La Punteta · 19 de Març de 2013. 14:58h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Llegendes urbanes sobre els Pujol Ferrusola

Mas, el passat 1 de febrer, durant la primera cimera anticorrupció

La decisió d'imputar Oriol Pujol pel cas de les ITV no és un atac a Catalunya, sinó una decisió del fiscal. Tampoc, per descomptat, un atac al sobiranisme. O a l'anomenada Transició Nacional.

Fins i tot encara que la fiscalia sigui un òrgan jeràrquic i el fiscal general de l'Estat el nomeni el Govern. De fet, ara és el TSJC el que veu indicis racionals de delicte. Però com deia el propi afectat: "Un imputat no és en cap cas un culpable ni un condemnat". La presumpció d'innocència abans que res.

Però el problema no és la imputació d'Oriol Pujol, el problema és que han imputat el número dos del partit al Govern. Quina confiança pot generar la nostra classe política si just uns dies després de dues cimeres contra la corrupció imputen el secretari general de Convergència?

Al capdavall, encara recordo el president Mas presentant aquell 22 de febrer més de cinquanta propostes per "restablir la confiança entre ciutadania i institucions i aixecar el país". La cimera, fins ara, ha tingut un èxit espectacular: el fiscal en cap, Martín Rodríguez Sol, ha hagut de dimitir i Oriol Pujol ha acabat imputat. I m'estalvio esmentar la pel·lícules d'espies de Método 3.

No cal dir que, amb tots ells, aplicarem la presumpció d'innocència, però ja tenim quatre diputats del Parlament imputats per presumptes casos de corrupció: Oriol Pujol, Daniel Fernández, Xavier Crespo i Ferran Falcó. A més, cap d'ells no ha renunciat a l'escó (60.000 euros a l'any com a mínim), sinó del càrrec no retribuït.

Tampoc l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que ha preferit continuar de regidor. Ni el director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, que ha dimitit de la presidència de CDC a Sant Cugat, però no de la direcció general (80.000 euros en aquest cas).

Al final, a veure si les ITV no és un mètode d'inspecció de vehicles per evitar accidents de trànsit sinó un peatge camuflat en forma de cànon, perquè escàndols similars han afectat els tres últims governs de la Generalitat, amb CiU i amb el tripartit.

I una última reflexió, feta amb tota la presumpció d'innocència que calgui: si Oriol Pujol, que és el més conegut de tots els Pujols Ferrusola, ha estat finalment imputat per un cas de presumpte corrupció, els altres germans en deuen haver fet alguna de grossa? 

Fins ara han estat només llegendes urbanes -jo no he aconseguit mai confirmar cap presumpta irregularitat de les moltes que m'han arribat-, però algun d'ells ha admès ja a El Mundo que va regularitzar diners a Suïssa. La pregunta és inquietant: Com els va guanyar?

 

Si em busques em trobaràs:

 

https://twitter.com/xriusenoticieshttp://www.facebook.com/xriusenoticieshttp://www.contralabarcelonaprogre.cat/ 

 

 
Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#13 Manolo, Barcelona, 21/03/2013 - 19:26

Cuando un fiscal y un juez encuentran motivos para imputar a una persona, evidentemente que no significa que esté demostrada su culpabilidad. Pero que hay inicios sí

Estamos hablando de política y cuando la mujer del cesar sale desnuda por la calle, pues la verdad que de virgen parece poco

#12 Bud, Barcelona, 21/03/2013 - 11:07

Llegendes urbanes no, realitats.

#11 Inocencio, Barcelona, 21/03/2013 - 00:38

Estas leyendas urbanas las inventan los enemigos de Catalunya, que desde el Estado tratan de evitar el Estat Propi. El hijo de Pujol es inocente. Como yo.

#10 pep, manresa, 20/03/2013 - 23:47

no, si encara serà una "llegenda urbana" que Banca Catalana funcionava raonablement bé fins que en van fer Jordi Pujol el seu Conseller-Delegat General... el mateix que va passar amb Catalunya al final dels gloriosos 23 anys.

#9 Ramon, l'oCiUsitat és la mare de tots els vicis, 20/03/2013 - 13:23

En les nissagues familiars, quan el pare és metge, el fill també ho acostuma a ser... per això, en aquest cas, quan el pare és Jordi Pujol tots els fills "estan ben col.locats".