La Punteta · 24 de Juliol de 2011. 20:01h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

L'Islam continua fent por

Divendes passsat, arran dels atemptats d'Oslo, vaig fer un tuit preciptat: "Em sap greu, però ja ho va dir la Pilar Rahola: L'Islam fa por" en record a un esmolat article que va publicar el 10 de desembre del 2009. Val a dir que, quan ho vaig fer, havia sentit a Catalunya Informació -o potser a Rac1- que un grup islamista havia reivindicat ja la matança. I que un tuit és un tuit, no pas una declaració oficial. Tampoc sóc, d'altra banda, ministre de l'Interior del PP.

Assenyadament, unes hores després @enriclloveras em va replicar: "Sembla que no és l'Islam. No cal precipitar-se". En canvi un paio que es fa passar per editor d'Ariel, @oriolalcorta, em va etzibar un "més tonto i no neixes. Quin pobre home". Després em va acusar d'insultar "la intel·ligència dia rera dia". Dic que es fa passar perquè em costa de creure que una de les editorials mítiques de la meva infància -crec que ara forma part de Planeta- hagi pogut caure tan baix pel que fa a la selecció del seu personal.

N'hi havia un altre, @CATentropy, que s'amaga darrera l'anonimitat, que em deia: "més tonto i no neixes", però no sabia ni escriure perquè posava dues esses a qualssevol. Tant, se val el que més s'assembla a un fonamentalista musulmà és un fonamentalista cristià. Anders Behring Breivik -ens hem après el seu nom de cop- em recorda Timothy McVeigh, aquell nordamericà tan patriota com l'anterior que va matar 168 persones a l'atemptat d'Oklahoma el 1995.

Però malgrat tot l'Islam continua fent por. Només cal veure el 30 minuts de TV3 del passat dia 17 on, al Pakistan, poden condemnar una mare de cinc fills a mort per blasfèmia -tot va començar amb un got-. Hi sortia també un mul·là, Abdul Kashmiri, acusat de fer una crida a agredir cristians, que afirmava: "l'Islam es va esentent i, si Déu vol, acabarà imposant-se i triomfant a tot el món."

Jo en tinc prou de pensar que, a Arabia Saudita, les dones no poden ni conduir. On són les feministes -especialment les progres- de tot el món? O que l'atemptat suïcida contra el germanastre del president afganès va ser comès -pels voltants d'una mesquita, per cert- per un noi de quinze anys. Encara hi ha un cas més frapant: el d'una nena de vuit anys, que va morir el passat 26 de juny quan els talibans van fer explotar a distància la bomba que duïa amagada.

Com que a les xarxes socials també s'hi troba gent assenyada, @Docuro99 va fer l'altra dia aquesta reflexió: "L'Islam viu a l'Edat Mitjana, no han passat ni la Revolució Francesa ni la Il·lustració, els queda molt camí per fer". Potser té raó, Occident tampoc està exempt de culpa. El cristianisme ha estat també les croades, la Inquisició, la nit de Sant Bartolomé o les guerres de religió -i més recentment els casos de pederastia- però sortosament les nostres societats han esdevingut més laiques.

Ja em perdonaran però fins i tot fa por l'Islam que creiem moderat des que Abdennnur Prado (Barcelona, 1967) va dir allò de "tindran el seu 11-M" arran de la guerra de Líbia. Només cal repassar algunes de les darreres notícies publicades a casa nostra: "El jefe de Al Qaeda en España pertenece a una secta radical" (El País, 6 de juny del 2011), "Jutjat un veí de la Seu per obligar la seva dona a posar-se el vel. La jove afirma que la tenia tancada a casa i que només podia sortir tapada" (La Vanguardia, 26 de maig del 2011), "Creix la vigilància de la CIa sobre la gihad a Catalunya" (Avui, 13 de maig del 2011), "El rastre d'Al-Qaida a Cataluya. El Principat s'ha convertit, segons els experts en terrorisme islamista, en una de les principals bases d'operacions dels jihadistes al Mediterrani occidental" (Ara, 3 de maig del 2011). Clar que potser en aquest cas, com en d'altres, la culpa és de la premsa.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#13 Una cosa no quita la otra, Barcelona, 27/07/2011 - 20:01

Una cosa no quita la otra. Hay fanáticos de ultraderecha y claro que el islam da miedo, las leyes intolerantes se dan incluso en Turquía donde puedes tener problemas si cambias de religión, y en la Meca ni podemos entrar los no musulmanes, por no hablar de la fuerza del islamismo, etc.

#11 ´Francesc, Barcelona, 27/07/2011 - 14:19

Una cosa és el reprovable atemptat d'Oslo i una altra que hi hagi persones que pensin i manifestin llirement i democràtica que lels musulmans són perillosos.

#11.1 Prou tonteries, CAT, 27/07/2011 - 20:19

Dir que "els musulmans són perillosos", sense fer cap distinció, és pur feixisme i una falsetat. És tant estúpid com dir que tots els cristians són fonamentalistes o altres bajanades per l'estil. Es comença per criminalitzar un col-lectiu sense matisos i s'acaben fent disbarats com a Oslo.

#10 Ed, Barcelona, 27/07/2011 - 10:57

El que fan por són els pensaments fanàtics i intolerants. Siguin d'arrel islàmica, cristiana, jueva...

#10.1 fart de feixistes, Cat, 27/07/2011 - 11:24

Exacte. I criminalitzar l'Islam sense fer distincions ni matissos és també una forma de fanatisme i intolerància. Només cal veure quines idees tenia l'assassí genocida d'Oslo.

#9 Silvia, barcelonA, 26/07/2011 - 23:51

Dir-te tonto es afalagar-te, ignorant.

#7 ignasi, barcelona, 26/07/2011 - 06:22

Abans d'escriure veritats com a punys del tipus: "l'islam continua fent por" fes-te un favor a tu mateix i:
primer: aprèn la diferència entre islam i islamisme.
segon: llegeix articles d'opinió com aquest:
"Palabras como puños, puños sin palabras"
José Juan Toharia - El País 25/07/2011