La Punteta · 24 d'Abril de 2017. 14:24h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La nostra Operació Catalunya

A veure si ho entenc: ens van estar taladrant durant setmanes amb l'Operarció Catalunya. La conxorxa entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández, i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, contra el procés.

Certament va ser un escàndol. Però un escàndol polític no té sempre efectes penals. De fet l’únic delicte comès aquí va ser gravar el ministre de l’Interior al seu propi despatx la qual cosa evidenciava una guerra policial.

Per això, quan ERC i el PDECAT van portar el cas a la fiscalia ja sabien que els hi arxivarien perquè cap procés judicial es pot basar en una prova il·legal: en aquest cas unes escoltes telefòniques.

A més, no sé de què es queixaven. A Daniel de Alfonso el van posar ells. Ja no recordem que el va proposar Mas? Que el Parlament va avaluar la seva ideoneïtat? Que va ser elegit amb 111 vots a favor? Només van votar-hi en contra els tres dipuats de Solidaritat. ERC i ICV-EUiA es van abstenir.

I quan De Alfonso deia que s’havia de fer els ulls grossos amb els calés d’Eurovegas o quan Convergència li va col·locar de número dos una persona propera a Oriol Pujol que havia tingut relació amb el cas de les ITV miraven cap a una altra banda.

Però el millor encara havia d’arribar: resulta que això de gravar-se entre ells i filtrar-ho després a la premsa no ho fan només comandaments policials de dubtosa professionalitat sinó membres de Junts pel Sí. Són socis de coalició!. Es veuen cada dia a les reunions del Consell Executiu!

David Bonvehí no ser li va ocórrer res millor que anunciar que portaria el cas a la fiscalia. La fiscalia?. La fiscalia no és el braç judical del Govern espanyol contra el procés? Rajoy no és el que judicialitza el conflicte?

No deia Mas, al judici del 9N, que per culpa de la fiscalia s’estava empaitant la democràcia, s’estava jutjant la voluntat popular, que tot plegat era un judici polític? Tot el cas del 3% no és també una revenja de la fiscalia pel procés?

Al final Bonvehí va decidir no presentar denúncia, però ha demanat “responsabilitats polítiques”. A Esquerra l'han ignorat la qual cosa demostra també l'autoritar moral de la direcció del PDCAT, però d'això ja en parlarem en un altre article.

Per descomptat, a l’antiga Convergència estan convençuts que qui va gravar la conversa van ser dos militants d’ERC de Manresa, Mireia Estefanell i Pere Culell, que estaven dinant al mateix lloc. Si no l’alcalde Valentí Junyent no hagués sinat dies després una resolució per retirar totes les competències a l’esmentada Mireia Estefanell, fins llavors primera tinent d'alcalde, per “la pèrdua de confiança generada pels fets relacionats amb el cas de les gravacions al diputat David Bonvehí”.

Bon rotllo al finaldel procés. The show must go on, que deia el Freddie Mercury.

 

 PD/ Yo he venido a hablar de mi libro:  https://www.amazon.es/dp/B01N9TAZXB?ref_=cm_sw_r_kb_dp_-fFGybRE91WSQ&tag=kp0a0-21&linkCode=kpe

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Pepe, Alacant, 25/04/2017 - 11:13

Espiar a los contrarios buscando perjudicarles, siempre ha sido una habilidad política muy celebrada que practican todos sin excepción, hasta en el Barça. Que nadie se haga la víctima porque no las hay.

#3.1 pepe.----, andorra, 26/04/2017 - 13:16

si, lo harán todos, pero eso demuestra el albañal q es la política, pq q lo hagan todos no lo justifica, esta mal y al q pillaran en eso le deberían meter diez años en el talego. Claro q para eso se necesita una separación de poderes q en España, no existe.

#2 Jordi BR, jordi@lapoltrona.comL'H, 24/04/2017 - 18:43

De l'article el que veig es allò de "donde dije digo digo diego" despr´s de defensar Alfonso de les seves accions de prevariacació amb el ministre.
Per cert trobo a faltar alguna referencia a la mentida de Nart sobre la reunió amb Macron que deixa clara la seva credibilitat

#2.1 pepe.----, andorra, 25/04/2017 - 14:26

si, cuando vi q metian al mason de nart en la parte esta del PRI español q se llama C's ya me lleve las manos a la cabeza y pense, como crezcan mucho estos de c's, el infiltrado de nart hara alguna q les fastidie. Dicho y hecho, lo cual me demuestra q el PP se esta hundiendo y c's se esta llevando los votos. De ahi esto de Nart.

#1 José Quinta, LH,Barcelonés,España, 24/04/2017 - 17:29

Ha bordado el artículo, Sr. Rius.