La Punteta · 24 d'Octubre de 2014. 16:11h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Llops solitaris a Catalunya

Espero equivocar-me, però quan tinguem un mort a Catalunya per l’Estat Islàmic què direm?. Perquè l’altre dia vaig penjar un article sobre els CIE i els d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme -a més d'algun altre tuituaire-, em van dir “racista” a twitter.

Bàsicament plantejava què fem si tanquem els CIE quan un jutge decreti l’expulsió d’un multireincident, per exemple. Quan els vaig preguntar si hi havia cap dada falsa em van tornar a insultar. Quan et desqualifiquen és que et manquen arguments.

Al capdavall, a Europa, hi ha més de 20 milions de musulmans: cinc a França, quatre a Alemanya, dos al Regne Unit, un a Espanya. Jo sóc de lletres, però només que un 1% simpatitzi amb l’Estat Islàmic surten 200.000 possibles terroristes.

I, pel que fa a Catalunya, tothom diu que estem al capdavant pel que fa al moviment gihadista (1). Almenys som capdavanters en alguna cosa. Fins i tot hem sortit a Wikileaks. De fet, fins i tot Mohamed Atta va passar per Salou abans de carregar-se les Torres Bessones. No crec que fos per anar de festa.

De moment, només han aparegut dues banderes de l’Estat Islàmic -una a Salt i l’altra a Barcelona: al costat de la Plaça de les Glòries- però això només pot significar que és una broma de mal gust o que, en efecte, hi ha simpatitzants. Com que jo sóc dels pessimistes, m’inclino per la segona opció. Perquè aquestes banderes no es poden comprar a les botigues de souvenirs de les Rambles.

Al cap i a la fi, Espanya enviarà 300 militars a Iraq. No deuen pensar que van de càmping?. I, a Catalunya, tenim una cinquantena de mesquites salafistes (2). Dada que no nega ni Àngel Colom. Mentre els ajuntaments, el Govern de la Generalitat i el de l’Estat es passen la patata calenta perquè no he vist mai que se’n tanqui cap. O, almenys, que se'n denegués l'obertura. Fins i tot l’imam salafista de Lleida cobrava el Pirmi!.

Com que, a Síria, només tallen el cap a periodistes anglosaxons per allò de l’imperialisme americà ens pensem que no ens arribarà. Però la majoria d’atemptats islamistes a Europa han estat perpetrats pels anomenats llops solitaris.

L’assassí de Tolosa, Mohamed Merah, era un francès de tercera generació i els que van degollar, en ple Londres, un soldat eren dos britànics d’origen nigerià. Com els de l’atemptat de Londres del juliol del 2005. La majoria havien nascut al Regne Unit.

Sí, a França van fer l’altre dia una crida davant la Gran Mesquita de París. El País hi donava una plana sencera. Però, de cinc milions, només hi van anar “entre 1.500 y 2.000 musulmanes” (3). A més cal excloure periodistes, curiosos i personalitats jueves, que també s’hi van apuntar.

Jo que, com a director d'un diari digital, rebo tota mena de comunicats -també d’associacions islàmiques com Watani o Itran-, però no n’he rebut encara cap que condemni les salvatjades de l’Estat Islàmic o el segrest de les nens de Boko Haram, posem per cas.

En fi, em temo que tot plegat confirma que el multiculturalisme ha estat un fracàs. Hi ha amplis sectors musulmans impermeables als valors occidentals. Fins i tot de tercera generació.

Evidentment no es pot criminalitzar tots els musulmans per quatre sonats. No tots els musulmans que van a la mesquita són terroristes, per descomptat. Jo que m’he mogut per barris o localitats amb forta immigració -Ca n’Anglada, Rocafonda, Salt- hi he trobat també bellíssimes persones.

Però sí que tots els terroristes islàmics van a la mesquita. L'últim el canadenc -quebequès-, Martin Rouleau, que també freqüentava “una mesquita local” (4) després de passar del pòquer a la gihad en menys d'un any (5).

