La Punteta · 14 de Novembre de 2013. 18:16h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

L'hora de cagar-se als calçotets

Tant de bo m'equivoqui, però estem a punt d'assistir a un altre moment gloriós de la història de Catalunya: el de la reculada, el d'abaixar-se els pantalons, el de cagar-se als calçotets. Com que els catalans hem anat de derrota en derrota des de Muret ja no ve d'aquí. Però potser que, a la propera, ens ho fem mirar.

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras demanava el passat 1 de novembre en una conferència celebrada a Navarcles "una pregunta, clara i amb una resposta explícita". Modestament, jo també.

La pregunta de la consulta, en efecte, ha de ser: independència sí o independència no. Si no haver-s'ho pensat abans. No hem arribat fins aquí per fer el papallona. Marejar la perdiu. Fer la puta i la ramoneta.

Perquè tant criticar Duran o La Vanguardia per l'anomenada tercera via, però a la tercera via s'hi apunta gairebé tothom. Per descomptat, el PSC després de la Conferència Política del PSOE. Però també Iniciativa.

Dimarts passat, a les habituals de rodes de premsa al Parlament, Dolors Camats era partidària de "fer la consulta", però no es va atrevir a mullar-se per la independència. Els d'Iniciativa són així: quan tinguem la consulta faran una consulta interna per saber què han de votar a la consulta. No me'n vaig poder estar: "per continuar vinculats a l'Estat calia tant d'enrenou?".

I el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ja va fer una crida el passat 22 d'octubre a totes les forces d'esquerra -Un projecte constituent per a Catalunya- per definir plegats "una república social, democràtica i lliure per federar-se, oposada a la nació de CiU”.  Per federar-se?. La negreta és meva.

Però llavors com hem arribat fins aquí? Si realment d'independentistes-independentistes només hi ha ERC i la CUP -potser també algun diputat de CiU- com han embolicat tant la troca? D'una banda pel suflé, per por al què dirà la famosa societat civil: l'ANC, la Via Catalana, Òmnium, etc. Sovint esperonada des del mateix Govern.

I de l'altra perquè amb la consulta tapen la seva pròpia incapacitat per governar. Que fàcil és donar la culpa de tot a Espanya. Però llavors ens han enredat? Enredar és el pitjor que es pot fer en democràcia. Tard o d'hora ho acabes pagant.

Només tinc un prec final: si us plau, si volem ser independents deixem de fer el friki amb les sandàlies o amb propostes de vaga general. Així no anem enlloc. No és que Rato no sigui un gàngster -fins que no hi hagi una sentència judicial que ho digui em resisteixo a emprar aquest mot-, però no podem convertir el Parlament de Catalunya en un plató de Telecinco.

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

 

======================================================

 

Ojalá me equivoque, pero estamos a punto de asistir a otro momento glorioso de la historia de Catalunya: el del retroceso, el de bajarse los pantalones, el de cagarse en los calzoncillos. Como los catalanes hemos ido de derrota en derrota desde la batalla Muret ya no viene de aquí. Pero puede que, para la próxima, nos lo hagamos mirar.

El presidente de Esquerra, Oriol Junqueras pedía el pasado 1 de noviembre en una conferencia celebrada en la localidad de Navarcles "una pregunta clara y con una respuesta explícita". Modestamente, yo también.

La pregunta de la consulta, en efecto, debe ser : independencia sí o independencia no . Si no habérselo pensado antes. No hemos llegado hasta aquí para hacer el mariposa. Marear la perdiz. Hacer 'la puta y la ramoneta'.

Porque tanto criticar a Duran o a La Vanguardia por la llamada tercera vía, pero a la tercera vía se apunta casi todo el mundo. Por supuesto, el PSC después de la Conferencia Política del PSOE . Pero también Iniciativa.

El pasado martes -en las habituales ruedas de prensa en el Parlament-, la portavoz de ICV-EUiA, Dolors Camats, era partidaria de "hacer la consulta", pero no se atrevió a mojarse por la independencia. Los de Iniciativa son así : cuando tengamos la consulta harán una consulta interna para saber qué deben votar en la consulta. No me pude reprimir: "¿para continuar vinculados al Estado había tanto alboroto?" .

Y el coordinador general de EUiA, Joan Josep Nuet, ya hizo un llamamiento el pasado 22 de octubre a todas las fuerzas de izquierda -Un proyecto constituyente para Catalunya- para definir juntos " una república social, democrática y libre para federarse, opuesta a la nación de CiU". ¿Para federarse?. La negrita es mía .

Pero entonces, si realmente de independentistas-independentistas sólo hay ERC y la CUP - quizá también algún diputado de CiU-, ¿cómo hemos llegado hasta aquí?. Por un lado por el soufflé, por miedo al qué dirá la famosa sociedad civil: la ANC, la Vía Catalana, Òmnium, etc. A menudo alentada desde el propio Govern.

Y por otro porque con la consulta tapan su propia incapacidad para gobernar. Qué fácil es echarle la culpa de todo a España. Pero entonces ¿nos han engañado? Engañar es lo peor que se puede hacer en democracia. Tarde o temprano lo acabas pagando en las urnas.

Sólo tengo un ruego final: por favor, si queremos ser independientes dejemos de hacer el friki con las sandalias o con propuestas de huelga  general. Así no vamos a ninguna parte. No es que Rato no sea un gangster -hasta que no haya una sentencia judicial que lo diga me resisto a utilizar esta palabra-, pero no podemos convertir el Parlament de Catalunya en un plató de Telecinco.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#41 Font Cuitora, La Llacuna, 18/11/2013 - 18:43

Fa poc 1.600.000 persones van sortir al carrer reivindicant l'independència amb actitud cívica, pacífica i democràtica.
No, la societat civil no s'ha cagat els calçotets, ans al contrari.
No s'han de fer errors de percepció de la realitat.

#40 Phineas Freak, Sebastopol, 18/11/2013 - 11:36

Lo mejor para no cagarse en los calzoncillos es un buen tapón de corcho en el culo.

#39 jordi, bcn, 17/11/2013 - 05:26

en el fons la pregunta del referèndum no és gaire important...total no es farà mai. El que si trobo més important és el dia després de la tancada de porta del congres a les aspiracions catalanes. Continuarà Mas o ens posaran a un Santi Vila (per ex) "apoderat" per tots els poders tàcits???¿¿¿

#38 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 17/11/2013 - 00:42

Para que no creara problemas intestinales sería conveniente que fuera una pregunta tonta, de esas que hacen sonreír y no afectan al Barça ni a la SEAT. Por ejemplo: ¿quiere que Catalunya gane la batalla del 11S de 1714 en los libros de Historia y termine con el colonialismo borbónico? ¿Sí o No?

#36 juanqui, Sabadell parada, 16/11/2013 - 19:22

Pues como se caguen mucho en los calzoncillos van a llenar de mierdas los millets que nos roban a los catalanes.

#36.1 Marc, Sabadell, 17/11/2013 - 15:45

Primer hauries de ser català, en canvi ets un colonitzador espanyol inadaptat, un paràsit dels que ens roba.

#36.2 juanqui, Sabadell parada, 17/11/2013 - 22:50

He nacido en Sabadell en una barriada obrera,mientras yo luchaba en las JCC contra franco, tu padre era falangista del frente de juventudes y hablaban catalán paradistinguirse de nosotros cuando el cole nos llevaba.Incluso no nos dejaban los juegos,solo mirar.