La Punteta · 30 de Maig de 2017. 10:02h.

JORDI MARTÍ GALBIS

Regidor d’Urbanisme del PDECAT a l’Ajuntament de Barcelona

La Superilla del Poblenou, com a concepte

Molts veïns del barri del Poblenou es van constituir mesos enrere com a Plataforma d’Afectats per la Superilla P9, per lluitar contra el projecte de superilla que el govern d’Ada Colau ha imposat entre els carrers Badajoz, Llacuna, Tànger i Pallars. Un projecte executat sense diàleg previ ni consens veïnal, punta de llança del mal anomenat urbanisme tàctic, que ha perjudicat greument les empreses i els comerços de la zona, i que ha prostituït i malmès definitivament la idea i el model de superilla treballat amb rigor per anteriors governs municipals.

Durant tres diumenges consecutius la bona gent de la Plataforma d’Afectats per la Superilla P9 s’ha mobilitzat i s’ha organitzat per promoure una consulta popular. Una consulta que no solament s’ha guanyat el menyspreu del govern d’Ada Colau, sinó que a més ha hagut de remar contra el boicot de les franquícies locals dels comuns, convenientment ajudats políticament i subvencionats econòmicament pel govern municipal més sectari que mai hagi patit Barcelona. Una mobilització que ha arribat després de mesos d’intents per fer veure que les presumptes millores que havia d’aportar la superilla no són tals millores, ans al contrari: més contaminació i col·lapse circulatori als carrers adjacents, més dificultats per accedir al transport públic, més dificultats per accedir a les empreses i comerços de la zona, més desertificació d’uns espais condemnats al ‘botellot’ i a l’incivisme, més diners públics malbaratats, etc.

I la bona feina dels veïns ha tingut recompensa: una participació del 26% dels potencials votants, un 87% de vots contraris a la superilla i un 13% de vots favorables. Estem doncs davant d’una triple victòria social i política de la gent i dels partits que des del primer moment vam creure que estàvem davant d’un nyap com pocs ha viscut Barcelona en gaire bé quatre dècades de democràcia municipal. La victòria de la lliure iniciativa de la gent que se sent abandonada i humiliada per un govern d’encegats per una ideologia caduca i conservadora; la victòria de la democràcia local en forma d’una consulta ciutadana que s’ha hagut d’impulsar per la incompareixença del govern dels comuns, i una victòria per una majoria democràtica i demolidora que deixa el govern municipal en evidència. Una força política que es va presentar ara fa dos anys davant dels barcelonins com a aliada de la participació i de les lluites veïnals, ha esdevingut una rèmora i un frau de dimensions colossals.

Tots els partits de l’oposició, excepte els de sempre, hem exigit al govern que escolti els veïns, que actuï coherentment amb els resultats de la consulta i abandoni el projecte de la superilla del Poblenou. Estem convençuts però que BcnenComú continuarà amb aquest projecte ruïnós i sense sentit. La seva prepotència i el seu sectarisme no tenen límits. Si es confirma aquest pronòstic, el 2019 haurem de donar compliment a la voluntat majoritària dels veïns del Poblenou.

Jordi Martí Galbis. Regidor del PDECAT. Ajuntament de Barcelona. (29/5/17)

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pepe.----, andorra, 31/05/2017 - 11:21

el problema, estimado politico pico de oro, no es si colau o trias o hereu, el problema son todos ustedes, politicos profesionales q no saben hacer otra cosa q chupar de los impuestos, hacer mal las cosas y enchufar a toda la parentela y amigos de partido. Lo de los agentes civicos q contratan a traves de BSM para no hacer oposicion, es de atraco.

#3 pepe.----, andorra, 31/05/2017 - 11:17

El señor q escribe esto es un demagogo, su partido, CIU, se llamen como se llamen, para mi, siempre serán CIU, paso olímpicamente de los votos q dijeron q no querían reformar la diagonal, pero como se ve q sus amigos tenían bares en esa zona y querían terrazas, pues a destrozar la diagonal. Hay q ser falso e hipócrita para escribir esto.

#2 pepe.----, andorra, 31/05/2017 - 11:15

mucho pico de oro y mucha gaita, pero la solucion seria cambiar el sistema y votar solo a un alcalde en lugar de los tropecientos q has de poner en una lista si quieres presentar una candidatura, forma sutil de subvertir la democracia para favorecer a las organizaciones, mal llamadas, partidos y q han devenido en sectas destructivas del presupuesto

#1 botifler1914, Sinitaca, 30/05/2017 - 13:22

Que narices teneis los de Convergancia, la superillas es un invento del anciano Trias.