Publicitat
La Punteta · 10 de Maig de 2017. 10:17h.

MIQUEL AGUILAR CANADELL

L’ou de la serp del Procés

Els insults i atacs personals, carregats d’odi i menyspreu, del que són objecte els que gosen criticar el desenvolupament de l’anomenat “Procés” d’independència a Catalunya ens haurien de posar en guàrdia a tots, ja que algunes de les actituds que mostren els partidaris a ultrança dels sempre canviants fulls de ruta dels dits sobiranistes poden ser considerades com a característiques pròpies del feixisme.

Les opinions critiques amb el “Procés” emeses des de l’independentisme més veterà i expert, són sotmeses a un creixent i molt preocupant caça de bruixes, buscant l’escarni i la vexació de la persona que les emet i negant la possibilitat d’un diàleg basat en la confrontació de les idees i els arguments. La demonització de la raó i l’odi a la discrepància. La incapacitat, no ja d’una autocrítica, per menor que sigui, sinó del mínim respecte per l’opinió divergent demostra un culte creixent a l’irracionalisme.

Aquest rebuig del pensament crític a la Catalunya actual, on l’independentisme que dissenteix de la ortodòxia argumental factual imposada pel processisme és assenyalat com a traïdor i col·laborador amb l’enemic, amb una recorrent obsessió pel complot, és una senyal clara de que el comunitarisme autoritari d’arrel totalitària ha arrelat en l’inconscient de gran part de l’anomenat sobiranisme a casa nostre. Els discrepants, amb una mínima fracció d’aparició publica de la que tenen els amos del “Procés”, són coaccionats, amenaçats i condemnats a l’aïllament i l’ostracisme punitiu.

Tots els arguments vinguts des de l’independentisme crític són rebuts amb una actitud critica nul·la. Si els postulats no coincideixen amb el catàleg argumental processista, aquests són catalogats immediatament com a contraris a la independència i rebutjats amb la sintaxi elemental circular que els discursos processistes generen. A Catalunya es penalitza el raonament complexa i crític, per constructiu i fonamentat que sigui, i es lloa la vacuïtat complaent i el seguidisme interessat i cínic.

No interessa en absolut contrastar els arguments de l’independentisme més lúcid, perquè els arguments estan sortint de l’equació amb la que treballa el processisme. El populisme autoritari es basa en destruir els lligams entre la realitat i el discurs polític, entre les promeses i els fets, entre el que es promet i el que s’obté. L’objectiu principal del poder a Catalunya és eternitzar un simulacre de conflicte d’intensitat moderada i eternitzar un principi de guerra permanent mentre la política real deixa de tenir importància i el país desapareix entre el fum del reality show processista.

Haver confiat el que hauria de ser el procés d’independència de la nació a qui no el vol ni el sap fer és un error monumental que hem de pagar. El que resulta alarmant és observar com el continuat espectacle de fracàs del “Procés” empeny a tota una classe política, dissenyada per viure i desenvolupar-se en condicions molt diferents a les actuals, a una deriva de censura i autoritarisme com la present, que s’escampa arreu com un virus implacable. L’ou de serp del feixisme.

Com a tal, doncs, s’haurà de combatre.

4 Comentaris

Publicitat
#4 el último que cierre, Canovejas, 11/05/2017 - 15:37

Perfecta definición Miquel: Complacientes con el humo que les "venden" é impasibles en su seguidísmo. Quizás (los más inteligentes) auguran que "la cosa" no conduce a ningún lado, pero dar marcha atrás lo ven humillante. Y como dice Boadella, el silencio es uno de sus rasgos diferenciales. Entretanto, siguen tragando mucho humo y soñando tor

#3 Pepetcabrejat, Bcn, 11/05/2017 - 14:50

Per mi us podeu esbatussar, ja us ho fareu. N'estic fart de tanta estupidesa.

#2 K3nny, Bcn, 10/05/2017 - 15:11

El contingut descriu perfectament el que està passant. No obstant això, hi ha un error fonamental, no incloure en els que critiquen el Procès, als no independentistes. És com si no existíssim, com si no forméssim part de Catalunya, encara que hàgim nascut aquí. Aixó es diu racisme tolerat, i tard o d'hora la sorpresa serà majúscula.

#1 botifler1914, sINITACA, 10/05/2017 - 12:23

Deduzco que MIQUEL AGUILAR CANADELL se encuadra en los independentistas lúcidos, en todo caso es un analisis muy lúcido de la que pasa en Tierra Mítica.
Nos autoengañamos y tieramos piedras a los que nos dicen que vamos desnudos.