Espero que no tinguem mai un disgust similar perquè, pel que hem vist, només cal un cotxe a tota marxa, un ganivet ben esmolat o una arma de foc per intentar endur-se algú per davant o provar de fer una carnisseria.

Però, si passa, llavors no serà només un problema estricte d’ordre públic. Llavors haurem de demanar comptes també a aquesta classe política -i a determinats mitjans de comunicació- que, amb un fenomen tan complex com el de la immigració, han preferit mirar a una altra banda per estalviar-se maldecaps. Gràcies a tots ells. Ja ens ho trobarem.

 

(1) La Vanguardia (Isabel Ramos Rioja): “El gihadisme fa niu a Catalunya. Els terroristes condemnats a Espanya, la immensa majoria estrangers, augmenten a l’àrea de Barcelona”. 7 de juliol del 2013

La Vanguardia (Eduardo Martín de Pozuelo): “Catalunya, focus europeu del gihadisme”, 15 de desembre del 2013

(2) El Periódico (Antonio Baquero): “La policia diu que la ‘contracultura salafista amenaça la pau social’. Aquesta doctrina, amb 50 mesquites a Catalunya, s'acosta a Barcelona”. 7 de agost del 2010

(3) El País (Carlos Yárnoz): “Los musulmanes se moviliza en Francia contra el Estado Islámico. Menos de 2.000 asisten a la primera protesta ante la Gran Mezquita de París”. 27 de septiembre del 2014

(4) La Vanguardia: “Llop solitari i convers avorrit”, 23 d’octubre del 2014

(5) El País: “Del póker a la Yihad”, 23 d’octubre del 2014

 

 

Segueix-me a twitter

Qui sóc

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, BCN, 27/10/2014 - 19:46

CATALUNYA UN NOU PAIS ISLAMIC.

#16 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/10/2014 - 20:21

Pura matemática: A más mezquitas, más adoctrinamiento islamista, más devotos deseosos de alcanzar el Paraíso, más de éstos dispuestos a conseguirlo castigando infieles llegando al martirio. Conclusión: Rius es de letras, pero tiene la cabeza bien ordenada. Hay que hacerle caso.

#15 Raimon Rodríguez, Mataró, 26/10/2014 - 16:42

Rius, es curioso que estos fascistas que le critican a usted se hagan llamar "Unitat vs. Feixisme". Porque como oses abrir la boca, se te cae el pelo. Por cierto, ¿a quién se refieren con lo Unitat?, porque está claro que los fascistas son ellos.

#15.1 Llops solitaris?Com el nazi unionista de Logroño?, Lleida, 26/10/2014 - 19:28

De moment l'únic criminal del perfil llop solitari es el fanàtic immigrant espanyol de Logroño, l'unionista, feixista, criminal i neonazi que va apunyalar 5 persones a plena llum del dia, per culpa del seu fanatisme espanyol i genocida. L'únic perill per CAT sou els colons espanyols carn de presó.

#15.2 Raimon Rodríguez, Mataró, 26/10/2014 - 20:58

Amigo, encomiéndate a Heydrick o a Himmler, que seguro que te hacen un sitio allá donde estén. Ufff, cuánto odio tienes, tío. Te va a salir una enfermedad en el hígado.

#14 jordi, ,, 25/10/2014 - 10:44

Ceuta, Melilla y Barcelona

#14.1 Españistan is not Europe, Catalunya - Europa, 25/10/2014 - 20:23

Algeria, Marroc i Españistan, potències del nord d'Àfrica.

#13 Núria, Vallès, 25/10/2014 - 07:24

(4 i final) El nombre de possibles terroristes a petita escala presents entre nosaltres ara mateix són de 5 zeros, i hem de pensar que van teledirigits des dels focus calents del planeta (Síria, Iraq,...) Per tant, no és qüestió de SI ens tocarà el rebre, sinó de QUAN passarà. Tinguem-ho clar.