La Punteta · 13 de Juny de 2016. 17:28h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

L'Islam no es toca

No tenim Islamofòbia, tenim por. Com pot ser que totes les condemnes per l’atemptat d’Orlando siguin tan políticament correctes? Com pot ser que cap d’elles esmenti que ha estat obra del gihadisme o reivindicada en nom de l’Estat Islàmic?.

De fet, en la declaració del president Obama d’ahir diumenge parlava de “the brutal murder” i d'una “horrific massacre”, però no sortia islamista o el Daeix per enlloc malgrat els primers indicis.

A Catalunya, el país de la correcció política, passa si fa no fa el mateix. Aquest matí he rebut fins a quatre notes de premsa. La d’UGT parla d’”atemptat hòmofob”, “la defensa de les llibertats, la tolerància i els drets civils” o el “suport a les persones LGTBI”.

Comissions Obreres de “brutal massacre” i que “estava dirigida per motius d'odi vers el col·lectiu de persones LGTBI”, però tampoc surt islàmic o islamista per enlloc.

Com Demòcrates de Catalunya -i això que són social-cristians- que han anunciat que se sumaran a la concentració que es realitzarà aquesta tarda a Barcelona convocada per la Plataforma d’Entitats LGTBI en rebuig "als assassinats homòfobs" ocorreguts als EUA.

Fins i tot el CAC s’ha apuntat al festival i ha expressat “la condemna més absoluta per la massacre” alhora que ha recordat les seves recomanacions “sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals". Com si la CNN estiguessin pendents d’ells, però igualment ni un mot de condemna sobre el fonamentalisme islàmic.

Potser el president Obama té excusa perquè la seva primera valoració és d’ahir, però els altes quatre comunicats són d’avui quan ja se sabia, amb escreix, la motivació islamista.

Un amable lector m’ha fet veure aquest matí, a twitter, que “no podem barrejar-ho tot” i que “una cosa és l'Islam i altra el pur crim”. I té tota la raó, però és que l’homosexualitat és pecat a tots els països de confessió musulmana. L’única diferència és que a les zones sota control de l’Estat islàmic els llencen desdel terrat i, a la resta, només els persegueixen o els fiquen a la presó.

Encara recordo que el president de Gàmbia, el musulmà Yahya Jammeh, va pujar a l'estrada durant l'Assemblea General de les Nacions Unides el setembre del 2013 i va dir que l’homosexualitat era “una cosa molt demoníaca, antihumana i també anti-Al·là". Es van quedar garratibats.

Que consti que jo sóc hetero i agnòstic, però és curiós que la mateix esquerra laïca i progressista que reclama la igualtat de drets o de gèneres mira cap a una altra banda quan aquesta toca l’Islam.

En canvi, amb l’Església catòlica sí que ens atrevim: només cal veure la polèmica pel morreig entre la Geperudeta i la Moreneta. N'hi ha que són molt valents, però sempre reben els mateixos.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#12 pepe, andorra, 16/06/2016 - 19:56

Sr. Rius, le admiro demasiado para no hacerle notar la confusion entre homosexuales y musulmanes. Hasta Barack Hussein Obama y el FBI han tenido q salir a explicarlo. Una cosa son los LGTB y otra muy diferente los arabes.

#12.1 pepe., andorra, 18/06/2016 - 12:20

anda, el pepetroll de toda la vida ¿y de q arabes hablas, de los arabes musulmanes q tiran gays por el terrado de los arabes judios q masacran a los arabes terroristas o de los arabes cristianos q han de aguantar a los dos aunque son los musulmanes los q le masacran. Pepetroll, sigue currando anda.

#11 Núria, Vallès, 16/06/2016 - 19:46

Un informe de l'FBI publicat a internet explica que el 95% del atacs terroristes als EEUU han estat comesos per persones NO musulmanes. En concret, la majoria dels atemptats han estat fets per jueus i sud-americans. Font: http://whatsupic.com/news-politics-usa/1464436554.html

#11.1 pepe., andorra, 18/06/2016 - 12:23

si, claro, y los testigos de jehova tambien dicen q demuestran cientificamente la existencia de dios. Y si no acotas el espacio a solo yankilandia, veras q el 96% largo de los atentados terroristas en mundo, son cometidos por musulmanes y el resto son atentados de inteligencia militar . nuriatroll

#10 Saprissa, Sants, 15/06/2016 - 10:44

en aquest cas, sr.Rius, no crec q sigui convenient donar per fet q ha sigut l'estat islamic, primer pq és creu q el criminal era gai i 2n podria ser un llop solitari, per tant no podem donar "publicitat" ni el "mérit" a Daesh, seria donar massa importància a la seva "inteligéncia"

#9 Pepet, Sabadell, 14/06/2016 - 14:06

L'imam de la Gran Mesquita d'Orlando predica que els homosexuals mereixen la mort; que prediquen els nostres imams, de les nostres mesquites salafistes? Doncs prediquen el mateix i nosaltres els mantenim en els seus llocs de "treball", sense immutar-nos. quan entendrem que son un greu perill? MAI!

#9.1 Núria, Vallès, 16/06/2016 - 20:38

Sí, als rabins jueus d'arreu el món (i no únicament d'Orlando) els agraden molt els homosexuals... per això mateix l'any passat un dels del gorrito i l'estrella de David va assassinar una lesbiana i en va ferir greument 6 LGTB més, a la desfilada que feien a Tel-Aviv. I no era la 1a vegada.

#9.2 pepe., andorra, 18/06/2016 - 12:24

nuriatroll, los errores de los demas no justifican los propios y los rabinos ultras no los cuelgan de gruas ni los entalegan a los bestia como en los paises musulmanes. Y no es una represion desde el estado, como en los paises musulmanes, sino q son atentados de extremistas q ademas van a la carcel.

#8 PepetCabrejat, Bcn, 14/06/2016 - 11:16

El que digui Obama no tinc cap dubte que està pensat i repensat mil cops pels seus assessors, el que diu té una raó de ser. El que diguin els d'aquí ja són figues d'un altre paner, dubto que pensin res abans de vomitar qualsevol bestiesa.