La Punteta · 14 d'Agost de 2010. 23:18h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La mort de l'Avui

Un dels avantatges del nou Avui és que ara pots llegir Manuel Cuyàs sense haver de comprar El Punt. Com l'article d'ahir sobre la mort del cinema que era una peça literària més que periodística. O l'efemèrides de Jordi Soler i Toni Strubell, la millor secció d'aquest tipus de tota la premsa barcelonina.

Però, de mica en mica, l'Avui està perdent els seus signes d'identitat. Ara ja no saps si llegeixes l'Avui o El Punt. Algunes seccions conserven el toc de l'Avui, però d'altres semblen una secció local d'El Punt.

Per exemple, una de les primeres coses que van fer els nous amos va ser suprimir la secció d'esports i encartar El 9, un diari esportiu generosament subvencionat pel Departament de Cultura des des de l'època del conseller Vilajoana malgrat que no he vist mai ningú comprar-lo pel carrer.

Si fa no fa com l'edició digital. El Punt mai ha cregut en internet: primer es van deixar convèncer per Vicent Partal. Després van posar en marxa la seva pròpia web amb la por ficada al cos. Finalment han fet una fusió entre la de l'Avui i El Punt que ha desorientat tota l'audiència assolida per Salvador Cot & cia. Fins i tot nosaltres hem notat l'arribada de lectors que s'han quedat orfes.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 August, Esplugues, 17/08/2010 - 19:33

L'Avui, fagocitat per vendre aquest paper esportiu que es diu "9", no és el meu diari des del dia que a internet es va consumar la desfeta. El compro el diumenge per un sentimentalisme forçat, però aquí s'ha acabat l'Avui, que era el meu diari.

#12 Montserrat Graupera, Badalona, 17/08/2010 - 15:45

Era lectora del diari Avui des dels anys 80. Sento ràbia i indignació per com s'ha portat la compra ii destrucció total d'un diari que era referent de molts catalans durant molts anys. Ara fa realment pena obris les seves pàgines.

#11 JM, BCN, 17/08/2010 - 09:31

Ejem... Senyor Rius, no és per fer-li la guitza, però ja que vostè parla de diaris subvencionats, vostè ja deuria saber que l´Avui de vegades no pagaba als col.laboradors fins que no rebia els talons de la Generalitat. Parla la veu de l´experiència.

#10 Maria Montserrat, Barcelona, 16/08/2010 - 12:20

La Vanguardia es CONVERGENT ESPANYOLISTA el Periodico es SOCIATA ESPANYOLISTA i ara l'Avui es ja SOCIOCONVERGENT UNIONISTA a Espanya... i contrari a ERC en particular i contrari al independentisme en general.

#9 Jordi, Teià, 16/08/2010 - 02:52

Sense en Sostres, en Sanchis (com a Desclot) ni l'Iu Forn, ara ja ni em plantejo comprar-lo.
Esperem que vingui temps millors. El país necessita novament un diari de capçalera escrit en català.