La Punteta · 15 de Gener de 2015. 12:41h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La islamització d'Europa

Cartell de l'autopista

L’atemptat contra Charlie Hebdo ha posat de manifest, de retruc, un tema tabú fins ara: la islamització d’Europa. O, almenys, d’una part d’Europa. La veritat és que quan vaig començar a escriure sobre immigració ara fa quatre o cinc anys -quants insults he hagut d’aguantar des de llavors-, pensava que era un argument d’extrema dreta o simplement de ciència ficció.

Però les dades són irrefutables: els autors de l’atemptat contra Charlie Hebdo -més que un atemptat va ser una carnisseria- eren Chérif Kouachi, nascut a París el 1982 i criat a Rennes, i el seu germà Saïd, nascut també a París el 1980.  

Com el de l’atemptat contra el supermercat kosher, Amedy Coulibaly, i la seva dona, Hayat Boumedienne, també nascuts a França. Un detall important: estaven casats només pel ritus musulmà que demostra també la impermeabilitat d’alguns col·lectius islàmics a les lleis -i valors- occidentals.

Malauradament, tampoc és el primer cop que passa: Mohamed Merah, el jove de 23 anys de Tolosa que va matar set persones a boca de canó l'abril del 2012 era també francès. Com Nemmouche Mehdi, que el 24 de maig de l’any passat va matar quatre persones al Museu Jueu de Brussel·les. Els dos d’origen algerià en aquest cas.

Més exemples: les dues persones (sic) que el maig del 2013 van degollar un soldat britànic en ple Londres i es van passejar pel carrer ensangonats, Michael Adebolajo i Michael Adebowale, eren anglesos encara que, en aquest cas, d’origen nigerià.

Ben mirat, quan a l’estiu Abertis penja aquells cartells gegants en groc -la foto que il·lustra aquest article- a l’autopista AP-7 amb les indicacions en castellà i en àrab per arribar a Alacant i Algesires sempre penso que potser alguna cosa hem fet malament.

I si la ficció s’avança de vegades a la realitat, Michel Houellebecq acaba de publicar una novel·la Submissió (Flammarion, 2015) que descriu una França amb un president musulmà -per barrar el pas a Marine Le Pen, ves per on- i una creixent islamització: la Sharia encara no és legal, però les dones no poden treballar -què dirien les feministes?- i la poligàmia és acceptada. La novel·la deu ser bona perquè el propi Joan de Sagarra confessava diumenge passat que se la va “polir” en una tarda.

Val a dir que tampoc és el primer en plantejar una hipòtesi similar. El guanyador del Premi Planeta 2012, Lorenzo Silva, que viu a Viladecans, va publicar un article a El Mundo el 30 de setembre del 2012 en el que imaginava una Catalunya del 2035 amb tres consellers musulmans al Govern -Abdelmalik Jufresa, Mustafá Pérez-Larkaui i Farida Driusi- i un 25% de població en total.

L’estadi de Cornellà-El Prat -abans que li canviessin el nom pel de Power 8 Stadium- era rebatejat amb el Salah ed-Din Arena. El Barça continuaria sent el Barça, però l'Espanyol esdevenia l'Al-Mansur després de la seva compra per un xeic.

En el fons, una idea gens desgavellada vist els calés que mouen països com Qatar o Abu Dhabi. Encara recordo el cas del Màlaga -entrenat llavors per Pellegrini- que va poder classificar-se per a la Champions  el 2012 per primera vegada a la seva història gràcies als 60 milons que s'havia gastat l'amo, el qatarià Abdul·là Bin Nàsser al-Thani.

Amb raó o sense, hi ha amplis sectors de la població europea que comencen a creure que el continent -o una part d’ell si més no- pateix una islamització creixent. La prova és que a Alemanya ha sorgit del no res -gràcies a les xarxes socials- un moviment que es diu Patriotes Europes contra la Islamització d’Occident (Pegida).

Els mitjans de comunicació i els intel·lectuals més progressistes s’han afanyat a titllar aquest moviment d'ultradreta, però jo em quedo amb la crònica que va publicar el correponsal a Berlin d’un diari tan poc sospitós de simpatia amb l’extrema dreta com El País, Luis Doncel, el 16 de desembre del 2014 després d’assistir a una de les manifestacions.

“Familias con hijos adolescentes. Parejas de jubilados. Grupos de amigos recién salidos del trabajo” era el perfil majoritari que va trobar en la marxa de protesta. També, advertia, “algún joven forzudo con la cabeza rapada podría recordar al prototipo de participante en una manifestación ultra, pero eran una aplastante minoría”.

