La Punteta · 2 de Maig de 2016. 08:01h.

FRANCINA VILA

Regidora del Partit Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona

L'arrogància ideològica de Colau paralitza la ciutat


A Barcelona seguim sense pressupost municipal per la incapacitat de Colau de vestir consensos prou amplis que facin possible l'acció del govern i les inversions que necessita la ciutat en infraestructures i serveis.
Sembla que Colau no és conscient que els seu és el govern més minoritari de la història de la ciutat, amb només onze regidors de quaranta-u, i que no es poden imposar polítiques i ideologies amb tan poca representativitat. Ben al contrari, en aquest casos, la situació dels comuns i ecosocialistes a la ciutat demana obrir diàleg amb totes les forces polítiques, si no es vol portar el futur de la ciutat a un atzucac. I per aquest motiu, tampoc no es pot deixar de banda Convergència i no tendir cap pont als seus deu regidors.

I és que el problema que té Colau rau en el fet que el seu discurs es basa en negar el model convergent i tot allò que queda vinculat a la seva acció de govern durant l'anterior mandat. I, es clar, resulta complicat haver de negociar res amb qui has estat demonitzant per justificar la teva raó de ser.

Una de les virtuts de les democràcies parlamentàries i dels sistemes electorals proporcionals és arribar a acords amb les altres forces polítiques i consensuar mesures, de fet, amb els resultats electorals del 24 de maig la ciutadania ens demana això, però l’arrogància ideològica, el dogmatisme i el sectarisme el govern municipal no els ho permet.

I els mesos passen, i la ciutat està paralitzada sense que coneguem l'horitzó de futur que proposa l'alcaldessa comuna per Barcelona i, més enllà de discursos genèrics i de les declaracions de principis, ara ja toca baixar al detall, a la realitat del dia a dia dels barcelonins i de les barcelonines per donar resposta a les seves necessitats.

De tot això n'hem sentit poca cosa, només que pujarà l’IBI a les classes mitjanes i que promourà un sistema de subsidis al qual aquestes no hi tindran accés. Una classe mitjana que omple els principals de l'Eixample amb despatxos d’advocats i consultories, una classe mitjana que aixeca la persiana de les botigues cada dia, una classe mitjana que treballa com a servidor públic a alguna de les nostres administracions. Una classe mitjana que sembla invisible al govern municipal, tot i que és la que ha contribuït al progrés de Barcelona, convertint-la en una ciutat dinàmica, emprenedora, capdavantera del dissenys i l’arquitectura i, sobretot, solidària amb aquells que més ho necessiten a casa nostra o a qualsevol lloc del món.

Francina Vila
Regidora de Convergència a l’Ajuntament de Barcelona

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 CiU, no gràcies, -, 04/05/2016 - 10:14

CiU al servei del lobby hoteler del turisme de masses que s'ha carregat BCN.

#3.1 pepe., andorra, 05/05/2016 - 22:23

alma de cantaro, ¿tu quien crees q le ha financiado la campaña a la colacau? Y ademas el intermediario fue de CIU. Esto por supuesto no es una afirmacion, es una opinion. Y si no, fijate cuales fueron las primeras medidas de la pijaprogre esta. No dejar q hay mas hoteles, los quedan, aplauden.

#2 Celia Torrent Aparicio, Barcelona, 03/05/2016 - 03:11

A Ada Colau, activista que no se li pot dir alcaldessa, perquè no en sap fer.ne, no se li podria fer una moció de censura i fer-la fora, abans no ens destrossi Barcelona i porti a la miseria a la classe mitjana que tan a fet per la nostra ciutat?

#1 Celia TorrentAparicio, Barcelona, 03/05/2016 - 03:07

Francina, estic totalment d'acord amb tu. Des de que a l'Ajuntament hi ha entrat el govern d'Ada Colau, Barcelona està fent regressió, tota la bona feina feta pel govern de Xavier Trias se n'anirà en orris.

#1.1 pepe., andorra, 05/05/2016 - 22:25

buen trabajo Trias? q chiste mas bueno, triste decirlo, pero trias y colacau, han hecho bueno el gobierno sociata en Can Fanga. Con las comis de las obras de la diagonal, ya se pueden retirar, y esto es una opinion, no una afirmacion.