La Punteta · 28 de Setembre de 2017. 10:02h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La manipulació de les criatures

 

El procés deu estar tan fotut que ara recorren als nens. Com pot ser que estudiants d'ESO -que  amb prou feina tenen setze anys quan acaben- tallin la Diagonal o la Meridiana? Per molt legítima que sigui la independepència. Que els hi estem ensenyant?

Com pot ser que el vicepresident Junqueras -un home d'ordre que va a missa els diumenges i porta els fills a la privada- s’adreci als estudiants de la Plaça Universitat i els hi digui que “són imprescindibles”.

Precisament quan els Mossos s’estan mobilitzant contra el mateix referèndum que organitza el Govern. Això és esquizofrènic. Què vol? Que hi hagi merder? Ho veu fins i tot el Financial Times. Ho dic ara i aquí: si hi ha sang el principal responsable serà el Govern català, que no ha parat d'excitar la gent. També TV3, que ha actuat com una simple corretja de transmissió.

En el mateix acte, a més, que una diputada de la CUP, Mireia Boya, encoratja els policies de la Generalitat a “desobeir les ordres de la Fiscalia” i als alumnes a desprecintar els col·legis electorals perquè “a mi només em dóna ordres ma mare”. Amb un detall important en aquest cas: ara ja no és no un fiscal qui ho mana, ara és el TSJC, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El president de la Generalitat rebrà aquest dijous l’autanomenada comunitat educativa que s’ha adherit al manifest “Obrim les escoles”. Al diari Ara hi ha una foto de l’acte celebrat al Museu d’Història de Catalunya.

Però si són sempre els mateixos: El Jordi Sánchez, de l’ANC; el Jordi Cuixart, d’Òmnium; el David Minoves, del CIEMEN -una estrella ascendent a TV3 des del famós cartell contra el Rei-; el Camil Ros, de la UGT -i d’ERC; el de la UFEC, el de les Seleccions Catalanes. Això és la comunitat educativa?

araok4.jpg

Com els de Som Escola, que també. Associació de la que formen part entitats tan reconegudes des d’un punt de vista educatiu com el CIEMEN -el Minoves un altre cop: ara n’és el president-, l’ANC, la Bressola -no m’estranya, reben un munt de pasta de la Generalitat-, Òmnium Cultural o la Plataforma pel Dret a Decidir.

Com pot ser també TV3 que esperoni, com ja van fer diumenge amb la denominada Marató de la Democràcia, tallar l’AP-7? Aquest matí entrevistaven una estudiant com una heroi i la periodista que feia la connexió acabava dient que “el que estan demanant és la defensa de la democràcia”. Un llenguatge calcat al del Govern. A part que recordava l’horari de les manifestacions.

Què passa, la resta no som demòcrates? A mi ja em sembla molt fort acusar de franquistes a PP i Ciutadans més de 40 anys després de la mort de Franco. Andrea Levy -nascuda el 1984 i perdonin per dir l’edat d’una senyora o senyoreta- gairebé no deu saber ni qui era el dictador.

Però què passa? Joan Coscubiela, Lluís Rabell o Miquel Iceta no són demòcrates? Els alcaldes del PSC als que Puigdemont demanava que els hi miressin als ulls no són demòcrates? Han dividit el país per la meitat. Costarà molt tornar-lo a cosir.

Sembla mentida que Catatalunya, que ha tingut tants grans pedagogs, tinqui el sistema educatiu pel terra. Ara gairebé és irrecuperable. Com volen que sortim de la crisi o canviem el model econòmic així? Ens hem carregat l’escola. Ara ja només falta carregar-nos el país. Tot arribarà, però jo ja no puc més.

aaabbb.jpg

 

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#47 Clara, Califòrnia, 04/10/2017 - 05:31

En canvi a tu mai no t'arriba l'hora, Rius. Que no s'adonen de la teva sagacitat?

#45 Pepe, Mataro, 01/10/2017 - 23:32

Ya es hora de que te calles, papanatas.

#45.1 pepe.----, andorra, 02/10/2017 - 14:39

y como vas a callarlo? como habeis hecho con los padres q pedian eduacion en Español? echandole como habeis hecho con Boadella? Deberias leer un opusculo de J. Stuart Mill, sobre la libertad....Y asi, de paso, aprendes lo q es la libertad de expresion y q esta es de doble sentido, no solo es para los separatas, es para todos.

#45.2 EVA, L'H, 05/10/2017 - 18:24

Pepe, eres de Mataró o eres de Andorra? Eres el mismo tío ? Eres bipolar ? Porque yo me he hecho un lío ya que te cagas...

#44 ||*||, Bcn, 29/09/2017 - 22:58

La meva recepta: una til.la i al llit. A dormir fins dilluns.

#44.1 pepe.----, andorra, 02/10/2017 - 14:40

gracias, pero no es momento de dormir con tanto traidor intentando apuñalar a los españoles por la espalda.

#43 Lo Tremendo, La Figuera, 29/09/2017 - 19:57

Rius, sorprèndeme y de paso, rómpete los botones de la camisa. Niños blandiendo banderitas en la escalerilla de un avión recibiendo al Presidente Rajoy y a Soraya! Nazis, criminales! Abusaniños! Manipuladores! Utilizadores de niñpos como escudos humanos en nombre del nacionalismo español!. Venga va, que sabes de sobra lo que pasa. Tómate algo.

#43.1 pepe.----, andorra, 02/10/2017 - 14:42

Es decir, no lo niegas, lo justificas pq otros tambien lo hacen. No se q es mas despreciable, si lo q dices del estafermo y de soraya, q repitas como un loro lo q dice el estado mayor separata o q justifiques lo injustificable. ¿Si la pija y el estafermo se tiran de un puente tu tambien te tiras? Asi q aplicate lo de abusaniños, manipuladores, etc.

#42 Lo Tremendo, La Figuera, 29/09/2017 - 19:55

Este tono sorprendido Rius?. Cuando se señala a profesores, a padres, a votantes, a presidentes y vocales de mesas, como si fueran delincuentes, como si fueran complices de criminales cometiendo delitos inexistentes en el Código Penal, sales tú y te sorprendes!

#42.1 pepe.----, andorra, 02/10/2017 - 14:44

inexistentes sera para ti, pero delito de sedicion y el de rebelion estan tipificados perfectamente en el codigo penal, otra cosa es q rajao y la pija no tengan valor o esten comprados para q no hagan nada, pero da igual, si hay q montar otro dos de mayo y juntas de defensa, se hara.