La Punteta · 2 de Setembre de 2014. 14:24h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

"La justicia es un cachondeo"

El llavors alcalde de Jerez de la Frontera, l’andalusista Pedro Pacheco, va encunyar el 1985 una d’aquelles frases que ha ha passat a la història de la Transició: “la justicia es un cachondeo”. La frase en qüestió va causar tant de rebombori que el jutjat d’instrucció número 2 d’aquesta localitat li va obrir diligències prèvies i tot. Però els fets li han acabat donant la raó.

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir el passat 19 d’agost una carterista multireincident, d’origen bosnià i de 28 anys, que actuava al Metro de Barcelona.

La detenció va ser per trencar una ordre judicial que establia que no podia apropar-se a cap estació a menys de 500 metres durant un període d’un any i quatre mesos. Un jutge li havia imposat també una multa de 400 euros.

Però no s’ho perdin: la detinguda havia estat identificada 394 vegades, denunciada 45 cops i detinguda en 27 ocasions. Tot plegat des de l’octubre de l’any passat. Vostès creuen que, amb aquest currículum, se li pot imposar només una multa de 400 euros i una ordre d’allunyament?.

El que s’hauria de fer és processar-la, condemnar-la, fer-li complir la pena íntegra i expulsar-la. A més, no és l’única: hi ha un total de 18 carteristes multireincidents que han estat condemnats amb una pena accessòria de prohibició d’entrada al metro de Barcelona. Tant se val, si no pispen la cartera al Metro ho faran a l’autobús o al Parc Güell.
 
Un segon exemple, en aquest cas dels Mossos de la comissaria d'Horta-Guinardó: el dia 25 van detenir dos homes, de 33 i 27 anys i nacionalitat macedònia i albanesa respectivament, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a pisos de Barcelona.

Els van enxampar perquè una patrulla va veure com tres homes, en veure els agents, intentaven fugir: dos en un vehicle i el tercer a peu. La patrulla va aconseguir aturar-los i, un cop identificats, va escorcollar el vehicle on va localitzar joies, aparells electrònics, monedes de col·leccionista i eines susceptibles de ser utilitzades per cometre robatoris com són una pota de cabra, tornavisos, claus angleses o lots.

A partir dels objectes recuperats, els Mossos van poder relacionar els detinguts amb cinc robatoris amb força -tres en un mateix edifici de l'Eixample!- i dos més a Gràcia, també a la mateixa escala, entre el 22 i el 25 d'agost. En tots els casos, els lladres van aprofitar que els propietaris dels immobles es trobaven de vacances per accedir-hi per la força.

Encara resta per detenir el tercer membre del grup, un home de 34 anys i de nacionalitat italiana. Però -a més dels cinc robatoris-, resulta que un dels detinguts, l'home de 33 anys i de nacionalitat macedònia, té dotze antecedents, la majoria també per robatoris amb força.

El més curiós és que després de passar a disposició judicial, els dos van quedar en llibertat amb càrrecs. Ja sé que segurament la culpa no és dels jutges perquè hi ha un Codi Penal. I la reforma del Codi Penal és un guadiana de la política. Però si jo fos mosso d’esquadra estaria molt desanimat. De vegades, sembla que treballin per a res. En aquest tema, com en d’altres, anem amb un lliri a la mà.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 ramir, barcelona, 05/09/2014 - 15:53

La suma de les "fetxories" relatades a l'article no arriben, ni de bon tros, per exemple als robatoris de Bàrcenas, o de ...

#8 Expulsió de tots els funcionaris espanyols a CAT, Lleida, 03/09/2014 - 14:32

Dóna les gràcies als jutges corruptes immigrants espanyols, als fiscals prevaricadors espanyols i la resta de justícia corrupta i tardofranquista que tenim a Catalunya per imposició de les lleis tercermundistes espanyoles. Canvi del codi penal i repatriació de TOTS els funcionaris paràsits espanyols

#7 Novit, Vilanova i corrupció, 03/09/2014 - 03:17

La Justicia hará que no se celebre el 9N. Aunque quieran, si no se pueden obligar legalmente a 10.000 ciudadanos a que formen parte de las mesas electorales, ni a 300 miembros de las juntas electorales, ni a 13.000 funcionarios ni a 12.000 mossos.

#6 paco, Barcelona , 02/09/2014 - 23:15

Vaya mierda de legisladores cobardes hipócritas, no tienen huevos de actuar en consecuencia a la hora de legislar porque lo único que les importa es mantenerse en el poder, no me extraña que los chorizos reincidencia reincidencia y vuelvan a reincidir que asco de sistema puaaajjjj

#5 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 02/09/2014 - 21:56

Amb la Republica catalana aquesta és una de les coses que s'han d'afilerar, cas contrari el que passarà és que la gent, farta de ser víctemes es prendrà la justicia per la seva ma. Espero que en aquesta República el referéndums estiguin a l'ordre del dia i aquesta qüestió es posi a votació.