La Punteta · 23 de Juny de 2014. 15:12h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Mas i Felip VI

Sí, ja sé que això d'intentar fer una consulta no s'ha fet mai, però no podrien deixar de donar tots plegats pals de cec? El conseller Homs, el Diplocat, el CATN. Sobretot amb el tema de la monarquia.

A mi, per exemple, també m'hagués agradat que el Rei en comptes de dir "somos una gran nación" hagués dit "catalanes, no os vayáis". I que en comptes d'esbandir el tema amb una cita d'Espriu i un "Muchas gracias. Moltes gràcies. Eskerrik asko. Moitas grazas" final hagués introduït almenys un paràgraf en cada una de les llengües.

I, per descomptat, m'hagués agradat veure senyeres, ikurriñes i banderes galeges a Madrid en comptes de tanta bandera espanyola, però suposo que això ja és demanar massa. La proclamació confirma que, des del punt de vista estrictament espanyol, som una anomalia històrica.

Però, pel que fa al president de la Generalitat, ha passat del "hi haurà canvi de Rei a Espanya, però no hi haurà canvi en el procés polític català" del passat 2 de juny a demanar que faci de mitjancer. Com en la darrera entrevista a la CNN: “apreciaríem la seva mediació i ajuda, i estic segur que ell intentarà fer alguna cosa per resoldre el problema”. O ahir a Catalunya Ràdio: "donem-li una oportunitat i, si cal, dues o tres". Han passat només tretze dies.

Tot plegat magrat que el propi Felip VI va deixar clar en el seu discurs que "un Rey debe atenerse al ejercicio de las funciones que constitucionalmente le han sido encomendadas" la qual cosa convida poc a l'optimisme encara que després va afegir que estava disposat a "arbitrar y moderar el funcionamiento regular de las instituciones".
 
A més, pel mig hi ha també la famosa relliscada del conseller Homs quan, a Suissa, va dir que el rei Joan Carles havia abdicat per "mantenir l'empresa familiar", afirmació que va haver de matisar a corre-cuita a la seva arribada a Barcelona. Els suïssos, que són gent seriosa, no deuen entendre que el ministre d'Afers Exteriors de la Catalogne aprofiti un viatge internacional per criticar el cap de l'estat sortint encara que volguem ser independents.

Però tot això confirma dues coses. D'una banda, els cops de timó de CiU sobre la monarquia, que han fet esgarrifar una vegada més Duran i Lleida: primer el repasses i després li demanes un cop de mà. De l'altra, que el Govern de la Generalitat espera desesperadament una sortida abans del 9N.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 lopez, bcn, 24/06/2014 - 11:21

La Rojigualba engloba la diversidad de España. Como el escudo Real.

Hay que ser mínimamente serios y dejar ya de ir reclamando "qué hay de lo mío" y sistemas de tipo Can Vies.

Cuando se habla de España no se puede repetir todo x17. Seamos un poco leales por una vez en la vida.

#2 esperando a, Godó, 23/06/2014 - 20:03

El esperador espera desesperadamente ¿quién lo desesperará? el esperador que lo desespere buen desesperador será.

#1 Kropotkin, Vic, 23/06/2014 - 18:10

Si Mas quiere una consulta en la q voten todos los catalanes, no representa a todos los catalanes. Cuando Rajoy la niega..sí...jua, jua, jua...os dejo, q sale el Rivera (exPP) en 13TV, progresismo de alto voltaje...jua, jua