La Punteta · 3 de Desembre de 2016. 19:58h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La pèrdua d'identitat del PDECAT

Roda de premsa del PDECAT el passat 3 d'agost

Ja ho diu la dita: qui perd els orígens perd la identitat. És el que li està passant al PDECAT. El votant tradicional de Convergència ja deu està una mica marejat perquè en pocs mesos han estat sis marques electorals: CiU, CDC, Junts pel Sí, Convergència, PDC i PDECAT.

Ara per ara l’únic pel que ha servit l’operació PDECAT ha estat -a part de per desorientar l’electorat tradicional- és per saber que s’han deixat cinc mil militants pel camí: dels 15.000 de l’antiga Convergència als 10.000 d’ara. I sobretot per saber que tampoc  tenien els més de 50.000 que deien al congrés de Reus, celebrat el 2012. Perquè es facin una idea: Unió, amb 3.500, són extraparlamentaris.

Però el pitjor és perde la consistència ideològica pel camí. En un partit la ideologia són els fonaments, el senyal d’identitat, el rovell de l'ou. Els hi han estat dient tants anys que eren la dreta catalana que, al final, s’ho han cregut i ara volen ser més progres que ningú. També més indepes.

Jo he vist, amb els meus propis ulls, els diputats del PDECAT aplaudir la ILP sobre el cannàbis amb la mateixa fal·lera que uns mesos abans el Govern enviava els Mossos d’Esquadra a tancar-ne els clubs. D’acord, el titular d’Interior llavors era Ramon Espadaler, d’UDC. Però no es pensaran que anava per lliure?.

Com el discurs que va fer dimecres passat la diputada  Montserrat Candini amb el projecte de llei d’atenció sanitària universal. Candini no és una no ningú perquè, a banda d'alcaldessa de Calella, forma part de la direcció del nou partit. Deu ser l'única quota Felip Puig que hi queda.

En aquest cas també s’hi pot estar a favor, però una cosa és estar-hi a favor i l’altra és fer un discurs per plaure la CUP.  En aquest tema, com en d'altes, no hi ha cap matís que els diferenciï. Qui es pensen que els votaran a les properes eleccions? Els antisistema?. Això sí després van proclamant que són el partit de la centralitat. 

És com les destrosses que ha fet el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) després d’ocupar la seu d’Universitats, fer malbé 23 ordinadors i posa la foto del president de la Generalitat cap per avall?. Vostès han sentit dir res a l’actual conseller d’Interior, Jordi Jané? Què es pensen, que està d'aquaducte? No, no poden molestar la CUP perquè depenen d’ells amb els Pressupostos.

Fins quan l’antiga Convergència anirà pel camí del pedregar?. Entre Esquerra per una banda i la CUP per l’altra s’han diluït completament. Potser creuen que Junts pel Sí durarà tota la vida. L’actitud de qui dia passa any empeny només serveix en aquests casos per allargar l’agonia. No saben on van. En política perdre la identitat és un suïcidi.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Sigles sense imaginació, Ger-Undar, 05/12/2016 - 18:17

Els qui han trobat aquestes sigles (PDECAT) no devíen estar massa inspirats. Tradicionalment els partits que s'han imposat arreu han emprat sigles de dues o tres lletres, un nom massa llarg no te futur i si a més fa riure encara pitjor. Podemos (traducció del lema d'Obama) tampoc te futur en espany

#12 josep miquel, calella, 05/12/2016 - 13:12

Una precisió Sr. Rius : Montserrat Candini continua essent l´alcaldesa de Calella. Calella a seques, Calella de la Costa fou un invent del Bisbat de Girona, pràcticament abandonat.

#11 LA TITELLA UTIL, Barcelona, 05/12/2016 - 10:47

CDC s'ha convertit en la TITELLA UTIL
ningu no sap de quin peu calcen
la seva personalitat s'ha desfet
per entregarse a les mans de ERC i la CUP
fins que deixi de ser util... es aprop

ADEU

#10 Solucions ACME, Girona, 04/12/2016 - 22:07

Aquests pobrets del Petdegat no saben que no n'hi ha prou amb treure's la corbata per ser d'esquerres i progressista. És cert que el dia que ho van fer feien patxoca, pero clar no els ha servit de res i van com diuen els castellans "como Puta por rastrojo" i perden més vots que no pas oli durant u

#8 Bartu Puig, Barcelona, 04/12/2016 - 15:00

Els objectius de la ultradreta nacional-separatista (PDECAT, ERC, i CUP) són clars: 1) reconeixement de la superioritat de la raça catalana, 2) sortida de la UE, 3) limitar els drets dels no separatistes, 4) eliminació del castellà, 5) 3%

#8.1 pepe.-., andorra, 05/12/2016 - 22:29

si consiguen q digas castellano en lugar de español, ya tienen su pequeña victoria, aunque solo sea en cuestiones de lenguaje, bueno, en este caso, neolengua a lo 1984