La Punteta · 22 d'Octubre de 2016. 20:29h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Les manies de Marta Madrenas

No em queda clar si l’Ajuntament de Girona ha ordenat finalment al Circ Raluy Legacy retirar l’anunci en el que s’anunciaven en aquesta ciutat perquè les versions dels diaris de paper són contradictòries. L’alcaldessa, Marta Madrena, ha criticat el cartell no perquè anessin “més o menys nues” -que no hi anaven- sinó perquè en la seva opinió es presenten com “un producte eròtic”.

Les dues patinadores Niedziela i Emily Raluy sortien amb minifaldilla i un escot com el que vaig veure l’altre dia a Jeniffer Aniston a Friends, que no és precisament porno dur sinó una sèrie familiar. Però com es pensen que patinen a l’Ajuntament? Amb vestit llarg?. N’hi ha prou per veure un campionat o una exhibició per la tele. cartell.jpg

Si l’alcladessa considera que “estem fent perdurar estereotips rebutjables, com és el cas d’utilitzar el cos de la dona com a reclam publicitari” hauria de parlar immediatament amb el seu col·lega d’Igualada, Marc Castells, que és de la mateixa força política que ella: el Partit Demòcrata Europeu Català.

L’any passat vaig anar-hi de visita i, a l’entrada del municipi, hi havia el cartell que il·lustra aquest article . Suposo que per estimular les vendes dels comerciants. Una model a punt de xupar una piruleta que tenia a les mans. La foto en qüestió podia ser objecte de moltes intrepretacions. 

Estem matant el circ tots plegats. Aviat ser un artista de circ serà una professió de risc com la de mosso o bomber.  Encara pitjor: un ofici en extinció com el de periodista perquè no paren de posar-li traves. El Parlament ja va aprovar el juliol de l’any passat prohibir els animals salvatges al circ. Jo encara no me’n sé avenir: com es pot fer un circ sense animals?. 

Sospito que el circ -el Raluy es va fundar el 1911 i el juny es va dividir en dos- s’enfronta a un futur incert pel canvi en els hàbits de consum i les noves tecnologies. Els nostres nens deuen preferir quedar-se a casa jugant a la play o caçar pokemons pel carrer que veure un espectacle en viu. Però només falta que les nostres autoritats siguin víctimes de la correcció política. Els professionals del circ també han de menjar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe,,, andorra, 24/10/2016 - 16:10

pues si, han conseguido exactamente lo contrario, en Mexico se hizo una ley parecida y todos los animales fueron abandonados o sacrificados. Me recuerda lo de Aton en Sinhue el Egipcio, intentas hacer algo bueno y te sale mal. Q el infierno esta empedrado de buenas intenciones....

#1 Alfredo, BCN, 23/10/2016 - 13:28

Buen artículo, como de costumbre, Sr.Rius. Es un placer leerle, siempre. Sigo esperando, no obstante, que un día se rinda al fin a la evidencia y se declare no independentista. Por miles de razones, entre ellas que Ud. sabe bien que la clase política catalana no da ni para república bananera e íbamo