La Punteta · 24 d'Octubre de 2016. 17:34h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Les troles del PDECAT

La 'societat civil' esperant al carrer Sant Honorat el 20 de setembre del 2012

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, ha sortit aquest dilluns en roda de premsa i ha dit que “direm no a Rajoy però seguirem sent els abanderats del diàleg”. És una trola com una catedral. Diàleg? Ara demanen diàleg?. Sobre què? Perquè si fa quatre anys que vas dient que marxem sobre què vols negociar?. Si dius marxem ja has tirat els daus damunt la taula.

Mas ahir, en un article a La Vanguardia -més que una carta al futur govern semblava una carta als Reis- ja preparava el terreny i demanava “no dinamitar els ponts de diàleg". "Mariano Rajoy, en el que probablement serà el seu darrer mandat, ha de decidir si vol fer política en majúscules o refugiar-se en la comoditat de no fer res”, afegia.

Curiós que ho digui un home que, el 20 de setembre del 2012, “va entrar per demanar el pacte fiscal i va sortir indepe” en definició llavors d'un diputat de CiU al Parlament. Allà va començar tot: Mas va tornar a Barcelona, va veure la Plaça Sant Jaume plena i va convocar eleccions anticipades cinc dies després. Quin error de càlcul.

comunicatok.jpg

       Trias manté el nom de CiU a l'Ajuntament de Barcelona

 Entre d’altres raons perquè la plaça estava plena sí, però de gent de Convergència, de la JNC, de Reagrupament. La societat civil havia estat convocada a cop de trucada telefònica -més aviat a toc de xiulet- des de Palau. Jo mateix els vaig veure fent temps al costat: al carrer Sant Honorat. Mas va confondre llavors una plaça plena amb un sondeig electoral. Mirin si estava distorsionada la mostra que, a primera fila, hi havia Vicent Sanchis, Salvador Cardús, Jaume Sobrequés o Rita Marzoa, entre d'altres.

El resultat és prou conegut: va perdre dotze diputats de cop. I això que tenia el suport dels dos grans grups de comunicació a Catalunya: la Corpo i del grup Godó. Llavors La Vanguardia encara estava dirigida per José Antich. Les cròniques eren de Jordi Barbeta. El CEO va arribar a publicar una enquesta en la que augurava majoria absoluta. El director, Jordi Argelaguet, continua al càrrec.

Les crides ara el diàleg de l’antiga Convergència només indiquen que estem al final del carreró i que no saben com sortir-se’n. De fet, el full de ruta ha anat canviant en les últimes setmanes: hem passat de la declaració d’independència l’estiu de l’any vinent a un nou referèndum i d’un nou referèndun a unes altres eleccions plebiscitàries. No saben com fer-ho. Estem arribant a l’hora de la veritat.

Mentrestant, Francesc Homs diu que li farà “la legislatura impossible” a Rajoy. En fi, tampoc s’entén com es combinen crides al diàleg amb apel·lacions a la resistència a ultrança. Dóna la sensació que no se sap massa qui mana ara al PDECAT: Marta Pascal? Mas? Homs?. Però, sobretot, no s'entén com és pot fer la “legislatura impossible” a Rajoy a amb només vuit diputats i des del galliner del Congrés. Tant vantar-nos que aquí havia govern i a Madrid no i ara que hi haurà govern se’ns estan començant a posar per corbata.

El PDECAT també ha anunciat aquest dilluns un concurs públic obert a associats i experts per a la nova imatge gràfica del partit. La senyora Teresa, una fidel votant de Convergència que conec fa anys, està feta un embolic: en sis mesos han estat successivament CiU, Democràcia i Llibertat, Convergència de nou, Partit Demòcrata Català i Partit Demòcrata Europeu Català. Fixeu-vos si és un embolic això del nom que Xavier Trias i els seus regidors a l'Ajuntament de Barcelona han optat per continuar dient-se CiU. No m'estranya: era una bona marca electoral fins fa ben poc.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Josafats, nc, 25/10/2016 - 16:34

I el rumb posfranquista del PP de Rajoy-Aznar, canviarà mai? Em temo que no. Aquesta gent tenen la mateixa idea d'Espanya de fa 50 anys o la que la que tenien els seus avis. Potser això explica perquè a Espanya no hi ha ultradreta: perquè està tota dins el PP.

#15 Mefisto, BARCELONA , 25/10/2016 - 12:37


HOJA DE RUTA, POCA; HIJOS DE PUTA, DEMASIADOS ...

#15.1 pepe.----, andorra, 25/10/2016 - 15:06

nihil novit sub sole....

#15.2 pepito, c, 25/10/2016 - 16:34

Tu n'ets un d'ells...

#14 Pepet, Sabadell, 25/10/2016 - 12:22

Per molts noms que li posin, el PDECAT és CDC , a vegades unionista i altres vegades independentista; de fet ho tenen fatal per arribar a centrar-se. Les obres d'en Mas solen acabar malament i aquesta no pot ser pas una excepció.

#13 Pepón, Bcn (España), 25/10/2016 - 09:36

La chapuza es colosal. Hoja de ruta ya no hay. Lo que hay es intentar montar un pollo y a ver qué pasa.

#12 tm, Gràcia, 24/10/2016 - 22:26

Doncs, em sembla que l'assumpte pinta malament. Sobretot per la picada d'ull que li ha fet Rajoy al PSOE després de la decisió d'abstenir-se. Perquè allò de trobar-se els dos partits segur que serà en el tema Catalunya i ens tocarà els rebre. Tornarem a ser l'ase dels cops, em temo.