La Punteta · 7 d'Agost de 2016. 17:06h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Mas juga al Pokémon Go

Mas, a la roda de premsa del passat dia 3

Ja sé que li passa al president Mas: s’ha aficionat al Pokémon Go. L’altre dia llegia a un digital proper a Convergència -fins i tot van sortir pel TN el dia de l’estrena, nosaltres no hi hem sortit en setze anys- que el nou videojoc pot crear problemes de desconnexió amb la realitat.

A mi em costa de creure perquè sóc més de llibres, era dolent amb els marcianitos -el videjoc de la meva adolescència- i a la Play no he passat de debutant. Però tinc un fill que l’altre dia, amb un sol de justícia, se’n va anar a caçar pokemons a les quatre de la tarda. L’última vegada que vaig tenir aquesta sensació de desconnexió amb l’expresident Mas va ser a la roda de premsa de dimecres passat per denunciar que s’havien quedat sense grup parlamentari.

Feia una de mica de pena, la veritat. La compareixença ja no va ser a la seu central del carrer Córsega -embargada i venuda-, sinó al local de Sarrià, a dalt de tot del carrer Balmes.

A l’entrada hi havia un cartell que anunciava classes de dibuix i pintura -dimecres de 10 a dotze i divendres de set a vuit del vespre pels que hi estiguin interessats- i per un moment vaig pensar que era una nova via de finançament del partit.
 
Però el moment estelar de la compareixença -Bonvehí, Munté, Homs, Mas, Pascal i Cleries per ordre d’esquerra a dreta- va ser quan l’expresident Mas va afirmar “tenim una esperança: la gent d’aquest país”. Jo estava assegut a primera fila i un calfred em va recórrer l'espinada. “Em vull adreçar al poble de Catalunya: els hi demano que ens ajudin i ens donin suport”, va afegir solemnement. Es devia pensar que estava al balcó de la Plaça Sant Jaume.

A aquestes alçaldes de la pel·lícula -Mas porta trenta anys en política- algú li hauria d’explicar a l'expresident que en general la gent vota per il·lusió. Com la victòria d’Obama el 2009 o la de Zaptero el 2004. En un i altre cas era votar també contra Bush i Aznar, respectivament.

També pot votar per por. El que els experts anomenen el vot de la por. José Zaragoza ho va esprémer al màxim el 2008 amb aquell lema: “Si tú no vas, ellos vuelven”. Era tan bo que el PP el va copiar al País Basc el 2012. Però demanar a la gent que et voti si us plau és l’últim que es pot. Seria l’equivalent, en màrqueting polític, a allò de peor es robar.

La veritat és que, aquest allunyament de la realitat, fa temps que va començar. Els primers símptomes els vaig detectar durant una cimera a Palau -no em facin dir quina: n’hi ha hagut tantes- quan va proposar una candidatura unitària amb ell de cap de llista.

El Quico Sallés -crec que llavors encara Nació Digital- i jo ens vam mirar i vam posar uns ulls com taronges: una lista unitària amb CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP?. Els ecosocialsites i els cupaires se'n van desmarcar el mateix dia.

Però em temo que els símptomes s’ha agreujat amb el temps: com el dia que va comparar amb un article a La Vanguardia el congrés del Partit Demòcrata Català amb el neixament del primer fill o el dels néts. No sé pas que diran els néts de Mas quan, dintre de vint anys, llegeixin l’article de l’avi.

Jo arribo a ser el seu cap de premsa o fins i tot el director de La Vanguardia, Màrius Carol, i per fer-li un favor li dic: “Artur, hi ha comparacions que no es poden fer”. Però com que aquest home ha fet el que ha volgut durant quinze anys, a l’oposició i al govern, a veure qui és el valent ara que li diu.

Mas comença a estar en aquella fase en la que es veuen enemics per tot arreu perquè en la mateixa roda de premsa va afirmar que “Convergència és l’element a eliminar” i que “no ho ho han aconseguit i no ho aconseguiran”. Com no vagin amb compte els associats del PDC, a aquet pas ho aconseguirà tot sol. De moment ja s’ha carregat CiU i Convergència.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 11/08/2016 - 02:03

Jo crec que la fam de llegenda d'en Mas només la pot satisfer ja esdevenint ell mateix un Pokémon llegendari. Jo crec que aniria molt bé dintre del tipus Psíquic (per la demostrada capacitat d'alienar tantes ments) o de tipus Verí (per l'enverinat estat en que deixa la convivència social).

#10 FLORS I VIOLES, Barcelona, 08/08/2016 - 23:27

No se si en Mas juga al PokemonGo o al golf

Pero la questio principal es:

Quan COSTA?
i qui PAGA?

Aqui tothom parla SOLAMENT de flors i viones
i NINGU del que ens COSTARA

Prefereixen les dolçes mentides
a dir la crua veritat

lo que vol dir que ens estan MENTINT
I amb mentida ON ANEM?

#9 Els eixerits, Bcn, 08/08/2016 - 16:31

Si Mas demanès a Puigdemont de fer un pas a banda com va fer ell, la resposta sería: "Puja aqui dalt i balla".

#8 PepetCabrejat, Bcn, 08/08/2016 - 11:45

En Mas no està pas sol jugant al Pokemon, n'hi ha un fotimer desconnectats de la realitat, i no només polítics.
Així que el franctirador indepe de LV digital treballava a Nació Digital...ara entenc moltes coses. Un altre que juga al Pokemon.

#7 SENSE SORTIDA, Barcelona, 07/08/2016 - 23:57

El problema NO ES que s'hagi carregat CiU i CDC
no es problema que vegi fantasmas per tot arreu NO

El problema es el
MAL QUE JA HA FET A CATALUNYA
divisio i confrontacio
un carrero sense sortida
que no ens surtira de franc
ni hi ha cap indici de SORTIDA

Gracies Astut