La Punteta · 1 de Desembre de 2016. 14:20h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La tele del procés

El consell de govern de la CCMA, en una foto el juliol de l'any passat

Avui voldia felicitar expressament l’equip de govern de la Corpo amb Núria Llorach, Jaume Peral i Saül Gordillo al capdavant: ho han aconseguit. Han aconseguit que TV3 només la vegin els independentistes més convençuts: ara només la veuen l’11,3% dels catalans.

No esmento més responsables de la massacre televisiva erquè la resta de l’equip directiu el tenen aquí. Però potser caldria guardar la llista per quan aquest país recuperi no ja el seny, sinó simplement la normalitat. Llavors caldrà demanar responsabilitats a tots ells pel que han fet amb TV3. L'han tractada com un kleenex.

A la llista cal afegir també els noms de la nova “estructura executiva” de la Corpo que ens van vendre el passat mes de març: Joan Trias, director del Procés de Confluència; Christian Garcia, director de l’Àrea d’Esports; Sigfrid Gras, adjunt a la Direcció de TV3 i cap de continguts; David Bassa, director d’informatius; Santi Faro, director de continguts de Catalunya Ràdio; i Jordi Català, direcció d’Anàlisi i Explotació d’Audiències. Aquest últim deu tenir feina només el dia de l’EGM.

Perquè la realitat, en efecte, és dura: Telecinco treu gairebé un punt a Televisió de Catalunya, segons la darrera onada de l’EGM. En ràdio la cosa no va pas millor: Rac1 s’ha consolidat definitivament com a emissora líder i es distancia de Catalunya Ràdio en 240.000 oients. Basté supera Terribas per 132.000. La ràdio nacional de Catalunya no és líder en cap franja horària.

Encara recordo les paraules de la presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, quan a la comissió de control del passat 14 d’octubre el diputat del PSC David Pérez els hi va preguntar pel lideratge. “Pensava que em felicitaria -va dir llavors- perquè ahir vàrem ser líders, estem liderant el setembre i a l’octubre estem a tres punts de diferència del segon, de Telecinco”.

El mateix diputat socialista els ho va advertir: “És molt trist això, de veritat. Setembre del 2015: 12,5. Setembre del 2016: 11,4. Però no, les audiències no estan baixant. Em diu: ‘No, és que ahir vam ser líders’. Sí, per l’entrevista al Piqué!. Si ho sap tothom.”

“Se n'adonen que estan enfonsant la ràdio i la televisió pública i tothom té la sensació general que no saben què fer?”. va afegir. Dos mesos després la profecia s’ha complert. En realitat, deu córrer perill fins i tot el lideratge anual. Toquem ferro.

Saben quin és el problema? Han aconseguit que TV3 la vegin només els processistes. És droga dura. Jo tinc un fill que, al viatge de fi de curs de l’insti, es va endur una estelada a Madrid. Fins i tot ell l'ha deixat de veure.  "Papa, és que sempre parlen del mateix".

TV3 només fa que que retransmetre una imatge idíl·lica, romàntica i neorural del país: quan no és el Catalunya Experience és Catalunya des de l’aire, El Foraster o la Marató. Tot plegat per refermar que els catalans som collonuts. El que hauria de fer el Quim Masferrer és anar també a Sant Ildefons o a Sant Roc. Sembla que la Catalunya metropolitana i xarnega no existeixi.

En el fons s’han apropiat de TV3. En el darrer baròmetre del CEO del passat 18 de novembre hi havia dues dades significatives: la primera, que més del 40% veuen els informatius de TV3. La segona, que un 45,1% està en contra de la independència i un 44,9% sí. Però llavors perquè Televisió de Catalunya no reflecteix aquesta diversitat en els informaitus, les tertúlies o els programes d’entreteniment com el Divendres?. Però si fins i tot et colen l'ANC a Merlí.

Molt senzill perquè consideren que TV3 és seva. Com que els altres tenen Telecinco, Antena 3 o TVE, TV3 és la tele del procés. Ja ho va dir el diputat Jordi Cuminal -exdirector de les últimes campanyes del PDECAT- en un article a El Punt-Avui el 13 de setembre: TV3 ha d’informar “sense complexos. Sense acceptar que es qualifiqui de 'nacionalista' allò que és, senzillament, nacional”. En la seva opinió “Ciutadans vol destruir TV3”. No pateixin, a aquest pas es destruirà tot sola. Això sí amb la contribució dels mateixos que tant diuen estimar TV3 i el país.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#13 Joel, Bcn, 05/12/2016 - 20:09

TVE, Telecinco, Antena3 són les teles de l'antiprocès. No mereix cap comentari, això ?

Quan es va fundar TV3 el PSOE i el PP volien que no passés de ser una tele antropològica. El que cou és que, bona o dolenta, sigui una tv nacional catalana.

#13.1 pepe.-., andorra, 05/12/2016 - 22:23

otro separata q se piensa q los errores de los demas, justifican los propios, si en Madrid las oligarquias locales se tiran de un puente, pues en Can Fanga, las oligarquias locales, tambien quieren un puente para hacer lo mismo. Nacional, si lo dice Franco, facha, si es separata, es moderno...hay q joder

#13.2 Joel, Bcn, 06/12/2016 - 12:09

Pepe, Nacional, si ho diuen els que han imposat Nació emprant la força i la repressió, és fatxa.
Si ho diuen els que simplement es volen referir lliure i pacíficament a la seva Nació, no tan sols és modern sinó que és civilitzat.

#12 xavier fabra, bcn, 03/12/2016 - 10:14

hace 5 años que las borre del sintonizador de la tv , las radios catalanas que decir tambien borradas del coche , y todos sabemos que los aparatos que miden la audiencia en que casas estan

#11 Ortiz, bcn.España, 02/12/2016 - 10:33

Los medios de comunicación públicos catalanes han sido secuestrados y puestos al servicio de unos partidos que solo representan a la mitad de los catalanes. El estado debe recuperar las competencias, y restituir la legalidad y la pluralidad.

#11.1 pepe.----, andorra, 02/12/2016 - 14:41

nchts, como si fueran los unicos, todos los politicos de toda España han secuestrado la administracion para ponerla a su servicio, ETB es igual, TVG lo mismo, TVE es espantosa y si te ocupan el piso y viene la policia, encima, se pone de parte del q te ha robado tu casa.

#10 ES DEL QUE ES TRACTE, Barcelona, 02/12/2016 - 09:24

Una TV per ells
pero que LI PAGUEM TOTS

Els ALTRES no hi compten
una TV al mes pur estil totalitari

Paciencia, hi ha per força estona
"off"

#9 Lluís, Hospitalet de llobregat, 01/12/2016 - 22:25

Que bó. T'has quedat descansat et donon la raó.