Publicitat
La Punteta · 9 de Juliol de 2010. 08:51h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Maleït Estatut

Miquel Àngel Pérez, un sofert lector de La Vanguardia, confessava ahir que no aniria a la manifestació i buidava el pap amb aquestes paraules: "Em sento més català que mai, però no vull ser còmplice d´una classe política catalana frustrant. Jo els preguntaria: per què no van voler el mateix tracte de concert econòmic i fiscal que al País Basc? Per què no ens vam unir i vam defensar l´Estatut del 30 de setembre aprovat pel Parlament?"

"A qui se li va ocórrer -continuava- posar el model de finançament dins l´Estatut? Per què ara una manifestació contra una sentència judicial i no pas contra el PP i el PSOE, que han provocat aquesta situació? Per què hem esperat tant -quatre anys- per intentar recusar el TC?".

Iu Forn parlava, a l'Avui, del ridícul que estem fent tots plegats: "Si després de tot el que ha passat ara ens barallem perquè al davant de la mani en què hem d'expressar el nostre rebuig hi posem una bandera o una pancarta..., doncs això, que a Madrit es rebolquen pel terra del riure tot dient: 'Els tenim tan clissats...'”.

I, des d'un altre ventall ideològic, l'historiador Joaquim Coll a El Periódico, admetia que l'Estatut "ha hagut de recórrer un trajecte horrorós, que ha deixat greus ferides en el cos social i polític del país" alhora que advertia que pot acabar "en un sentiment final de derrota col·lectiva".

De debò ha pagat la pena l'Estatut?

 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 No aniré a la manifestació, Barcino, 10/07/2010 - 01:25

Quan parlo de boicot vull dir no anar a la manifestació Sobre l'Estatut no calia, calia una bona negociació del finançament Ara portem anys de diners i temps perduts, de desgast polític, enfrontaments Crec que el sensat era no entrar-hi

#9 Boiot a la manifestació!, Barcino, 09/07/2010 - 23:28

Pretorians i Palauistes al capdavant de la manifestació en contra de la "retallada"
que no els permetrà seguir amb la gran "ensarronada"! :-)

#8 Boicot a la manifestació!, Barcino, 09/07/2010 - 23:20

Als la gent de bona fe que no us donin pel darrera /
Embolcallats amb la senyera /
ens xuclen el cervell... i la cartera! :-)

#7 Lluis, Igualada, 09/07/2010 - 18:27

la proposta més seriosa seria que el retirin i deixin l´anterior Estatut, aixó els hi tocaria els c......ens han retallat coses que ja teniem en el darrer Estatut, seria el millor, crec jo retirar.lo

#6 Walzer, BCN, 09/07/2010 - 18:19

Em resulta obvi que no. Es l'ultima maragallada que, per disciplina de partit, seguidisme o por a quedar-se fora no van voler aturar a temps. Ara, el desastre i la frustració.