La Punteta · 8 d'Octubre de 2015. 08:14h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La tele de Convergència

Els responsables de la CCMA

El primer que hauria de fer l’oposició (Ciutadans, PSC, CSQP, PPC i la CUP) seria un acord per despolititzar TV3. Com el pacte a quatre que va servir el 1995 per elegir, contra pronòstic, Joan Reventós com a president del Parlament. El veterà dirigent socialista fou escollit amb 75 vots a favor del PSC, PPC, ERC i IC-V enfront dels 60 vots que tenia llavors Convergència i Unió. Com passa el temps perquè vint anys després Artur Mas té, si fa no fa, els mateixos escons.

Per cert, el destinat a ser president de la cambra catalana per CiU era Joan Rigol, que va haver d’esperar fins el 1999 per arribar-hi. Val a dir que entremig va tenir temps -llavors encara no era un sobiranista convençut com ara- de ser vicepresident primer del Senat. Malgrat que el que volia de debò era ser president del cementiri d'elefants. Pel que sé va estar donant la tabarra a Duran i, quan Aznar va donar-hi el vist-i-plau, va ser Pujol qui va vetar-lo. El Pacte del Majestic tenia uns límits.

Però ha arribat a un punt que TV3 no és que sembli una cadena privada, és que sembla la cadena particular de Convergència. En un article anterior ja parlava del fet que hagin elaborat un programa a mida de Xavier Sala i Martín com si, a Catalunya, només hi hagués un economista. Com recordava CCOO en un comunicat: TV3 és una televisió pública que ha de ser capaç de fer un espai divulgatiu sobre economia, però "respectant de manera escrupolosa la diversitat d'opcions econòmiques”.

Hi ha més exemples del nivell al que ha arribat TV3 amb CDC. Es pensen que ho fan d'una manera subtil. Que la gent és imbècil i no se n'adona. Ahir, a twitter, vaig trobar la piulada d’una consultora que es felicitava que la seva directora s’estrenava com a tertuliana a Els Matins. Alguna cosa dec fer perquè tinc la immensa sort que, en quinze anys de l'e-notícies, no m’hi han convidat mai. Ni amb Pujol, ni amb Maragall, ni amb Montilla, ni amb Mas.

Però llavors em va picar la curiositat: qui són aquests?. En entrar a la web de l'empresa sortia un anunci gegant de Ramon Tremosa, cosa que lògicament em va fer sospitar. I després, quan vaig clicar el Qui som, vaig descobrir com a president i co-fundador Marc Monells. Aleshores ho vaig entendre tot: perquè Marc Monells és un destacat militant de Convergència que havia estat cap de gabinet de Lluís Recoder. Primer l'Ajuntament de Sant Cugat i després al Departament de Territori i Sostenibilitat. Tot de bon rotllo, eh Marc?.

Més exemples: a veure si endevinen qui tenien ahir al vespre al Polièdric, el programa d'anàlisi política de Catalunya Informació, per parlar de les negociacions amb la CUP?. A Toni Castellà!, l’únic supervivent demòcrata-cristià del Parlament després de l’escabetxada d’Unió. Atès que l’esquerra anticapitalista ha decretat bloqueig informatiu fins aquest dijous a les set de la tarda no deixa de ser curiós que convidin a l’únic diputat de Demòcrates de Catalunya, l’escissió d’UDC, oi?. Devia ser per continuar pressionant la CUP.

Quan vaig arribar a casa em va sortir fent zàpping Xavier Grasset a la tertúlia del 324. Qui tenien? L’economista Miquel Puig, una col·lega d’El Punt-Avui, un columnista de Nació Digital i l’exdiputada díscola del PSC, Laia Bonet. A Miquel Puig -que també és de Convergència-, l’aparell del seu propi partit li va fer la vida impossible quan el van nomenar director general de la CCRTV precisament per despolititzar TV3. A mi m’ho va confessar un dia al bar del Parlament un director general que, amb el temps, arribaria a conseller de Presidència. Però com que ara s’ha tornat sobiranista crec que l’han perdonat.

