La Punteta · 11 de Març de 2013. 18:20h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Manel Prat, dimissió

Prat, durant la roda de premsa

Si jo fos el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, aquesta tarda mateix cessaria el director general de la Policia, Manel Prat. Un alt càrrec de la Generalitat no pot dir que la presidenta d'un grup parlamentari "menteix". Encara que sigui la presidenta del grup parlamentari del PPC. O que realment hagi mentit. Per elementals raons de respecte institucional.

Entre d'altres raons perquè Alicia Sánchez-Camacho, amb 19 diputats, representa 470.000 electors: gairebé un 13% dels vots. De fet, amb la llei a la mà, un diputat del Parlament no només representa els seus electors, sinó també tot el poble de Catalunya. Ens agradi o no.

Això de "menteix" potser ho hagués pogut dir el conseller d'Interior. Però el director general de la Policia ha comparegut sol al costat de tres cadires buides. Tampoc no m'imagino Ramon Espadaler, que sembla que no hagi trencat mai un plat, etzibant una expressió com aquesta a un rival polític. Encara que fos en l'escalfor d'un debat parlamentari, per exemple.

Per acabar-ho d'adobar, Prat ha admès sobre tot l'afer que "no en sé res" -i és el director general de la Policia!- i ha insinuat que l'espionatge a la presidenta del PPC va ser "consentit". Hi insinuacions que no es poden fer sense proves. Tampoc no entenc tants escarafalls si Alicia Sánchez Camacho vol escortes de la policia en comptes dels Mossos. Mentre no siguin de Método 3, el que vulgui. Una despesa menys.

Per descomptat, jo no posaré la mà al foc per la presidenta del PPC. Ni tan sols pel famós dinar de la Camarga perquè els micròfons no devien caure del cel. I és evident que està aprofitant políticament el cas per desgastar CiU, un objectiu legítim en polític encara que personalment no aprovi aquests mètodes en el moment que viu el país.

Però el Govern de la Generalitat -ja ho vam dir-ho el passat 3 de març- ha badat amb tot l'afer des d'un bon començament. Si en comptes de tractar Alicia Sánchez Camacho com a una sospitosa l'haguessin tractat com una víctima ara no estaríem on estem.

Però ni al president de la Generalitat, ni al conseller de Presidència, ni al d'Interior ni al director general de la Policia se li va ocórrer trucar-la aquell fatídic 11 de febrer quan El Mundo va revelar els fets. De fet, el propi Mas la va picar en la sessió de control de dos dies després amb els resultats ja coneguts: la presidenta del PPC va acabar posant la denúncia, però davant la Policia, no davant els Mossos. I el Govern està ara cec en aquesta qüestió.

El pitjor de tot és la imatge que dóna l'Executiu després de dues cimeres consecutives contra la corrupció si el director general de Presons, Xavier Martorell, només dimiteix del càrrec de partit, no de l'oficial -no m'estranya: són 80.000 euros a l'any- i un director general de la Policia va recollint periodistes que s'acaben d'entrevistar amb el director de Método 3 amb el seu cotxe oficial. Fa més de vint anys que em dedico al periodisme i mai no he pujat a un cotxe oficial. Només faltaria.

Aquesta és, d'altra banda, un tema que no només afecta una periodista concreta, Mayka Navarro; i de retruc a un mitjà, El Periódico; sinó també a tota la professió. Perquè ara resulta que no només va plantar el director general de la Policia en un dinar, sinó que després fa que el passi a recollir en el cotxe oficial. No cal dir que jo ja he demanat tanda per anar d'excursió.

M'estalvio altres comentaris sobre la versió de la redactora en qüestió amb detalls tan sucosos com que tenia la moto avariada o va dinar amanida mozzarella i una Coca Cola light perquè és digne d'una pel·lícula de lladres i serenos.

Però Mayka Navarro hagués guanyat molta credibilitat si hagués donat la seva versió dels fets quan va sorgir per primer cop el seu nom ara fa tres setmanes, el 20 de febrer, no el mateix dia que el director general de la Policia convoca una roda de premsa a corre-cuita. Llàstima, era una bona periodista. Hi ha línies vermelles que els professionals dels mitjans no hauríem de travessar mai.

 

Em trobaràs també aquí:

https://twitter.com/xriusenoticieshttp://www.facebook.com/xriusenoticieshttp://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#21 Johan T, Granollers, 13/03/2013 - 11:30

Ja no cal que busquem Papa tenim en Xavier Rius que és més Papista que el propi Papa! Aveure, parlaré amb franquesa, amb aquesta gentussa del PP no és pot ser respectuós, primera perque son franquistes i ho han demostrat i segona perque estan fent guerra bruta contra nosaltres, Al PP molta canya!

#21.1 joan, Pyongyang, Països Catalans, 13/03/2013 - 13:53

Después del PP, donde hay más franquistas es en CiU. Se tenía que ser muy franquista para poder fundar un banco durante aquel régimen, como hizo Jordi Pujol con Banca Catalana en 1959. Se tenía que ser bastante franquista para ser el novio de una hija de García-ValdeCasas como lo fue el señor Mas.

#20 ramon, Vic, 12/03/2013 - 18:56

per quin motiu no publiquen el meu comentari---sembleu la Udef

#17 Josep Soler, Barcelona, 12/03/2013 - 17:05

A mi ja m'estaria be que el Sr, Prat dimitís pels motius que vostè diu, sempre i quan na Camacho és comprometi abans a no presentar-se mai mes com a candidata a presidenta de la Generalitat.
No te sentit, pixar-se a sobre dels mossos i a sobre exigir "respecte institucional"

#16 eduard, sabadell, 12/03/2013 - 14:28

aquets que demanen la dimissió del cap de la policia sembla que juguin en el bandol de l' Alicia. Senyors deixem enrera la ingenuitat i parlem clar . si la Sra. Alicia menteix , es diu clar , menteix. Si la sra. Alicia juga brut , i vol desestabilitzar catalunya no li posem les coses facils a sobre.

#15 Joan, Bcn (Gràcia), 12/03/2013 - 14:03

Totalment d'acord Rius.