La Punteta · 17 de Febrer de 2013. 19:13h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

L'excusa d'Espanya

La diputada socialista Montserrat Capdevila, li va recordar dimecres passat al nou conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en la primera sessió de control en sis mesos, que a Catalunya hi ha més de 660.000 aturats -gairebé 900.000 segons l'Enquesta de Població Activa-, i que 213.000 ja no cobren cap prestació.

I què va respondre el conseller Puig? Bàsicament va culpar-ne Zapatero i, en definitiva, l'Estat. "Estaríem també tots plegats més contents si tinguéssim un major consens per aconseguir nous instruments, plantejament en què vostès observem que tenen alguns dubtes", va manifestar en una indirecta al PSC.

Un altre exemple: la diputada de Ciutadans, Carina Mejías, va recordar per la seva banda que encara hi ha "460 empreses públiques", que els consells comarcals tenen un pressupost de 500 milions o que "l’Agència Catalana de l’Aigua compta una plantilla de 620 persones i només el 2011 es va gastar 200.000 euros en estudis i informes per veure com abordaven la seva reorganització interna".

La vicepresidenta Joana Ortega va contraatacar reclamant la supressió de la Delegació del Govern, però malauradament no va desmentir cap dada i va demanar la "racionalització de tota l’Administració pública". Però a l'hora de la veritat, tres anys després que CiU retornés a la Generalitat, encara no han estat capaços ni de suprimir el consell comarcal ... del Barcelonès!

L'únic que sé, respecte a Funció Pública, és que aquell mateix dia el president Mas va presidir la consitució de la Comissió d’Experts per a la Reforma de l’Administració Pública, quinze anys després que Pujol creés també una Comissió Assessora per a la Modernització de l'Administració!

Llevat d'alguna excepció, la majoria de consellers que van intervenir en el primer ple ordinari després de les eleccions van acabar apel·lant a les famoses estructures d'estat. I comença a fer la sensació que el Govern utilitza el debat sobiranista per tapar altres problemes. Al capdavall, en el darrer any -un any electoral, per cert- s'han perdut a Catalunya gairebé 200.000 llocs de treball.

Jo estic a favor de la independència, votaria que sí a ulls clucs en un referèndum d'autodeterminació -fins i tot malgrat la classe política que tenim-, però no ens podem passar la vida culpant Espanya. D'aquí al 2014, el Govern ha de governar la qual cosa vol dir també que ha de quadrar els comptes per poder pagar nòmines, factures i proveïdors.

Si no em volen fer cas a mi perquè pensen que dient això sóc un botifler, un quintacolumnista o un traïdor facin cas a l'enginyer i escriptor Xavier Roig que era -o és perquè ha fet unes quantes voltes- proper a ERC.

En una entrevista a l'Avui el 2010 el periodista li preguntava: "El problema no és Espanya...?". I Roig contestava: "Espanya sí que és un problema, però oblidem-ho. És com si Churchill hagués repetit cada dia que Hitler és un malvat. Bé, ja ho sabem. I ara què? L’endemà ja no pots tornar amb el discurs, cal treballar. Un pla, un pla de ruta".

Si us plau, fem-li cas.

 

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesObres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#7 teresa gimenez, tgn, 19/02/2013 - 12:08

Preciosa, Xavier, l´analogia Espanya-Hitler. Sense paraules.

#6 lliberal, Barcelona, 18/02/2013 - 17:01

Entre IRPF, IVA's, IBI i taxes, els organismes públics em foten més del 50% dels meus ingressos. Tinc mutua, els meus fills a l'escola privada. No tiro gaire de "despeses socials", vamos. Millorarà això amb la Independència? Doncs no. Estic a favor del referendum, però a mi si que m'escanyen.

#5 joan, bdn, 18/02/2013 - 15:30

Per cert, els conselsl comarcals costen el 6% del que fa. Una ONG costa en estructura un 10% dels donatius. A fer demagògia a una altra banda i expliqueu més bé les notícies

#5.1 Barcelonino, Barcelona, 19/02/2013 - 09:02

NO i NO. L'única ONG que costa el que dius deu ser Càritas, les altres més aviat a l'inrevès.

#4 joan, bdn, 18/02/2013 - 15:29

Home... la Ortega, tot i no està d'acord amb tot amb ella sí que va respondre. Els consells comarcals presten serveis i la seva estructura costa aproximadament el 6% del cost dels serveis. La Mejías (avui a Ciutadans, ahir en el PP cobrant d'on sigui) pretén abolir els serveis de territori.

#4.1 pepe, andorra, 19/02/2013 - 18:22

y seguro q dejarte sin trabajo. Lo siento chico, pero por mi, diputaciones, consejos comarcales y aytos. de menos de 15.000 habitantes, se irían ha hacer puñetas.

#3 María Jesús, Barcelona, 18/02/2013 - 13:47

Churchil vosotros, jaja. Sería más ajustado a la realidad que los nacionalistas si os comparaseis con un bigotín quejica.

#3.1 Jordi, Martorell, 18/02/2013 - 14:21

Com a mínim en Mas parla fluidament la llengua de Churchill. Quins exemples de Churchill tens entre els teus? Rajoy? Aznar? Que catxonda ets Maria Jesus. Festival del humooooor!!

#3.2 María Jesús, Barcelona, 18/02/2013 - 15:23

Yo, Jordi, yo.

Y también me parezco a él en mi actitud combativa contra el nazismo.

#3.3 Overseas, London, 18/02/2013 - 23:25

T'hauria de fer vergonya d'insultar als que volem una Catalunya independent de nazis. Pensa el que vulguis i raona les teves idees però no insultis als que no pensem com tu. Ja sé que em diràs que hi ha gent que això t'ho fa a tu, però com a bona anglòfila sabràs que two wrongs don't make a right

#3.4 María Jesús, Barcelona, 19/02/2013 - 11:09

Sí, claro, overseas, os insulto. Pero los que queréis una Cataluña de nazis e independiente deberías comprender la diferencia entre diversidad e disidencia, y quizás no nos pareceríais tan totalitarios a los demócratas.

#3.7 Guinardo, Barcelona, 21/02/2013 - 17:10

Juas juas "demócratas" diu, ai que em pixo!! Au maca vés al diccionari i tornar a consultar la definició que crec que a tu (ep i a molts altres eh?) no t'ha quedat clar.