La Punteta · 20 de Febrer de 2016. 13:31h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La vergonya de Girona

No els hi fa vergonya als de Convergència de Girona haver posat a dit Albert Ballesta? No els hi fa vergonya a Isabel Muradàs, Marta Madrenas, Glòria Plana, Maria Àngels Planas, Eduard Berloso, Joan Josep Alcalà, Carles Ribas, Eva Palau i Cristòbal Sanchez haver-lo votat?.

Dijous passat sentia l’entrevista del president Carles Puigdemont a Rac1 i l’ara president de la Generalitat encara insistia en les qualitats del seu successor. “L’Albert Ballesta és una persona d’una gran confiança i d’una gran vàlua personal”, va afirmar. Fins i tot va assegurar que "és una persona de consens dins del partit". No s'ho creu ni vostè, president. Vigili que ja sap com va acabar el Nixon.

De moment, les dues gran iniciatives del seu successor al capdavant de l’alcaldia de Girona han estat espifiar-la al ple en el que havia de prendre possessió -es va oblidar de prometre el càrrec d’alcalde i de regidor perquè es va limitar a llegir la xuleta de l’AMI- i intentar apujar-se el sou fins a 75.000 euros anuals.

En el primer cas és pitjor que un lapsus perquè l’home havia estat prèviament secretari -que és el funcionari que ha de vetllar pel compliment de les normes- als ajuntaments de Cadaqués, Portbou i Cassà de la Selva, entre d’altres càrrecs municipals i comarcals.

Davant dels precedents m'he començat a preguntar si Albert Ballesta és el típic exemple d'ascensor social gràcies a la política. Amb altres paraules: si va arribar posteriorment a cap del servei d’administració de la Regió Policial de Girona dels Mossos d’Esquadra i més tard a director dels serveis territorials per mèrits propis o perquè era de Convergència.

M’estalvio de comentar la carambola que va suposar la seva elecció -passar del 19è a la llista a alcalde- perquè ja ho vaig fer en un article anterior. Tant que defensen alguns el dret a decidir o comparen Espanya amb "una democràcia de baixa qualitat" -en expressió de l'exconseller Homs- i, en aquest cas, va ser una elecció a dit.

La segona, com dèiem, ha estat intentar apujar-se el sou a 75.000 euros anuals, el màxim que permet la llei per a ciutats de la grandària de Girona. Però ho ha fet tan malament que fins i tot ha hagut de suspendre el ple convocat per aquest divendres perquè no tenia el quòrum de vots necessaris. Entre la recent obra de govern hi ha també la polèmica sobre les campanes de la catedral, que denota la fermesa de caràcter del personatge: ara sí, ara no.

Convergència ha trigat més de trenta anys a conquerir l’alcaldia de Girona atès que durant anys va ser un feu electoral de l’incombustible Quim Nadal. Si finalment ho va aconseguir va ser pel declivi del PSC, la personalitat de Carles Puigdemont i, en definitiva, perquè els cicles electorals canvien: després d’uns vénen els altres.

Però si continuen així el domini durarà poc: en política les coses canvien molt ràpidament. Només cal fixar-se en un exemple recent: la Comunitat Valenciana va ser un feu electoral del PP durant molts anys. Com abans ho havia estat del PSOE-PSPV. Ara no governen ni a la Generalitat ni a l’Ajuntament i han hagut de crear un gestora per refundar la formació a causa del reguitzell de casos de corrupció que hi han deixat. La història, en política, sovint és repeteix.

No hi ha res pitjor en polític que trepitjar merda el primer dia. Albert Ballesta ha començat amb mal peu.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 Jep, Gava, 25/02/2016 - 18:26

Es una pena, pero Convergencia, un partit cabdal des de la restauracio democratica, esta completament desnortat. L'ha podrit la carcoma de la corrupcio i la impunitat del poder, i els "fets" de Girona, que diuen molt poc en favor del president Puigdemont, expresen fredament la tremenda crisi actual.

#18 Esto cada día da más verguenza y preocupación, Can Más de lo mismo y todos a una !, 25/02/2016 - 15:41

Bueno " el Puigdemont" también esta puesto a dedo!
" asin" q esto es Más de lo mismo!
A este paso la pregunta en Cataluña ( por hablar de una autonomía cualquiera, claro) es: a quien NO han puesto a dedo???
Jejeje porque a los votamos los pone los jefes de los partidos no?
Vaya tropa!

#17 Pepu P, El Masnou, 24/02/2016 - 22:26

D'un temps ençà estem veient practiques politiques que a mi em fan vomitar. El que ha fet en Puigdemont amb el Ballesta es de baixa estofa, mercadeig sense cap moral. Malauradament, n'estem plens.

#16 pepe, andorra, 23/02/2016 - 12:18

claro, ¿y a usté quien le puso, queridisimo sr. Rius?.

#15 Mas, Perpingan, 22/02/2016 - 11:24

Los de Gerona son junto con los de Lérida los más paletos y provincianos de Cataluña.

#15.1 Kropotkin, Vic, 23/02/2016 - 13:54

Los de mi pueblo no. Los de mi pueblo somos catalinos capitalinos, como el pringao de encima mío. Jua, jua, jua,...

#15.2 Casper, Bcn, 23/02/2016 - 14:09

"¿Encima tuyo?", joder, Kropo, se te va a pegar el zika.