La Punteta · 2 d'Agost de 2010. 11:57h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

L'única esperança dels socialistes és Jordi William

L'única possiblitat que té el PSC de mantenir l'alcaldia de Barcelona després de les properes eleccions municipals és fer el relleu de Jordi Hereu per Jordi William Carnes i quan abans millor perquè només queden nou mesos. Si li deixen manar, fer un equip a la seva mida i treure pit és l'únic socialista de l'Ajuntament de Barcelona que pot fer front, amb un mínim de garanties, a Xavier Trias. Mantenir Hereu és un suïcidi.

Però, en aquest cas, la política, com el món, dóna moltes voltes: William Carnes va començar de cap de gabinet de Maragall quan aquest encara era a l'oposició (1996-2000). Siurana el va nomenar amb el primer tripartit director general de Desenvolupament Rural (2003-2006), que és la direcció general clau d'Agricultura perquè és la que dóna les subvencions. Després va arribar a conseller en l'última remodelació Maragall, però Montilla va preferir ascendir el secretari general, Joaquim Llena, a conseller. Vist el resultat, no sé el canvi va pagar la pena.

Com que el PSC sempre és agraït el van recol·locar a l'Ajuntament de Barcelona juntament amb un altre il·lustre ex, Ramon García Bragado. Però la dimissió de Carles Martí i la davallada de Jordi Hereu l'han posat en el tret de sortida per una eventual successió de Jordi Hereu. Dimarts, durant l'aprovació de la Llei de l'Àrea Metropolitana, me'l vaig trobar al Parlament i li vaig dir, en to de conya, "el futur alcalde de Barcelona". L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona està en descomposició com mostra l'obsessió per projectes suïcides (els Jocs d'Hivern, la reforma de la Diagonal), les dimissions (Carles Martí, Itziar González) i els problemes judicials (Ramon García Bragado).

Els socialistes porten governant Barcelona des del 1979. Han tingut quatre alcaldes: Serra, Maragall, Clos i Hereu. Quan van començar a governar no existia internet ni havia caigut encara el Mur de Berlin. Sempre recordaré unes paraules del conseller Castells en un ple del Parlament adreçades als escons de CiU: "que no els faci por l'alternativa de govern". I ho deia per 23 anys de Pujol. Els socialistes en porten 31 al capdavant de Barcelona!.

Des del temps dels grecs, la democràcia s'ha inventat perquè després d'uns governin els altres. El model de ciutat està esgotat i l'actual equip de govern ja no dóna més de si: cal un alternativa de govern. Madrid, abans de ser un feu electoral del PP, ho havia estat del PSOE. Com també el País Valencià per posar un altre exemple.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Francesc, Barcelona, 02/08/2010 - 14:11

Veig complicat que els socialistes s'atreveixin a presentar-ne un que no sigui un sofa. Amb el Clos i l'Hereu els hi ha anat massa bé fins ara. Trias és l'única opció decent per Barcelona i la ciutat sembla que se'n comença a adonar. Força Trias!