Publicitat
La Punteta · 17 de Febrer de 2017. 10:51h.

JORDI ROCA

Jordi Roca

Les dues cares d'ERC amb els refugiats

Com diem els que ens agrada parlar castellà, “una cosa es predicar, y otra dar trigo”. En el cas dels refugiats, com en tants altres, ERC ens mostra dues cares.

La cara més habitual, la demagògica, ens la mostrava el diputat al Congrés Gabriel Rufián al seu Twitter el passat 12 de febrer amb una piulada que deia: “Cada cual responderá en función de su propia moralidad. Lo q está claro es q Catalunya SÍ quiere acoger porque Catalunya SÍ quiere poder.

De manera crec que educada i raonable, jo li responia “Por favor, ¿dónde habéis publicado el catálogo de ubicaciones y su memoria? No lo encuentro.

S’ha de tenir la cara dura per donar una resposta sorprenent: “Porque estás acostumbrado a otras ubicaciones y memorias” amb una foto del Valle de los Caídos. Segur que excità molta bilis dels tontets dels timelines però, de ben segur que no alimentà cap ni una neurona.

S’ha de tenir la cara dura per apel·lar al cunyadisme o al franquisme amb un tema tan sensible, tret que es mesuri el Q.I. amb la desconeguda unitat de hashtags per hora.

S’ha de tenir la cara dura per no respondre a les reiterades peticions d’informació sense ni tan sols badar boca, ni molt menys disculpar-se.

S’ha de tenir la cara dura per mirar d’aprofitar-se del patiment humà per donar-se un bany de moralitat demagògic, que no soluciona cap problema i que només alimenta els que creuen que una exhibició d’incompetència és un zasca.

Però desprès tenim la segona cara, la més important: ERC té responsabilitats de govern a Catalunya. Moltes. I què ha fet pels refugiats ERC? No ha fet una de les coses que podia i havia de fer.

S’ha de tenir la cara molt dura per dir a tot arreu que vols acollir quatre mil cinc-cents refugiats però presentar només tres-centes places per acolliment.

S’ha de tenir la cara molt dura per presentar tres-centes places i que la meitat no estigui en condicions d’habitabilitat.

Com diu un vídeo que corre per les xarxes parlant de peatges, també en el tema dels refugiats ERC té dues cares: la dura i la més dura.

Menys propaganda, menys pedagogia de l’odi a Espanya i més solucions perquè els refugiats s’ho mereixen perquè són persones, no estelades.

6 Comentaris

Publicitat
#3 Tanatos , Bna, 19/02/2017 - 00:38

Sr. Roca, cómo se atreve? Así, en la CAC, no se hace carrera.
Mientras tanto, yo, como otros, le felicito por su artículo.

#2 Galderic, Barcelona, 17/02/2017 - 12:55

S'ha de tenir certament la cara molt dura per escriure el que ha escrit.

#2.1 Mark, Bcn, 17/02/2017 - 18:48

Por?

Me sorprenden afirmaciones tan faciles y gratuitas.

#2.2 Galderic, Barcelona, 17/02/2017 - 20:48

Si, tens raó, i a més a més a aquest senyor l'hi paguem el sou entre tots.

#2.3 Joan Pallàs Serra, Barcelona, 20/02/2017 - 11:47

#2.1


Jordi Roca deixi de tergiversar les dades i desinformar fent 'seguidisme' de les mentides d'Enric Millo.
L'informo transcrivint la conversa d'Adrià Bas al Solidaris de CatRadio (18/02/2017) amb Dolors Bassa (Consellera de Treball, A.Socials i Famílies) que és qui gestiona la qüestió dels

#1 JH, SB, 17/02/2017 - 12:11

En el matrix "mitjans del règim" no te veo futuro. El rey no va desnudo, va en pelota picada.Gracias por tu artículo.