La Punteta · 24 d'Octubre de 2013. 10:31h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La relliscada de la Beth

L'altre dia vam cometre una relliscada imperdonable amb la Beth i voldria tornar a demanar-li disculpes com ja vaig fer a Twitter. En tot cas vam fer una cosa que difícilment veuran en altres mitjans: rectificar. Aquí, en efecte, no rectifica ni Déu.

Però la frase era ambigua perquè deia que "catalanista sí que ho he sigut des de sempre; independentista ja no ho tinc tan clar, però molt d'aquí i amb la meva identitat i les meves arrels molt clares sempre". La negreta és meva.

Nosaltres vam entendre -i no vam ser els únics, per cert- que no tenia tan clara la independència quan, en realitat, volia dir que no tenia clar des de quan era indepe. També explicava que va participar al Concert per la Llibertat i a un acte de Sobirania i Progrés, però "senzillament" va fer de presentadora.

Al capdavall, Peret va cantar al Camp Nou i deu dies després va aclarir que no estava per separar-se "d'Espanya". La gent, de vegades, canvia d'opinió. A més, si no recordo malament, també va representar Espanya a Eurovisió -on va fer un gran paper: va quedar vuitena-. I ja em perdonaran, però jo no he seguit de prop ni la seva carrera musical ni la seva evolució política.

Tant se val, la Beth -legítimament- es va posar feta una fera i ens va dir de tot. Fins i tot que practicàvem el "periodisme carronyer" per citar -i enllaçar- una entrevista d'un altre mitjà. Això de citar, per cert, tampoc no ho fan tot els mitjans. Ni de paper ni digitals.

No cal dir que n'hi ha uns quants que van aprofitar per passar comptes. El Xavi Gali, de Terrassa, em va tractar directament de "fill de puta". El Mark Serra també ens va comparar amb els voltors. El Xavi Romeu -"informàtic" i "empresari", ja tremolo- va ser poc original i va parlar d'e-brutícies. Com l'Adolf Barceló Penas, però aquest no es va atrevir a etiquetar-me. Gràcies a tots per haver pogut ampliar la meva col·lecció.

Per al periodista Jordi Calls Pedrós -col·laborador de La Garriga Digital- fem una "merda de mitjà", però va començar en un digital d'esports en català i malauradament ja ha tancat. Em temo que, en aquest cas, el problema és que deixem escriure a "feixistes" com l'Àngel Guillén, que és de Ciutadans. I això li produeix molt de "fàstic".

Però no ve d'aquí perquè tenim més de 200 blocaires. Alguna fins i tot revolucionària internacionalista. Defensaré sempre la pluralitat d'e-notícies. Per al Jordi Calls som uns feixistes i, en canvi, per a la premsa ultra de Madrid som "prensa separatista". Senyal que alguna cosa fem bé. Però ho he dit més d'un cop: repartint carnets de catalanitat no anirem enlloc.

El problema de debò és que, a Catalunya, ser catalanista no independentista està ara mal vist. És allò del suflé. Tot el que no ho sigui és considerat directament un traïdor a la pàtria, un botifler, un renegat en aquests moments d'efervescència sobiranista. I si no que l'hi preguntin al Duran, que no para de rebre hòsties. Fins i tot des de la seva pròpia coalició.

Però caldrà veure, en unes eleccions, la força real que té el sobiranisme. No ho dic jo, ho va dir el president de la Generalitat ara fa uns dies: "és més fàcil comptar vots que manifestants". Mas es referia a l'acte del 12-0 a la Plaça de Catalunya sense adonar-se'n probablement que el que serveix per als unionistes serveix també per a la Via Catalana.

El país va embalat. Si això de la independència no surt bé, la depressió serà col·lectiva. I el pitjor és que entre l'Estatut, el finançament, la sentència del Constitucional i la transició nacional portem una dècada perduda en plena revolució tecnològica. Al Govern tot just ara han descobert la fibra òptica. Fa temps que dic que no anem bé.

 

 

També a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies 

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 Faithless, Barcelona, 25/10/2013 - 21:13

Aquest mateix titular, hauria de ser:
La nostra relliscada amb la Beth ja que si no fa entendre que qui va tenir la relliscada va ser ella.

#23 Anna, Vic, 25/10/2013 - 10:50

La relliscada de la Beth, no: la relliscada de l'e-noticies. Compte amb com escriviu els titulars, perquè amb aquest heu tornat a relliscar.

#21 Jordi, Teià, 25/10/2013 - 02:41

En què consisteix, exactament, ser "catalanista no independentista"? Per curiositat. He d'entendre que vol dir "Sóc tant catalanista i m'estimo tant la meva terra, que vull que visqui sotmesa a un govern forani i no pugui prendre les seves propies decisions"? És això, més o menys? Curiositat.

#21.1 FERRAN, BARCELONA, 25/10/2013 - 09:37

Doncs potser sigui escollar un camí intermig, una tercera via. Que és allò que volem els més assenyats: decidir sense trencar.

#21.3 Jotaeme, Mataró, 25/10/2013 - 11:14

Es muy fácil de entender si no se piensa con la tripas, que es una manera de no pensar, como pretende el secesionismo

#20 Albert, bcn, 24/10/2013 - 23:28

Els sectors de Foment que no volen la independència i paguen al sr Duran ja els està prou això de tenir un "catalanisme no sobiranista". I a tu, qui et paga?

#19 Raimon Barnils, Altafulla, 24/10/2013 - 20:22

En el referendum ganaremos los del NO...esta demonstrado k los unionistas són mucho más caseros pero en el referendum votarian todos junto a los empresarios Catalanes que votaran NO en masa.