La Punteta · 12 de Juliol de 2016. 18:30h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Mas per Mas

Mas, al congrés del partit

Si Mas fos Matt Damon podria ser el protagonista de El único superviviente o El marciano, que també va d'espavilar-se en un territori hostil. Tota la carrera política d’Artur Mas d’ençà del 2012 -quan va perdre dotze diputats de cop- està orientada a la seva pròpia supervivència política.

A la conferència del Fòrum del 25 de novembre del 2015 va proposar una candidatura conjunta. Jo ja em vaig quedar de pedra quan -en aquell auditori ple de gom a gom d’alts càrrecs i dirigents de CDC-, va dir feien una candidatura amb Esquerra o no convocava eleccions. Semblava una rebequeria.

“Si es volen eleccions per canviar el Govern o per modificar la representació de cadascú en el Parlament, no hi haurà avançament. En aquest cas es farien quan toquen, a finals del 2016, completats els quatre anys de legislatura”, va afirmar aleshores.

Junqueras va contraatacar uns dies després, el 2 de desembre, amb una altra conferència -en aquest cas al Palau de Congressos de Catalunya- amb Mas prenent notes a primera fila com un alumne aplicat. El líder d’ERC proposava candidatures separades per ampliar el ventall ideològic.

Però Mas sabia que, en aquest cas, corria el risc de quedar segon. La prova és que Esquerra ha guanyat fins i tot a CDC en unes eleccions al Congrés -en principi una convocatòria poc favorable- i dos cops consecutius. Quelcom que no havia passat mai.

Llavors va tornar a la càrrega amb una altra conferència a Molins de Rei el 20 de juny del 2015. En aquest cas apel·lava a la teledirigida societat civil -juntament amb la pressió de TV3- perquè li salvessin les castanyes del foc

Al final, Esquerra va afluixar i Junqueras va acceptar una coalició: Junts pel Sí. Durant alguns dies vam assistir a l’espectacle impagable de si la llista seria amb polítics o sense. De si Mas aniria primer o quart.

Ara tota la refundació de Convergència -un congrés fundacional, canviar-li el nom, parlar de la renovació- té per objectiu que Mas continuï al capdavant d’ençà de l’espina clavada de la CUP. Encara que, oel que sembla, les bases del nou Partit Demòcrata Català no són tan dòcils com les de Convergència i podem tenir sorpreses.

L’endemà de la cloenda del congrés encara va afirmar en una entrevista a TV3 que “la meva dèria és fer emergir i reforçar nous lideratges al Partit Demòcrata Català”. Nous lideratges? Però sí des que Pujol el va nomenar successor, a dit, ha estat l’únic líder del partit. En tenia 44, ara en té 60.

Els polítics haurien de saber reitrar-se a temps com els esportistes d’èlit. Més val sortir per la porta gran que un llarg període de decadència. L’Estatut va cremar tota una generació política (Maragall, Montilla, Carod, Puigcercós, Saura, etc) i el procés en cremarà una altra (Mas, Duran, Herrera, Camats).

Però Mas, a Convergència, és un tap. Per mi que, políticament, està amortitzat tot i que en política no se sap mai. Però, a Catalunya, Joan Herrera se n’ha anat a donar classes a la universitat, Puigcercós s’ha passat al sector dels videojocs i Duran està missing. Mentre que, al Regen Unit, David Cameron plega només catorze esos després d’haver guanyat unes eleccions, contra pronòstic, per majoria absoluta. A casa nostra, Mas encara vol remenar les cireres.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 Jeipi, Terrassa, 13/07/2016 - 14:39

Mas per Mas?

Mas al quadrat.

#4.1 Pitàgores, Corint de Munt, 13/07/2016 - 16:52

Arrel quadrada de Mas igual Quico Homs, multiplicat per Puigdemont al quadrat igual zero absolut. Sou de Puigdemont elevat al quadrat.....

#4.2 pepe., andorra, 14/07/2016 - 21:56

si, y el limite siempre tiende a la corrupción infinita.

#3 Oriol2, BCN, 13/07/2016 - 13:03

Ostres, el Puigcercós s'ha passat als videojocs? Això no ho sabia. Aquest, com a mínim, és original, i no es posa d'assessor en un hospital públic o cosa similar...

#2 PepetCabrejat, Bcn, 13/07/2016 - 09:56

Un personatge nefast.

#1 JB, masnou, 13/07/2016 - 02:59

Mas és com un zombie polític,.. o sigui està mort,..però ell es nega a aceptar-ho.
El problema més gros és que la resta dels que l'envoltan.....t tampoc ho veuen.

#1.1 pepe., andorra, 13/07/2016 - 09:41

a estas alturas, por mi, como si se la machaca con un canto rodado. Me da igual, solo aspiro a q desaparezcan estos y los del psoe en el resto de España, pero de verdad, q por ponerse otro collar, no van a ser perros diferentes. En España, oficialmente, no hay ningun partido de derechas. Ninguno.