La Punteta · 5 de Novembre de 2013. 18:56h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Les apertures de Jordi Barbeta

El conseller Homs devia trucar a Jordi Barbeta dimarts passat després de la reunió del Consell Executiu per demanar-li un favor. Perquè si no no s'entén que a La Vanguardia facin una apertura de dues planes en diumenge ("Gir estratègic d'Artur Mas: prioritat al repte econòmic") a partir de gairebé només una frase: "Ara la nostra batalla és guanyar la confiança en treure el país de la crisi".
 
Entre d'altres raons perquè, en teoria, les deliberacions del Consell Executiu són secretes i informativament parlant no és mou res a Palau sense el vistiplau del portaveu del Govern. Com aquell dia que va fer la famosa foto de la cimera de Pedralbes i després la va filtrar al mateix mitjà a canvi d'un bon titular. Fins i tot es veia la cadira buida.

Però des de la famosa editorial de la tercera via, a La Vanguardia no paren de confondre desitjos amb realitats. No saps si publiquen notícies o les notícies que voldrien publicar. L'endemà ja deien que Mas feia una crida a "aparcar la bronca". Dimarts, que ja hi havia contactes entre PP, PSOE i CiU. Dimecres, que el Govern demanava a PSOE i PP un pla alternatiu. I divendres, que el Govern del PP admetia que el diàleg "comença a caminar".

Personalment, no he sabut mai si les apertures de política de La Vanguardia és que Jordi Barbeta va per lliure -amb el suport de CiU, clar- o compten amb el vistiplau del director. Però de vegades sembla que mani més Barbeta que José Antich perquè si no hi ha coses que no s'entenen. Que vagi amb compte que no li faci el llit: no seria el primer cop que un redactor en cap relleva el director.

Com el darrer anunci, diumenge passat, sobre l'enèsim gir estratègic del Govern. En el fons, és el mateix que van publicar el 10 de juny del 2013: "Mas fa un cop de timó".  O el de després de l'esmentada cimera de Pedralbes: "La nostra missió és ara salvar l'Estat de benestar", sembla que deia llavors Mas. A aquest pas no sé si cremaran abans la credibilitat de La Vanguardia, la del president de la Generalitat o dels dos alhora.

I que consti que, malgrat les crítiques, continuo pensant que com a polític Artur Mas és del millor que tenim. Almenys parla idiomes, té el cap ben moblat i és un pencaire. Ni tan sols pren cafè. Però s'ha ficat en un embolic del qual no sap com sortir-se'n i a Palau estan jugant amb foc amb tantes filtracions a La Vanguardia: al final no ens les creurem. Un diari és un diari, no una agència de publicitat. El Govern funciona a batzegades i, per tapar-ho, estan erosionant la pròpia credibilitat del president.

 

 

També a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carles ROMEVA, Mollerusa, 07/11/2013 - 08:53

Jorge Barbeta,vocero del regimen y estomago agradecido,sobre todo en Brasil.

#4 fran26, Vilassar de dalt, 06/11/2013 - 20:17

/continuo pensant que com a polític Artur Mas és del millor que tenim/ ??. a veure Xavier, després acabes dient que s?ha ficat en un embolic del qual no sap com sortint-se?n ....
No estàs prou encertat avui ... Mas no s?ha ficat en un embolic, ENS HA FICAT A TOTS !! ....

#3 Otger, Badalona, 06/11/2013 - 15:19

Al menys parla idiomes? Quin idioma parla l'Obama? I Putin? I el xines? va home aparençes buides.

#2 -emilio, a, 06/11/2013 - 12:23

es evidente que Barbeta es el consejero sin cartera del gobierno de Mas.

#1 Lluís Cífer, Gràcia, BCN, 05/11/2013 - 22:07

El més trist li passa per alt. "Ara la nostra batalla és..." i que se suposa que han fet fins ara amb 700.000 aturats? Lamentable la comunicació. Un cop més demostren que no els importem gens. Tactisme polític i a conservar la cadira.