La Punteta · 19 de Juliol de 2010. 22:59h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

La veritat del cas Palau

La comissió d'investigació del cas hotel del Palau s'ha tancat en fals. El conseller d'Economia, Antoni Castells, es va excusar ahir que la gènesi del projecte immobiliari veni dels anys 80. Fins i tot s'ha escudat en un gran periodista com és Lluís Permanyer. "Els anys 80 -va afirmar- hi ha antecedents d’escrits, de projectes, de comentaris, per exemple, del periodista Lluís Permanyer sobre la conveniència de poder fer un hotel a prop del Palau per al seu interès".

Però si els diputats volien saber la veritat sobr el cas Palau només havien de citar una altra il·lustre periodista, Maria Favà, que va ser la primera en advertir al diari Avui sobre les irregularitats del cas. El 5 de juny el 2008, en efecte, va publicar una plana sencera al diari Avui ("Polèmica pla per obrir un hotel i una plaça al costat del Palau") en la que advertia que s'havia requalificat un edifici modernista del 1906 i un del segle XIX "per enderrocar-los" i que "l'Ajuntament negava que existís el projecte quan ja havia passat a informació pública".

"Tota l'operació -explicava també- s'ha portat amb un gran hermetisme per part de l'Ajuntament de Barcelona. Un hermetisme tan eficaç que fins fa uns dies tant el districte de Ciutat Vella com el consorci de Foment de ciutat Vella negaven que existís cap projecte que afectés els voltants del Palau".

Sospito que a la majoria de diputats de la comissió, sobretot els del tripartit, els interessava més investigar el finançament irregular de Convergència -objectiu legítim, d'altra banda- que la màniga ampla d'algunes institucions governades pel PSC -com l'Ajuntament de Barcelona- en tot el cas.  A la col·lega Maria Favà, clar, no l'han citada a declarar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 manel, badalona, 20/07/2010 - 16:06

Rius: ja t'has inscrit al diari digital dels fatxes poti poti no nacionalistes FACTUAL? Ai que faràs tard.

#1 Indigeta, Cipsel.la, 20/07/2010 - 08:47

Més aviat seria una comissiño OBERTA en fals.