Publicitat
La Punteta · 30 d'Octubre de 2018. 07:37h.

NEUS MUNTÉ

Neus Munté

Les agressions masclistes mai són una broma

Vull aprofitar aquest espai, per felicitar la periodista Tatiana Navarro, per haver denunciat a través de les seves xarxes socials, una agressió masclista mentre treballava. Quan la periodista es preparava per a una connexió en directe, un home se li va apropar per fer-li un petó a la galta i riure davant de càmera.

La Tatiana va expressar a les xarxes el seu profund malestar i el de les dones periodistes, per aquest tipus d'actituds que es produeixen massa sovint mentre realitzen la seva feina. Jo la vull felicitar per denunciar aquest acte, que lamentablement, per a molts és només una gracieta. Perquè és important aixecar la veu, denunciar, expressar la indignació davant fets que no són graciosos, sinó que són agressions sexuals.

És molt greu que es produeixin aquests fets i, encara més, que una bona part de la societat faci evident un masclisme retrògrad i vergonyós, en justificar-los o qualificar-los de bromes.

Generalment aquest tipus d'abusos sexistes no es denuncien, perquè les mateixes víctimes els resten importància o ni tan sols són conscients que es tracta d'un abús.

Aquests abusos no són només un problema entre les dones periodistes, són una realitat per a la gran majoria de les dones. Les dones que ens dediquem a la política no en som una excepció, massa sovint víctimes d'humiliacions i comentaris sexistes.

Per això felicito la Tatiana, per posar en relleu una xacra invisible a ulls de moltes persones. Per denunciar que un petó a la galta no consentit és una agressió. Com ho són els comentaris sexistes disfressats de lloança o de brometa, o les mirades assetjants.

Queda molt camí per fer, abans de posar fi definitivament a la xacra del masclisme i les agressions sexuals, però és un bon pas cap a aquest objectiu, que denunciem totes i cadascuna de les discriminacions i les agressions, per fer veure a tothom, que allò que no és consentit és agressió, i que les agressions i l'abús MAI poden tenir cap justificació, i MAI són una broma.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 13/11/2018 - 14:27

entonces cuando unas adolescentes le gritan tio bueno a un señor guapo ¿Eso es violencia hembrista? ¿Los comentarios sobre abusos de menores de la actual ministra de justicia q se ha callado lo son? ¿Y las informaciones vaginales q son entonces según su entender? Menuda oportunista del tres al cuarto q es la tal Neus Munte....

#9 Alfons Maristany, BCN, 12/11/2018 - 17:09

Hola Neus
tienes algo que decir sobre el ataque e intento de violacion a una chica en el Metro de Can Peixuet de santa Coloma?
El que sean magrebies es un eximente?Es una broma que hayan 3 menores implicados?
Que al novio le acuchillaran no es importante al ser un hombre?
Espero sus respuestas Señora Munté

#9.1 pepe, andorra, 13/11/2018 - 14:25

mejor espera sentado, esos menores son un negocio para algunas empresas, algunas ligadas a la iglesia catolica, un menor en acogida durante un año supone unos ingresos de 30.000 euros por niño traido por las mafias por encargo de, presuntamente, esas mismas empresas, cuando pasa el año, les dan la patada y a otra cosa mariposa.

#8 pepe, andorra, 08/11/2018 - 13:12

Si realmente lucharan contra el machismo, las veriamos todos los dias frente a las embajadas de paises musulmanes protestando por la opresion de la mujer en la religion musulmana. Pero solo se usa la excusa del machismo, cada vez mas minoritario, como forma de anular la natalidad en los paises occidentales metiendo miedo al hombre frente a la mujer

#7 pepe, andorra, 08/11/2018 - 13:11

no son una broma, pq su invención o exageración permite vivir del cuento a un montón de pijoprogres niñas de papa q no han pegado un palo al agua en su vida, si las sufragistas vieran en q habéis convertido su idea de libertad frente al machismo, os correrían a gorrazos pq no tienen nada q ver el buscar libertad con buscar la opresión del hombre.

#6 botifler1914, Sinitaca, 05/11/2018 - 17:59

Si que tiene que tener tiempo libre.... aún me acuerdo de las mentiras que contaba cada martes!