El que no diuen les cròniques, o ho diuen al final, és que Alemanya va rebre només l’any passat 200.000 sol·licituds d’asil. Un dia, també a El País, li van preguntar en una entrevista al llavors primer ministre turc Recep Tayyip Erdogan sobre la integració de Turquia a la Unió Europea. L’ara president turc va contestar que “hay cinco millones de ciudadanos turcos en Europa. Ya estamos integrados en la UE de forma extraoficial”. La majoria, per cert, a Alemanya.

Però si, a Dresde, els immigrants són només un 2,2% de la població -un 0,1% musulmans- és un miracle que no hi hagi hagut manifestacions similars a Ca n’Anglada, Salt o Rocafonda -per dir tres indrets que he visitat-. Potser és que, en alguns barris, la població estrangera ha superat ja amb escreix l’autòctona. Salt té, en teoria, un 40% d’immigració però tohom sap que són més perquè els immigrants sense papers no surten a les estadístiques.

I un municipi com Santa Coloma de Farners -abans considerada la Catalunya profunda- acaba de sortir als diaris per un imam que després de vuit anys a Catalunya no parla ni català ni castellà -a més de ser partidari de pegar a la dona si no et fa cas, però amb bastons "petits”. I una nena a la que eximeixen d’anar a natació perquè es musulmana i va amb xador a classe amb deu anys. I això que la capital de la Selva, també en teoria, amb prou feines supera el 20%.

Vam lluitar molt per treure els crucifixos de les aules, però ara -per aquest bonisme mal entès- hi hem deixat entrar altres símbols religiosos.

 

Segueix-me a twitter

Web personal

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#25 ramon, Barcelona-c, 19/01/2015 - 21:44

Els bonistes i els progres,no els progressites auténtics, son un càncer. La U.E. te molts polítics que son tan inutils,per no dir estúpits, com va ser Chamberlain . Papers de Harvard dels 2000/2002 ja deian que la islamització de europa es inevitable. Tenim una societat passiva que no reacciona.

#24 Oriol2, BCN, 18/01/2015 - 22:10

Realment cal fer servir aquest to de superioritat moral en un pamflet xenòfob i sensacionalista? "Si jo ja us ho deia..." Sí, home, que el Manuel Valls t'agafi com a assessor, a veure si així triomfes a la vida.

#23 Aleix, Bcn, 17/01/2015 - 16:58

Quan Hans Anders Breivik un fonamentalista cristià va matar 77 persones no es va obrir CAP debat ENLLOC ni es van fer manifestacions contra el cristianisme ni contra les persones de religió cristiana. Europa sucumbeix cíclicament al cristianisme, una altra religió asiàtica com l'islam i el judaïsme.

#23.1 pepe, andorra capital jerusalen, 17/01/2015 - 20:20

Mentira, Breivik era y es judío, de extrema derecha, como casi todos los sionistas. Por eso únicamente mató immigrantes musulmanes que asistían a un campamento juvenil de verano del Partido Laborista (izquierda moderada noruega). En lo demás que dices (casi) tienes razón.

#23.2 Aleix, Bcn, 18/01/2015 - 10:38

És cristià luterà, dit per ell mateix i penjat en perfils públics.

#23.3 Marta, Girona, 18/01/2015 - 13:25

El parell de jueus de la massacre de Columbine també eren cristians luterans, oi, Aleix?.

#23.4 jordi, ,, 18/01/2015 - 20:14

Breivik estaba solo.
Los asesinos de Francia tienen detrás a una organización terrorista responsable de terribles atentados y repartida por todo el mundo y a otra organización que está haciendo la guerra a varios países y que ya controla un territorio en el que habitan 6 millones de personas

#23.5 JordiMB, Bcn, 18/01/2015 - 23:25

Breivik estava sol?. Els jueus ortodoxes i ultraortodoxes són ja el 28% de la població d'Israel, % que augmenta si comptes els nuclis jueus a l'exterior. L'explicació és que els no extremistes tenen un o dos fills de mitjana, mentre que els ultres en tenen una dotzena, més fills que els musulmans.

#22 JordiMB, Bcn, 17/01/2015 - 14:07

Milers de manifestacions en contra dels 17 morts de París a tota Europa, i cap en contra dels assassins de les 2.500 dones i nens víctimes de les bombes de fòsfor jueves a Gaza. L'ou de la serp.

#21 David, Barcelona, 17/01/2015 - 04:08

Vas començar a "escriure" sobre immigració després de canviar-te el nom, amb la finalitat de que et confonguessin per l'autèntic Xavier Rius (i Sant), un especialista en immigració. La teva carrera és un insult i si hi hagues justícia hauries d'estar a la garjola. Pocavergonya !