a la llengua (12 euros):

Contra la Barcelona progre

Crítiques i ressenyes:

http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#25 Núria, Catalunya, 10/06/2012 - 19:21

Sr. Rius (i qui hi estigui interessat), un parell de links més:

http://blogs.telegraph.co.uk/news/edwest/9666257/heres_an_inconvenient_truth_the_islamisation_of_europe/

http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

#24 Roger, Barcelona, 10/06/2012 - 16:13

Els "abuelos" castellans inadaptats estan tristos perquè Ca n'Anglada ja no és un guetto castellà, ara n'és un de magrebí o castellano-magrebí. Ni uns ni altres no semblen tenir ni idea d'on viuen. Què ha canviat exactament Sr. Rius?

#24.1 pepe, andorra, 11/06/2012 - 18:02

pues q antes solo los explotaban, los burgueses catalanes sobre todo y ahora no pq cobran pensiones. El q ha sido listo se ha largado. Y el inadaptado q no acepta personas q hablen en otro idioma q el catalán, siendo el español oficial en igualdad de condiciones, eres tu Roger.

#24.2 Alberto, Terrassa, 15/06/2012 - 11:54

No tiene importancia que en el barrio se hable catalan o castellano, lo que nosotros queremos es que en ca n´anglada se hable catalan o castellano, que la gente sea amigable y vaya bien vestida, no como ahora, que la gente va en burka y no se sabe quien va debajo y estan todo el dia robando bolsos

#24.3 Alberto, Terrassa, 15/06/2012 - 11:59

Los vecinos de ca n´Anglada solo queremos gente que hable catalan o castellano, no queremos tener que aprender el Arabe por obligacion como estan intentando los marroquies, queremos que la gente vaya bien vestida no con burkas y esa ropa prehistorica, y sobre todo que no roben mas bolsos!

#23 Guifre, Barcelona, 10/06/2012 - 15:52

Rius mira't això

http://www.youtube.com/watch?v=cejJdempk-0

#22 Rafael, Barcelona, 10/06/2012 - 13:42

Parlem-ne senyor Rius. Bon article. Vostè trepitja el carrer. Ara bé: i quin problema o sacrilegi tan gran és aquest de votar a PxC o al senyor Josep Anglada? és un heretge? un empestat? una mala persona? parla dels problemes que no es parlen però igualment no s'hauria de caure en votar-lo? Expliqui

#20 josep, barcelona, 10/06/2012 - 10:13

Li dono un 10 pel seu article, jo abans era votant d´esquerres i tota la meva familia, però veient el que la casta politica parasitaria i podrida ha fet a la meva terra, ja fa uns anys que voto i votaré sempre a PXC, Visca la Plataforma x Catalunya i Visca Josep Anglada!!!!!

#20.1 JRRiudoms, Barcelona, 10/06/2012 - 11:17

En la seva proclama, s'ha "oblidat": "¡Viva Blas Piñar!", "¡Arriba España!", "¡Vivan los Reyes Católicos!", "¡Muerte al conturbenio judeo-masónico-protestanto-is lamico!". Si la seva capacitat intel·lectual no dona per més, tinc un bon ragitzell d'altres proclames. Busqui a les encicliques pap

#20.2 josep, barcleona, 10/06/2012 - 11:58

Doncs sí JRRiudoms, Visca Espanya i Visca els Reis Catolics!!!!!! amb tot l´orgull del món, I Visca Saint Pius X, i a qui no li agradi que es foti ben fotut!!!!!, I encara que passin 1000 anys continuarem donant batalla a qui ens planti cara. Ja pots treure totes les enciclopedies que dius quina por

#20.3 JRRiudoms, Barcelona, 10/06/2012 - 12:18

Gallets com tú sols serveixen per fer caldo de gallina... i encara! Faci un exercici de lectura (si pot, clar): Li he dit que busqui a les "encicliques [papals]", pas a les "enciclopedies". No vulgui confondre la velocitat amb el tocino: les flors no estan fetes pels porcs (això és de la Bíblia).