Pel que fa a Laia Bonet no es pot dir ni tan sols que fos quota PSC perquè, com se sap, era del sector catalanista i es va allunyar fa temps de l’actual direcció del PSC. Ho va fer com una senyora: almenys va tenir la dignitat de no crear un xiringuito per aixoplugar-se sota les faldilles d’Esquerra com han fet altres excompanys seus.

Encara recordo que el 2005, amb la presidència de Pasqual Maragall, Convergència ens va lliurar a tots els periodistes un dossier de cent planes sobre els “2 anys de mal govern”. En l’apartat de comunicació afirmaven que “s’han carregat la pluralitat i la independència” dels mitjans públics i acusaven al tripartit de fer “nomenaments partidistes” com el de Rita Marzoa. A la coneguda periodista li van donar un programa a Catalunya Ràdio per la seva proximitat ideològica a ERC.

Convergència ha votat ara a favor dels mateixos nomenaments que llavors criticava perquè l’esmentada Rita Marzoa ha esdevingut membre del consell de govern de la CCMA. L'òrgan que hauria de vetllar, en teoria, per la independència dels nostres mitjans públics. Em temo que TV3 ha passat de ser la nostra a la tele de Convergència.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#43 Santiago, Madrid, 12/10/2015 - 20:08

TV3, esta noche edición especial "La corrupción de CIU y Artur Mas"
http://okdiario.com/investigacion/prueba-de-que-artur-mas-beneficiario-de-cuenta-liechtenstein-9124
Declaró otra cuenta en UBS con 1,7 millones
Hacienda determinó que Arturo Mas Barnet había defraudado al Estado 823.262 euros

#42 adn, y clones, 11/10/2015 - 15:30

Hablando de convergentes ... alguien se ha fijado la querencia que tiene por colocar presentadores con color de ojos azules siempre que puede? Con un rictus muy rigido y siempre en las telenoticies o 3/24. Se nota que quieren transmitir la idea de rasgos centroeuropeos.

#42.1 That's, the question y no Mathew tree el orondo, 11/10/2015 - 23:55

Habría que averiguar si por promoción son los de mejor curriculum o es un filtrado por rasgos morfológicos de cara a sus televidentes para dar una idea de rasgos centroeuropeos, coincide mucho con el racismo de fondo de cdc.

#42.2 ojo, crítico, 13/10/2015 - 11:50

Me da que muchos de ellos deben tener apellidos de origen francés, usease el charnego original, tal cual utilizan los franceses. Imagino que de ahí la mediocridad estelada y la consigna para no atisbar grietas.

#41 zenaida, Barcelona, 11/10/2015 - 13:36

Lo peor de las tertulias de TV3 es que son aburridas de tanto darse jabón y decirse unos a los otros lo bien que están haciendo todo, todo y todo...ni una sola crítica...somos los mejores del mundo mundial...y para que Vdes. lo vean aquí están hablando los más maravillosos de los nuestros!!!

#40 Tweet, World estelado Narnia workshop, 11/10/2015 - 00:35

Los tweets de TV3, la de 8TV y la de PuntAvui y demás medios estan más filtrados que ninguna otra televisión nacional. Es sonrojante el grado de filtrado que tienen los tweets del pensamiento ÚNICO y creen que cuela con poner un comentario en contra que raya lo insustancial y estulto. Bravo señores!

#39 hechos, y no sectarismo, 11/10/2015 - 00:27

https://es.wikipedia.org/wiki/RT_en_español

Señores televisión en ESPAÑOL desde MOSCÚ, en USA miren cuantas hay, el Español debe tener una televisión Pública POTENTISIMA a nivel mundial, basta ya de partidismos y pongamonos de acuerdo con un IDIOMA MUNDIAL.La BBC es un referente para los Engli