La Punteta · 28 de Juny de 2015. 15:48h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La meva vida sexual

Colau i Collboni, a la manifestació de dissabte

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, flamant nova vicepresidenta, ha aprofitat la celebració aquest diumenge del Dia internacional de l'orgull LGTBI per "reiterar el compromís del Govern en la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia”. També ha fet una crida a "comprometre's plenament en aquesta lluita" perquè "resulta innadmissible que encara hi hagi persones intolerants que no respectin un fet tan bàsic com que tothom és lliure d’estimar qui vulgui”.

Mentre que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va recordar divendres passat, en l'acte oficial celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament, que “encara queda molta feina per fer perquè les persones amb sexualitats i gèneres diversos no pateixin violència física o verbal als nostres carrers, però també a les nostres escoles i instituts” en una velada al·lusió, suposo, a les escoles de l'Opus.

La veritat és que per fer ben visible el seu compromís amb el col·lectiu, Colau ha creat una Regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI al capdavant de la qual hi ha posat Laura Pérez. Perquè és l’alcaldessa i encara té butlla -sobretot dels mitjans- perquè això de Cicle de Vida és digne del Polònia o d’una campanya sobre la qualitat de l'aigua.

Molt bé, jo també estic en contra de la discriminació del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals. De fet, estic en contra de la discriminació de qualsevol col·lectiu. Però els que som heterosexuals què fem?. Els que tenim una vida sexual més aviat discreta, dins dels estrictes límits del matrimoni. Els que ni tan sols dormim amb Chanel nº 5, per entendre’ns.

Per exemple, jo tinc un carnet de família nombrosa la qual cosa té mèrit -el mèrit sobretot és de la meva dona, que m'aguanta- perquè sóc agnòstic i em vaig casar pel civil. Els meus fills -ja ho he comentat en alguna altra ocasió- no estan ni batejats. Doncs bé: el porto a la cartera com una relíquia: mai m’ha servit de res. Un dia, ja fa anys, vam anar a les coves del Salnitre, a Collbató, i ens feien descompte amb el carnet del Club Super 3, però no amb el de família nombrosa. Mentre que a Rodalies tampoc te’n fan perquè consideren que el descompte ja està inclòs en el bonotren o el mensual.

És com la Llei LGTB, que es va aprovar l'octubre de l'any passat. Mai s’havia aprovat una llei a tanta velocitat. El portaveu del PP, Enric Millo, ho va resumir amb aquestes paraules en una roda de premsa celebrada el 8 de juliol (poso la data perquè vegin que no m'ho invento): “és insòlit, no té cap precedent que una comissió hagi estat forçada a reunir-se cada dia per poder tramitar un projecte de llei en deu dies”. La ponència, en efecte, va treballar els dies 13, 17, 18, 19, 20 de juny i el 8 de juliol. Va ser una aprovació exprés. Com el cafè.

Atès que el balanç legislatiu del Govern era tan escàs -com el d’enguany, d'altra banda- va ser la llei estrella del període de sessions. Quan la van aprovar tothom va aplaudir dempeus llevat els del PPC. Fins i tot els diputats d’Unió, que en teoria són de missa. Però com va dir Duran en la seva carta setmanal del 26 de setembre: “La proposició de llei de LGTB pretén més la promoció que la no discriminació dels col·lectius afectats”. Devia tenir més raó que un sant perquè, en aquella ocasió, no el va criticar ni Josep Rull.

La llei inclou una aberració jurídica -ja em perdonaran els partidaris- com l’anomenada inversió de la càrrega de la prova: si algú t’acusa d’homofòbia no és que l’altre hagi de demostrar la teva culpabilitat, sinó que tu has de demostrar la teva innocència. Em vaig quedar de pedra el dia que vaig sentir l’exconsellera Simó als micròfons de Catalunya Informació, era el 8 de juliol del 2014, defensant-ho: “la persona presumptament discriminadora és la que ha de provar que no t’ha discriminat”. Aquell dia vaig entendre el seu cessament.

Fins i tot hi ha un article -el 16.3.I- que preveu “incorporar al sistema sanitari l’atenció integral a persones transgènere i a persones intersexuals, d’acord amb la cartera de serveis vigent, tenint en compte la seva revisió segons els avenços científics, i definint els criteris d’accés tant al tractament hormonal com a la intervenció quirúrgica”.

La qual cosa deu voler dir que les operacions de canvi de sexe van abans que el dentista, que com saben està exclòs de les prestacions del CatSalut. Ara explica’ls-hi als 1,6 milions de pensionistes que hi ha a Catalunya que si volen canviar de sexe és de franc, però que la dentadura postissa se l’han de pagar de la seva butxaca. Com se n'assabentin hi ha un motí o creen una força política. El Partit de les Dentadures Postisses tindria més vots que Podemos.

És com el turisme gay. No es pensin, jo també hi estic a favor perquè -constituït bàsicament per homes d’entre 25 i 35 anys amb estudis superiors- té un alt nivell adquisitiu. Però a Barcelona tenim la Barcelona Circuit, el Pride Parade, el Dia de l’Orgull Gai, els Jocs Gais i el Festival de Gai i Lèsbic. Fins i tot el Gayxample.

I, en canvi, també tenim una alcaldessa que qüestiona el turisme de creuers per pijo. “Aquest model de turisme està generant una contaminació que estem pagant tots”, va dir el passat 21 de març, en plena campanya, en una entrevista a Catalunya Ràdio quan encara era candidata. I es va quedar tan ampla. Clar, ho tenen tot en contra: són yankees, wasp i carregats de dòlars. Aquests que els bombin.

Potser sí que, com deia Duran, hem passat de la repressió a la promoció.

 

Sóc més divertit a twitter

Qui sóc

Tots els articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 Oriol2, BCN, 01/07/2015 - 00:16

I jo que havia vist el títol i em pensava que llegiria alguna cosa amb una mica de suc... però el Riu segueix com sempre, no té remei: la culpa de tot és dels progres, també dels progres, a més a més dels progres, i d'altra banda dels progres.

#14 pepe, andorra, 30/06/2015 - 20:05

mal andamos si en el país donde he nacido, España, no se puede opinar q la homosexualidad no es normal, por ejemplo, o q por culpa de los homosexuales no tendré quien me pague la pensión cuando me jubile, ¿o pretenden controlar también la natalidad de esta forma? Parece una historia del Creepy.

#13 Joel, Bcn, 30/06/2015 - 16:03

Hi ha un tal #5.2

jordi,
que diu : "Imagina lo que nos espera con la independencia".
Sí, ens espera poder deixar de ser tercermundistes i tenir la possibilitat real d'aspirar a poder gaudir d'un benestar social com Holanda o Dinamarca.
El 27-S tu decideixes..

#12 joan, bcn, 30/06/2015 - 12:07

Rius, estàs fet un post-porno!!!

#11 Pepón, Bcn, 30/06/2015 - 09:57

Lo de la carga de la prueba es tremendo. A nivel administrativo pasa, como las multas de tráfico, a nivel penal ningún futuro. Se cargan el principio de inocencia. Lo más grave de todo es que eso lo apruebe todo un Parlament que se supone que está lleno de gente con conocimientos jurídicos.