La Punteta · 18 d'Octubre de 2013. 11:37h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La propera fractura social

La propera fractura social no serà entre sobiranistes i unionistes, sinó entre sobiranistes i catalanistes. Entre els que volen la independència i els que volen la consulta, però no volen la independència.

Si el procés sobiranista acaba malament -de moment res no convida a l'optimisme- els sobiranistes culparan els catalanistes d'haver posat pals a la roda. I Duran -el representant més genuí d'aquest catalanisme no independentista- serà crucificat públicament encara que aquí no tinguem cap Gòlgota.

La mateixa societat civil que tant han esperonat des de Palau -la Via Catalana l'ANC, Òmnium, etc- se'ls tirarà al damunt amb acusacions de traïdors a la pàtria, covards, botiflers. També, no cal dir-ho, la claca mediàtica de Convergència. Però aquests apuntaran directament a Palau si el president Mas fa un sol pas enrere.

El que probablement no sabrem mai és si la culpa de l'ensulsiada serà d'uns, dels altres, o de tots dos. Dels primers per estirar massa la corda -Pujol, un gat vell de la política, deia que per fer una guerra cal un exèrcit darrera-. Dels segons per intentar reconduir el procés. O de tots plegats per no haver estat a l'alçada. Ni del país ni de les circumstàncies.

 

 

També estic a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#27 robertg, bcn, 21/10/2013 - 19:06

A UDC se l'ha permès parassitar durant massa temps. Penso que ja va sent hora de desfer la coalició.
Que UDC es presenti per separat, a veure qui vota a qui.
Probablement en Duran arreplegui més vot provinent de PP i C's que de l'independentisme

#26 El azote de los necios, Barcelona, España, 21/10/2013 - 10:42

El señor Rius , puede ser independentista, pero no gilipollas....si por conseguir la independencia Cataluña queda arrasada, evidentemente no vale la pena.... es cuestión de realismo. Frase de Adolf Hitler:" Mañana millones de personas me odiarán por lo que he hecho"..... cuidado con los sueños....

#26.1 Els espanyols sempre amb Hitler a la boca.., Sabadell, 21/10/2013 - 14:28

Azote no se que té a veure la frase del vostre aliat i ídol "no nacionalista" amb la independència de Catalunya.. I que això ho digui un franquista que va arrassar el seu propi país per poder instaurar una dictadura genocida és surrealista, Franco va deixar espanya com un país tercermundista i canyi

#26.2 El azote de los necios, Barcelonam, España, 21/10/2013 - 15:22

Es que para mí los sueños nacionalistas , grandilocuentes de tercer reino, de la España cañí y de la nacionalismo separatista , tienen la misma base sentimental , simbolista y adoctrinadora de masas......hay que anular esos discursos viscerales impropios del siglo XXI , y ahora nos toca el Sr.Mas.

#25 Francesc, Barcelona, 20/10/2013 - 23:38

Per què us sembla, senyor Rius que el procés ha d'acabar malament? Sabem que serà dur. Però no hi ha cosa més bonica políticament que poder dir-hi la nostra en una consulta i encara més sobre el futur de la comunitat on un hom viu.

#24 Kropotkin-Harto de esbirros del régimen, Vic, 20/10/2013 - 12:08

Yo creo que esto del catalanismo no tiene futuro alguno. Se basa en los deseos de una burguesía del siglo XIX que aún no se ha dado cuenta de que estamos en el siglo XXI. A esto se han unido los arribistas de siempre, unos cuentos xenófobos y un puñado de estalinistas despistados. Menudo futuro.

#24.1 Albert de BCN, fora demagogs, 21/10/2013 - 21:31

Et que no te cap futur ets tu. Què fa un maníac de l'anticatalanisme visquent a una ciutat tan catalana com Vic (encara gràcies que no escrius Vich com feien els teus amics)? Però tranquil, que aqui almenys pots votar l'Anglada, un altre dels teus.

#23 Víctor, Barcelona, 20/10/2013 - 09:12

La fractura social se dio cuando los integristas catalanes decidieron que los castellanohablantes no merecían ser considerados ciudadanos de pleno derecho si mantenían la fea costumbre de hablar en ese idioma. De la que habla Rius es la 'fractura Dels nostres.'

#23.1 Albert de BCN, Cat, 21/10/2013 - 21:33

Res de nou, mentides a punta pala i lerrouxisme caspós en versió Intereconomía. Un altre del "Movimiento"...