La Punteta · 20 d'Agost de 2021. 13:47h.

JAUME TUTUSAUS

Advocat. Units per Avançar

L'esquerra ximpleta!

La veritat és que a aquestes alçades del mes d'agost, em fa molta mandra escriure, i encara més després de llegir notícies com aquesta, que són un veritable insult a la intel·ligència. Efectivament, la formació "Adelante Andalucia", una escissió de Podemos, creada per Teresa Rodríguez i José María González " Kichi", alcalde de Cadis, ha establert un paral·lelisme entre la situació de la dona a l'Afganistan i la situació de la dona a Espanya, com si estiguessin en una situació similar.

¿On volen anar amb aquests arguments de pa sucat amb oli que, a més de falsos i completament aliens a la realitat, són absolutament puerils, per nens de cinc anys d'edat com a màxim, perquè els de sis anys se'ls enfotrien directament a la cara?

Tinc una cunyada, cooperant des de fa més de vint-i-cinc anys, amb una experiència dilatada a Angola, Kènia, l'Iraq, Myanmar, el Líban, etc., i actualment al Sudan, que va viure sis anys seguits a Kabul: el destí pitjor que recorda, i això que era en època de "pau", un país en el qual la vida d'un gos té més valor que la d'una dona.

Aquest era el seu dia a dia de Kabul: des d'haver de viatjar diàriament amb un Toyota amb els vidres tintats per anar al treball, vestida completament de dalt a baix, pràcticament com un home, a disposar d'una habitació del pànic en el lloc de treball, que havien de fer servir molt sovint i tancar-se hermèticament un parell d'hores fins que passés la situació de perill, o sortir d'un restaurant (poques vegades, òbviament), i al cap de tres minuts produir-se un atemptat amb deu o dotze morts.

Per això, comparar i establir similituds entre la situació de la dona a l'Afganistan amb la de la dona a Espanya, o interferir i aturar el monòleg d'un artista perquè el que diu no quadra amb el reduït esquema i marc mental d'una regidora, són prou exemplificadors de la torradora mental en la que viuen alguns dels nostres il·lustres representants.

No, l'estupidesa no és patrimoni de la dreta com aquests il·luminats ens volen fer creure: també hi ha el sector ximplet de l'esquerra, que cada vegada és més abundant.
Certament, ambdós exemples són prou il·lustratius del nivell d'estupidesa mental que ens envolta per tot arreu, i el més trist de tot és que es pensen que ens han de redimir com a ciutadans, carregats d'una suposada superioritat moral que els fa més simples encara.

Jaume Tutusaus, advocat. Units per Avançar.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Oriol, BCN, 26/08/2021 - 23:57

La intervenció de la Ylènia Morros a Navarcles... en fi, potser millor no parlar-ne. Tampoc no crec que es tracti d'un veritable cas de censura (que és una cosa més seriosa), sinó l'actuació precipitada d'una jove ingènua que deixa que el "censurat" parli 50 minuts sobre l'escenari, intenta fer-lo callar i acaba enfrontant-s'hi en públic.