La Punteta · 13 d'Abril de 2016. 13:02h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La nostra Telemadrid

Empar Moliner

S’imaginen que a Telemadrid haguessin cremat un exemplar de l’Estatut? Què haguessin dit llavors Neus Munté o Jordi Basté, que han sortit en defensa d’Empar Moliner?. Hi ha coses que una televisió pública -cap televisió- no pot fer i una d’elles és cremar una llei en directe. Fins i tot en el cas que no t’agradi la llei.

A mesura que el procés s’enfila cap el desastre -el mateix Puigdemont que deia fa tres mesos que Rajoy era “un projecte que s’acaba” l'ha de trucar ara per demanar hora- sovintegen les sortides de to en format de manifest, de llibre o de programa. Com si es volgués mobilitzar els incondicionals en una mena d'sprint final.

Però el més greu de tot saben què és? Que ningú es va adonar que Empar Moliner havia cremat una Constitució en directe fins que va sortir a l’e-notícies l'endemà. Qui mira TV3, doncs? Les tietes de Catalunya? Paga la pena tenir una cadena amb 2.000 persones que costava 450 milions d’euros el 2010 -ara encara ens costa més de 300- si fins i tot això passa desapercebut?.

Dilluns passat van tenir una punta del 14,1% gràcies al Crackòvia, però els problemes per mantenir la primera posició són tan evidents que han hagut de recórrer a La Riera després d’haver anunciat a bombo i plateret que s’acabava. La salvació de TV3 passa, pel que sembla, per un culebrot.

L’altre dia em van convidar a la tele rival, TVE-Catalunya, i se’m va ocórrer dir que "TV3 no s'ha tocat". Al presentador, Lluís Falgàs, li ha caigut un xàfec de trucades. El gremi s'ha mobilitzat per l'heretgia. Hem arribat a un moment en què no es pot dir la veritat.

Però mentre TV3 ha romàs intocable hi ha hagut, en canvi, retallades a la sanitat, l’ensenyament o la funció pública. Ara els treballadors demanen una “direcció desgovernamentalitzada” -fins i tot anuncien vaga per Sant Jordi!- però durant quatre anys de procés s’ho han empassat tot. En certa manera ha estat un canvi de cromos: pau laboral a canvi de transició nacional. Per cert, sore això de cremar Constitucions en directe què hi diuen?.

Amb l’afer Moliner, Televisió de Catalunya ha reaccionat -com el CAC- tard i malament: amb un comunicat dos dies després dels fets dient que “lamentava” la broma i retirava les imatges de la web per si “ha pogut resultar ofensiu”. Si no hagués esclatat la polèmica no haguessin fet res. Ni tan sols han demanat excuses a l'audiència o han anunciat dimissions.

Però és evident que hi ha unes presentadores -la Lídia Heredia i la Núria Solé- i una directora, Carme Ros, que deuen supervisar els guions. En un programa d’aquestes característiques no es deixa res a l’atzar. Res s’improvisa.

El veritable problema és que han convertit TV3 en la tele de la conya fàcil, però també la tele on només surten els nostres: la mateixa Empar Moliner va estar dubtant abans de les eleccions entre continuar a la cadena o anar de candidata a Junts pel Sí. Al final va decidir continuar a la tele. No sé quin lloc li reservaven, però econòmicament resulta més profitós. Sobretot si no surts de diputada.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#16 Prudenci, Sabadell, 15/04/2016 - 10:19

Doncs té raó senyor Rius. Em vaig assabentar del fastigós espectacle que va donar la Tv3% llegint aquesta web. Per mi Tv3 ni existeix.

#15 dirdan, bcn, 14/04/2016 - 14:24

ha dado en el clavo Rius, "Qi mira TV3, doncs?".
Supongo que los fanáticos del pruces, y estos cada vez nos están saliendo más caros. Así que habrá que hacer algo.

#14 AlbertL, Barna, 14/04/2016 - 10:42

Jo si que et vaig veure en directe a TVE-CAT. Rius, ets un periodista "como la copa de un pino", honest i objectiu. I tot això t'ho diu un unionista .... xapó.

#13 PepetCabrejat, Bcn, 14/04/2016 - 07:57

A TV3 convé que entri a manar algú amb el sabre a la mà.

#13.1 Xavier Rius, Martorell, 14/04/2016 - 09:02

A sac :)

#12 pers, tortosa, 13/04/2016 - 20:02

Creo que nos hemos pasado en la críticaCierto,lo hizo mal, de acuerdo y la catalanofobia existe.Lo de TV3,es otro asunto.Verdad que es bastante impresentable seguro que si fuéramos independientes,continuaría siéndolo.Demasiado obscurantismo,demasiado amiguete.Demasiada poca democracia participativa